Utólag az egész szocialista párt kancsal jövendőmondókból vagy süket béljósokból állt össze, akik valamiért nem vették komolyan azt a veszélyt, hogy mindegy, milyen néven, de hárman jelentkeztek be párt-, illetve miniszterelnöki funkcióra. Bajnai Gordon azzal jött haza a Columbiáról, ahol nemcsak észt, de pénzt is osztanak, hogy a 2014-es választás miniszterelnöke én, Bajnai Gordon leszek. Gyurcsány Ferenc Fox ennél viszont sokkal okosabb volt. „Itt van ez a párt, fiú – mondta Mesterházynak, és mint a forró krumplit nyomta a kezébe az MSZP-t. – Én nem akarok, érted?

Nem akarok miniszterelnök lenni. Te leszel az, és én itt állok mögötted, teljes fegyverzetemben.” Ha Mesterházy annak idején megengedi, hogy az apukáját jobboldali doktorok is megvizsgálják, akkor egy szavát nem hiszi Gyurcsánynak, és csapot-papot otthagyva lóhalálában rohan ki a Jókai utcából. Minél távolabbra Gyurcsánytól. Csak hát. Csak hát Mesterházy sokra ment azzal, hogy egyben tartotta és némileg átfazonírozta a pártját. Na nem nagyon, mert a Tukacsok, Gúrok, Burányok vagy Kormos Katák még senkit nem inspiráltak arra, hogy betérjenek, visszatérjenek vagy áttérjenek az MSZP-hez. Farkasházy Tivadarnak külön köszönet jár, hogy beverte azt a koporsószeget a pártba, amivel megengedte Konrádnak, hogy beleszóljon az MSZP ügyeibe. Emlékszünk a biciklire: hajtson Mesterházy, kormányozzon Bajnai. Ügyes: egy Bajnai rendel, kísérőnek Mesterházy, buborékkal. A gyűlölt, utált, egyszemélyes centrális erőtérben ilyen még soha nem történt. Nem is, ott csak két darab kétharmad jött be egymás után. Ugyanezt a durva beavatkozást ugyanúgy eljátszották Hellerék egy üldözött karmester lakásán, éppen csak a miniszteri tárcákat nem osztották még ki, és Mesterházyval nem főzettek egy kis csirkepörköltet vacsorára, ha már ott van.

Mesterházy érezhette, hogy nagy a baj, hiszen a nyakára tették még Lendvait és Kovácsot mint örökös tanácsadókat, miközben Ron Werber lelépett, mert állítólag Molnár Zsolt ellenállt a vájkálós és megalázós kampánynak. További sorsa ismeretlen. Mesterházy a finisbe fordulva összetévesztette a droidokat a választóival. Gyurcsány közönséges stílusa iszonyatos, Szanyié primitív és művi, Mesterházynak viszont halálosan rosszul áll a kecsketéma meg a bunkósbot rázogatása. Nincs már mit ragozni a vereségen, hiszen az a csoda, hogy a párt nem jutott azonnal az SZDSZ sorsára. A média meg addig tartja melegen, amíg az utolsó tanyán is tudják majd az aggregátoros Junosztyon, hogy a kis bajszosnak vége. Július 19-én teljes tisztújító kongresszus következik. Addig Botka László szegedi polgármester mint választmányi elnök viszi az ügyeket, Tóbiás József – aki a párt frakcióját vezeti – pedig reménykedik, ha Mesterházynak összejött, neki ugyan miért ne? Különben is, ő jóban van Ron Werberrel.

Seszták Ágnes - mno.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu