Ma 2024 április 23. Béla napja van. Holnap György napja lesz.
pilhal1.jpg

Pilhál- sarok 10.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Pilhál György heti írásaiból szemlézünk. Az írásokat olvasva pontos képet kapunk a hét legfontosabb eseményeiről, történéseiről, egy páratlan tehetségű újságíró szemüvegén keresztül.

Őszintén szólva

Kétségbeesést olvasok ki a trágár szerző soraiból. Sőt, nem csak az övéiből. Az egész elkötelezett baloldalra ráült valami megmagyarázhatatlan anyázhatnék. Újságírótól politikusig mindenkiből csak úgy dől a keserves káromkodás, mintha az még segítene valamiben. Holott az csak pótcselekvés, nem egyéb. Vagy talán az igazi én.

(Magyar Nemzet, 2011. június 4.)

Rosszleánybankok

Hűha! Bekeményítenek a bankárok? Még jobban? Akkor idebiggyesztek egy mondatot a lap egyik hozzászólójától, aki feltehetőleg a közhangulatból merít: „A mai bank elidegenedett az ügyféltől, eredményeit magának tartja meg, kockázatait a társadalomra hárítja, miközben vezetői minden helyzetben hatalmas béreket visznek haza, ráadásul az állami segítség milliárdjait az adófizetők adják nekik.” Érdekes lenne, mit válaszolna egy ilyen felvetésre a bankár – ilyen felvetés azonban nincs. Ahogyan arról sem faggatják Felcsutit, miért készítenek olyan egyoldalú szerződéseket, amelyekben minden kockázatot az ügyfelekre hárítanak. Egyáltalán szerződés-e az, amit az orrunk alá tesznek aláírásra, vagy pedig diktátum? Mindenesetre Felcsuti javára szól, hogy a szokott maszatolás helyett õ megmondja: bekeményítenek. Boksz! Megy a bal!

(Magyar Nemzet, 2011. június 6.)

Bauer elemzi Trianont

Szatyros Bauer (örökké mindenféle szatyrokat cipel, talán költözni készül) egyetért az ország megcsonkítóival; számadatokkal, statisztikákkal érvel mellettük, ésszerűnek tartja a trianoni határokat. Végtelenül aljas az írás. Hát persze, hogy Orbánba is beleharap: „A »nemzeti összetartozás« jelszava nemcsak a kőkemény realitást tagadja, de harcias igénybejelentés is: ha területi igényeket nem lehet támasztani, a Fidesz »lakossági igényeket« támaszt (…), szembeállítja őket (a határon túli magyarokat) azzal az állammal és polgári közösséggel, amelyben élnek, megakasztja integrálódásukat abba a társadalomba”.

(Magyar Nemzet, 2011. június 7.)

Sznagovi gyerekek

Annyira azért nem demokratikus a Magyar Demokratikus Charta, hogy egyeztessen Nagy Imre unokáival, mielőtt azok aláírásával rendezvénymeghívót bocsát ki a szervezet köztemetői megemlékezésére. Nem is meglepő, hogy ezek után a két érintett, Jánosi Katalin és Jánosi Ferenc MTI-közleményben határolódott el Gyurcsány Ferenc chartásaitól, akik – ahogyan Jánosiék tájékoztattak –: „aláírásunkkal és bizalmunkkal viszszaéltek”.

(Magyar Nemzet, 2011. június 9.) 

Pilhál György, mno

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2792) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Tereb (146) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (537) Nagyvilág (1310) Mondom a magamét (7559) Politika (1582) Gazdaság (706) Autómánia (61) Kultúra (7) Belföld (11) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Flag gondolja (36) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Életmód (1) Történelem (18) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Heti lámpás (312)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>