Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
5eb78716cdece8a7cb917971abe0ed81.jpg

Őszöd csak egy van

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Lassan már fél évtizedes versenyszám a „Találjuk meg az Orbán őszödi beszédét” cselendzs. Mert hiába ő az az ember, „aki azt hazudta, hogy még sosem hazudott”, {...}

{...} pedig már többször rajtakapták, hogy állításával ellentétben nem tartós tejet, hanem sima zacskósat hozott a boltból, tehát teljesen egybevág Ferenccel, aki pusztán csak egy költségvetést hazudott össze.

Az Üzenet mégsem nem akar átjönni. A hülye Nép még így is beszavazná, mint a ByeAlexet az dalfesztiválra, közben meg a demokratikus intézmények úgy le vannak bontva itten, hogy a Népet sem lehet már megvédeni a Néptől. Szóval az igazi áttörés mégiscsak a Viktor őszödizálása volna és erre tett egy merész kísérletet a ]]>Véleményvezér]]> minap egy első pillantásra erősnek tűnő produkcióval. De nem jött össze megint a Nagy Vallomás. Nemhogy Dézsy Zoltán nem fogja börtönbe zárni emiatt az Orbánt, hanem néhány értelemmel kevéssé felszerelt baller trollon túl a teljes magyar sajtó is képes volt, pártállástól függetlenül, kiállni a Balettintézet visszaszerzésének jogossága mellett. Epic fail!


Az viszont tény, hogy hiába nem sikerült megtalálni megint az Orbán őszödi beszédét (pedig igen mélyre hajolt érte az újságírói etikában az indexes Panyi), azért a legmérsékeltebbfüggetlenértelmiségiek azonnal rázendítettek az „Orbán nem tiszteli eléggé a magántulajdont, a kapitalizmust és a demokráciát, akkor sem, ha ebben az esetben speciel igaza is van,” haikura. Vissza a kaptafához, mert ugye „a magánnyugdíjakat ellopta, a trafikügy kísértete meg bejárja Európát!”. Ha épületet nem is rekvirál (most/még), azért minden mást igen. Ez az Orbán a megtestesült hadikommunizmus, mindenütt kifosztott pajtákat és megerőszakolt parasztlányokat hagy maga után!
 
Ott tartunk, hogy számukra ez már a minden mindegy botrányügyileg, mert a Rozmaring Borozótól a TaplóBandi hörpintőjéig, ami a megálló mellett van, működik ez a szöveg„Ezek mind egyformák ezek a politikusok, lopnak, síbolnak, mennek szirénázva a belvárosban a Néptől lopott Audin, miközben a Nép döglik meg éhen! A másik sem jobb, mint az egyik!” Ebbe az érvelésbe nehezen vihető be az, hogy a serpenyő egyik felében ténylegesen kiadnak pár helyi fideszes tanácselnöknek egy (vagy öt) trafikot a tápióalsóröcsögei főtéren, a vasbótja’ mellé („mert ezeknek semmi nem elég”), a másikban meg milliárdokat játszanak ki multicégeknek, ellopnak eladnak komplett iparágakat, városrészeket, majd levezetésképpen összejátszanak a maffiával. Mellette még külön vicces, mikor urbánus balosok szörnyülködnek nagyokat a vidéki Fidesz-koncessziókon. Frankón maguk bizonyítják azt az instant jobber közhelyet, miszerint a Nagy Lajos király útjától kifelé kizárólag útlevéllel indulnak el. Merhogy' egy néhány ezer fős településen mindenki rokona vagy barátja, de minimum ismerőse mindenkinek. Nem mellesleg a települési önkormányzatokba a valódi véleményvezéreket szokták beválasztani: a kapcsolati hálók gócpontjait, a bótost’, a kántort és a tantinénit’. Tehát azt kideríteni, leleplezni, hogy a trafikos, aki egyben a vasboltos, tulajdonképpen a polgármester sógornője, kb. akkora teljesítmény, mint felütni a telefonkönyvet. És az, hogy nincs közöttük szoci, pusztán csak azt jelenti, hogy nem laknak hülyék a településen.

 
Mindeközben az a társulat, amely most a „botrányok és az Orbán nem szereti eléggé a  kapitalizmust, a demokráciát és a jogállamot” apropóján vissza kíván térni a hatalomba, abból a Feriből és Gordonból áll, amelyik anno felkérte a maffiát, hogy legyen szíves kicsit ügyködni, kicsit részt venni a politikacsinálásban és a kampányban! Egyelőre gyártson ügyeket, mint a legendás Kósa szopatás a pályaudvaron, aztán később izé, amit megkövetel az Elvtársi Szeretet. Ezért szögezzük le: a Portik-ügy NEM EGYENLŐ, NEM LEHET EGYENLŐ a trafikmutyival! A Portik-Laborc ügy minden egyes napvilágra került részlete önmagában sokkal nagyobb botrány, mint amekkorát totális médiahátszéllel lehetséges fújni a trafikügyből, vagy bármi másból. Itt a piros-hol a piros, meg „leszarom ,baszd meg, akkor is” alapon lehet csak egymás mellé helyezni ezeket. Mint ahogy azt is, ahogy az egyik egy konkrét iparágat lopott el, majd lett miniszterelnök ennek ellenére, a másik meg a szocizmusban' kiutalt tanácsi lakást vette meg ugyanúgy apróért, mint mindenki más a IKV lakásvagyonának lebontásakor. Arról nem is beszélve, hogy a fentebb megemlített ügyekben a hadiárvákat végül is ]]>kárpótolják]]>, valamint kiderült, hogy az Orbán sem koboz el épületeket, ha megtetszik neki valamelyik. Persze, hiába a minden jó ha vége jó, hiába nem lett ebből sem az Orbán őszödi beszéde, vagy az elmúlthúszév' legnagyobb lopása, minden ugyanott folytatódik, ahol abbamaradt. Úgy látszik a vérfarkas karakterét nem lehet kiírni a szappanoperából, mert helyette az önmaguk rohadt valójával kellene megint szembesülniük.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Tereb (146) Vetítő (30) Mozi világ (440) Mozaik (83) Gazdaság (705) Egészség (50) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Nézőpont (1) Heti lámpás (312) Jobbegyenes (2788) Történelem (18) Mondom a magamét (7546) Nagyvilág (1310) Tv fotel (65) Flag gondolja (36) Sport (729) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (10) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Kultúra (7)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>