Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
0ca561943b97fefeff232c8e567fac4c.jpg

Vidám szombat elvtársakkal

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Tiszta Amerika, mondhatjuk a „megújult” MSZP szombati kampány rendezvényét látva. A Budapest Arénában a közönség három az egyben show-t láthatott: a műsor hasonlított a gyémántfokozatú MLM-ügynökök esztrádműsorára, karizmatikus vidám vasárnapra és tengerentúli választási gyűlésre egyaránt.

A párhuzamos világképet erősítette, hogy Mesterházy Attila pártelnök a Mátrix zenéjére vonult be olyan felvezetéssel, mintha egy profi ökölvívógálán járnák. Már vártam az ordító műsorközlőt, amint felkonferálja: a vörös sarokban Fidesz-verő Antifasiszta Attilaaa!

Bár a szocialisták nagy öregjeit a kórusba száműzték, és csupa kevéssé elhasznált arcot engedtek mikrofonhoz, a modern máz sem tudta elvonni a figyelmet az áporodott elvtársi levegőről. Egyrészt a közönség összetételén látszott, hogy mennyire volt eredményes a szavazótábor fiatalítása, másrészt az internacionalizmus jegyében a Balkánról sikerült hozni díszvendégeket: Szergej Sztanisej korábbi bolgár kormányfő mellett Victor Ponta román miniszterelnököt. Ha ez a tendencia folytatódik, a kampányfinisre még talán maga Kim Dzsong Un is eljön zsákolni egy látványosat.

]]>A kedves elvtársaimmal beköszönő]]> román vendég személyénél álljunk meg egy pillanatra. A magyarul elmondott három szó (Jó napot kívánok!) szép gesztus, de kár, hogy eddig otthon nem sikerült ezzel megtisztelnie másfél milliónyi magyar ajkú állampolgárát. Helyette az általa vezetett kormány hozott sok magyarellenes intézkedést – igaz, vendéglátója, a lánglelkű Mesterházy szerint amit ő tesz Bukarestben, az nem nacionalizmus, hanem hazafiság.

Ez volt az a pont, amikor kinyílt a bicska a zsebemben. Ez hát az MSZP által Kolozsváron nagy garral beharangozott nemzetpolitikai fordulat – a hazai jobboldalt szemrebbenés nélkül lenácizó szocialistáknak a nyilvánvaló magyargyűlölet –, ha a szomszédból jön és a kisebbségben élő nemzettársaink ellen irányul – mindössze dicséretes hazafiság. Ha valaki viszont itthon emel szót a saját nemzete mellett, az maga a tömény fasizmus. Persze nincs új a nap alatt: ezzel a logikai bukfenccel tudták behívni ’56-ban lelkiismeret-furdalás nélkül a szovjet tankokat, és ezzel lehet ma is világgá szaladni tízpercenként, ha a Fidesz valami nekik nem tetsző dolgot tervez.

A másolóbajnok román miniszterelnök (plágiumát nem kisebb sajtóorgánum, mint a világhírű Nature tudományos magazin hozta nyilvánosságra) egyébként szót emelt a diszkrimináció ellen és arról beszélt: meggyőződése, hogy mind a Romániában élő magyar kisebbség, mind a Magyarországon élő román kisebbség jogait a lehető legnagyobb tiszteletben kell tartani. Kész csoda, hogy az aréna tetőszerkezete nem szakadt le ekkora lódítástól, a sokezres szocialista tábor sem hahotázott kedélyesen, csak erdélyi barátaim javasolták a közösségi portálon, hogy március 9-ét nyilvánítsák a sírva röhögés világnapjának.

Amikor ezeket a sorokat írom, a székelyföldi falvakból folyamatosan kapom a hírt, hogy mindenhol masszív rendőri jelenlét van, Marosvásárhely határában pedig féltucatnyi rendőrautó villog és figyeli a városba igyekvőket. Nyilván a tisztelet és a diszkriminációmentesség jegyében állítják meg a magyarokat, akik a ]]>Székely szabadság napja elnevezésű rendezvényre]]> igyekeznének. Remélem, mindenkinél van tartalék izzókészlet.

Lukács Csaba - mno.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (10) Tereb (146) Mozaik (83) Jobbegyenes (2778) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Tv fotel (65) Történelem (17) Mondom a magamét (7501) Heti lámpás (310) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (36) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Egészség (50) Nagyvilág (1309) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Autómánia (61) Gazdaság (702) Politika (1582)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>