Ma 2024 április 16. Csongor napja van. Holnap Rudolf napja lesz.
1e920a51e1ad7dae005c74b6ef1a5b27.jpg

A Barcelona oktatott a Villarreal ellen

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A spanyol bajnokság 11. fordulójában a tabella második helyezettje közvetlen üldözőjét fogadta a Nou Campban. Magabiztosan nyertek a katalánok, Messi volt a mérleg nyelve, a „Sárga Tengeralattjáró” elsüllyedt. Hazai győzelmével átkot tört meg Pep Guardiola csapata.  (Barcelona–Villarreal, 3–1.)

Előjelek
Az a Villareal látogatott a Nou Campba a spanyol bajnokság 11. fordulójában, amely a két ősi rivális, a Barca-Real külön versenyébe eddig mutatott formája alapján még beleszólhat. A „Sárga Tengeralattjárónak” becézett alakulat a harmadik helyről (23 megszerzett ponttal) várta a találkozót, a listavezető fővárosiaktól három, a jelenlegi ellenfelétől pedig csupán két pontra lemaradva. Érthető, ha Juan Carlos Garrido óvatosságra és magabiztosságra intette fiait, akikről tudta, jó teljesítmény esetén komoly gondot okozhatnak a Barcelonának. A találkozó előtt ki is jelentette: „Azért megyünk a Nou Campba, hogy a futballt játszva szerezzünk három pontot”. 


A Submarino csatárduója, a Rossi-Nilmar páros életveszélyes, a középpályán a Bruno-Borja-Cazorla trió eredményesen szűr és osztogat, míg hátul Diego López kapus által irányított védelem magabiztosan állja a sarat. Az előző fordulóban e jól működő gépezetnek az Athletic Bilbao esett áldozatul (Villarreal –Atlhletic Bilbao, 4–1), így a vendégek önbizalommal telve és tettvágytól égve érkeztek a katalán fővárosba, nem titkoltan azzal a céllal, hogy bebizonyítsák, a La Liga nem csak két csapat küzdelméről szól.

Pep Guardiolának sokkal nehezebb dolga volt a felkészítés terén: a sérülések és eltiltások miatt a védelmet újra kellett szabnia. Milito ugye kidőlt a hétközi kupafordulóban (Barcelona–Ceuta, 5–1), Piquének pedig a Getafe elleni bajnokin begyűjtött piros lapját kellett kipihennie, így „behívót” kapott a Barca B egyik üdvöskéje, Fontás, aki a padon kezdett. A hátsó négyesben Abidal került középre (a francia válogatottban többször játszott már belső védőt) Puyol mellé, míg a két szélen Dani Alves és Maxwell alkotta brazil sor vigyázott az elfutásokra és segítette a támadásokat.

Mint mondott a statisztika
A két együttes mindig érdekes csatákat vív egymással. Ami szembetűnő, hogy az elmúlt három szezonban a Barca odahaza mindig megszenvedett ellenfelével: a 2007-2008-es szezonban az összecsapásuk 1–2-es katalán vereséggel(!) zárult, míg a két klub 2008-2009-es és 2009-2010-es barcelonai randevúja csak döntetlent hozott (3–3 és 1–1).  A Nou Campban tehát megy a Villarrealnak, azt is írhatnánk, igazi mumusa a katalán együttesnek és magának Pep Guardiolának is, aki amióta a Barcelona eső csapatát edzi, otthon még nem verte meg Juan Carlos Garrido csapatát.
A hazaiak az utóbbi 64 mérkőzésén 64 gólt szerző(!!) „playstation” Messiben bíztak (Pulga összmutatója is impozáns, 228/144), míg a vendégek támasza szintén egy jó formában játszó csatár, az idei kiírásban már hét találatnál járó Rossi volt.

Hiányzók
A Király-kupában pihentetett Bruno Soriano, Rossi és Nilmar is visszatért a Villarrealba. Senna játéka azonban az utolsó pillanatig kérdéses volt, végül a padon kezdett, csereként állt be.
A Barcelonánál, mint fent írtuk Milito kiesett, Piqué eltiltását töltötte, így a Barca B-s Fontás került be a nevezett keretbe.         

Összefoglaló:
Ahogy szokott, úgy kezdett most is a Barca: sok passzal, labdatartással uralták a játékot a hazaiak.  A Villarreal a saját térfelére visszahúzódva igyekezett lezárni a területet és ebből próbált megugrani.  A vendégeknél Rossinak volt egy ígéretes kísérlete a 12. percben, szöglet lett a vége, míg a másik oldalon Messi és Villa is villant, de gól nem született. Főleg Pulga helyzete kecsegtetett góllal: a kis argentin a 14. percben közelről fejelhetett, de Diego López a gólvonalról, hatalmas bravúrral hárított. Óriási helyzet! A 19. percben jött a válasz, védők mögé lőtt labda, Rossi beérte, majd ügyes visszahúzással elküldte gyufáért Puyolt, ám centerezését lefülelték a „katalán” védők, így sikerült tisztázni. Az ellentámadásból megszületett a hazai vezetés! Xavi-Iniesta-Villa volt a labda útja a 22. percben, a nyáron Valenciából igazolt csatár köszönte is, kilépett és büntetett. 1–0.  Hogy ne unatkozzunk, a Villarreal azonnal válaszolt. Nilmar a 26. percben egyéni akció után, a lemaradó Abidal és a későn ébredő Valdés mellett a kapuba passzolt. 1–1. Incredíble! A 35. percben majdnem jött a hidegzuhany, Nilmar most előkészített Cazorla lőtt, Abidal viszont az utolsó pillanatban feltűnt és megakadályozta a vendégek vezetését. A 37. percben szabadrúgáshoz jutott a Villareal: Rossi lövését Valdés magabiztosan védte. Szabadrúgásra szabadrúgás volt a válasz. Öt perccel később Messi állt a labda mögé, ám kanyarítása pár centivel elkerülte Diego López kapuját. Egy perccel rá megint az argentin lépett ki egy labdával, de Ferreiro bíró lest látott (határeset, de inkább nem volt az!!), így a gólt annulálta. A félidőt jelző sípszóig maradt a döntetlen.

A második játékrész elejét nagyon megnyomta a Barca. Kemény perceket élt át Diego López és az általa irányított védelem. Kérdéses volt, meddig húzza a Villarreal. Az 58. percben jött is a gól: Xavi végzett el gyorsan egy szabadrúgást, majd Messi és Pedro kényszerítőzött kis területen kétszer is egymás után, s az argentin a visszakapott labdát éles szögből a hálóba emelte. 2–1. Csodaszép!   A 69. percben Borja lépett volna ki egy indítással, Puyol szabálytalanul tudta csak megállítani (érett volna a piros, de csak sárgát kapott), a bíró a büntetőterület közvetlen közeléből ítélt szabadrúgást. Cazorla végezte el, de a labda a falból kiugró játékosokban elakadt. A Villarreal egyértelművé tette, nem adja könnyen a bőrét! A 84. percben eljött a vendégek behódolásának az ideje, Messi ért bele (lesen!) Pedro megpattant lövésébe a kapuba csúsztatva a labdát. 3–1.

Pep Guardiola és a Barcelona három éves átkot tört meg a Villarreal otthoni legyőzésével, amely vereségével leszakad az általa üldözött Real-Barca kettőstől.

Barcelona: Valdés, D. Alves, Puyol, Abidal, Maxwell (Adriano, 86.), Xavi (Mascherano, 89.), Busquets, Iniesta, Messi, Villa (Keita, 73.) és Pedro

Villarreal: Diego López, Á. López, Marchena, Musacchio, Capdevila, Cani (Senna, 71. perc), Borja Valero (Jefferson Montero, 78. perc), Bruno, Cazorla, Rossi és Nilmar

Gólok: 1–0: Villa (22. perc), 1–1: Nilmar (26.perc), 2–1: Messi (58.perc), 3–1: Messi (84.perc)

Vezette: Delgado Ferreiro

Gyutai Péter


fourfourtwo.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (312) Sport (729) Irodalmi kávéház (537) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Gazdaság (704) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Mondom a magamét (7542) Autómánia (61) Jobbegyenes (2786) Egészség (50) Nagyvilág (1310) Nézőpont (1) Kultúra (7) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Tv fotel (65) Belföld (10) Mozi világ (440) Politika (1582) Tereb (146) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>