Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
438d79a5a13cc4c3841d625f9bd987ef.jpg

Pilhál - sarok

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Pilhál György heti írásaiból szemlézünk. Az írásokat olvasva pontos képet kapunk a hét legfontosabb eseményeiről, történéseiről, egy páratlan tehetségű újságíró szemüvegén keresztül.

A "szóvivőt" keresik

Öt évvel az őszödi beszéd elhangzása után sokan még mindig azon rágódnak, vajon ki – kik – és hogyan szivárogtathatta ki a szocialista frakcióülésről Gyurcsány Ferenc lesújtó és obszcén szózatát. Másképpen: nem is a trágár előadás mondanivalója tartja felszínen a bukott pártelnök- miniszterelnök akkori megnyilatkozását, sokkal inkább a politikai moslék logisztikai részletei. Mintha nem lenne mindegy, hogy Szamuely páncélvonata eredetileg is vörös pöttyös volt-e, vagy csak a vértől lett olyanná – gyilkolni járt, ez a lényeg… Közömbös tehát, hogyan került nyilvánosságra a kádköves ember szellemi rohama; a fontos, hogy megismerhettük.

(Magyar Nemzet, 2011. április 19.) 

Kubai szivar: Elszívták

Nem lenne szép, ha megmosolyognánk ezért a kubaiakat. Nálunk is van bőven pártállami szuvenír, sőt, ma is előnyös rajtkockából indulhat, aki még látta Lukács Gyuri bácsit. Ebben nemzetközivé lettünk. 

(Magyar Nemzet, 2011. április 20.) 

Mankó de lux

Csak nem froclizni akarják a még épkézláb embereket? Nem, ezt vessük el gyorsan! Ahogyan azt is, hogy a sok és megerőltető munkába rokkantak bele szegény milliomosaink. Egyáltalán azt is, tényleg rokkant-e valamennyi VIP-matricásunk… Ugyan! Nagyjából negyedük szimpla csaló – kigyúrt, tetovált előemberek terpeszkednek hanyagul a gépjármű-költeményekben, korlátozottságuk legfeljebb szellemileg bizonyítható.

(Magyar Nemzet, 2011. április 21.) 

Kasszakulcskérdés

Az ám, a pártalapítvány! Gyurcsány Ferenc, a pénzesláda gondnoka a minap osztott szét néhány milliót a legkezesebb sajtóbárányoknak. Például a Népszavának, de kapott pénzt a 168 Óra, a Stop.hu, az Egyenlítő és a Mozgó Világ is, hadd érezzék, nem hagyta õket cserben a mozgalom. Az újkori vörössegélyhez egyébként se Gyurcsány, se senki nem fűzött magyarázatot, ez azért is érdekes, mert nemrégiben, a médiatörvény vitájában éppen a szocialisták emlegették a szabad és független sajtót, amely – gondolná az ember – éppen attól szabad és független, mert nem visel pórázt. Igaza lehet Lendvai Ildikónak: minden másképpen van…

(Magyar Nemzet, 2011. április 23.) 

Pilhál György, mno.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Belföld (10) Nézőpont (1) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Heti lámpás (310) Flag gondolja (36) Mozi világ (440) Gazdaság (702) Politika (1582) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Tereb (146) Autómánia (61) Mondom a magamét (7501) Jobbegyenes (2778) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1309) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Egészség (50) Életmód (1) Tv fotel (65) Sport (729) Történelem (17)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>