Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
393a39db2810ecfc8fcb9bccf62cdf0d.jpg

Olyan nehéz volna, hogy egyszer ne mi legyünk Európa balfaszai?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Biztos jártak már önök is külországban, letudva a kötelező revizionista látogatásokat, akár a nyugaton is. Mondjuk a nem túl távoli Ausztriában.

Ott saját szemmel győződhet meg bárki arról, hogy a minket ellehetetlenítő, de a magyari államigazgatás különböző útonállással foglalkozó szervei által rendkívüli szorgalommal behajtott uniós szabályokat milyen magasról és mennyire elegánsan szarják le. A HCCCP-től kezdve a Dublin III.-ig bezárólag.

Piréz Róbert

Bayerzsolti dobta a mainstreambe: a németek mazsolázgatnak a bevándorlók közül. Akiket megfelelő képzettségűnek találnak és a gazdaságuknak is szüksége van rájuk, azok gyorsított eljárásban kapják kézhez a munkavállalási-letelepedési engedélyt, míg a többiek – ]]>kombinál hozzánk hasonlóan]]> – hirtelen a dublini rendelet hatálya alá tartoznak és mehetnek vissza oda, ahol átlépték a határt.

Azaz hozzánk visszaparkoltatják a képzetleneket, a teszetoszákat, mindenkit, akinél a rév többe fáj.

Nyilván erről nincs „titkos záradék” és „még titkosabb kormányhatározat”, mert Németországban a munkaügyi hivatalok – akik kiállítják a munkavállalási engedélyeket – nem szövetségi, hanem tartományi szinten működnek. Ők meg tudják a dolgukat. Ha Szász-Anhaltban agysebészre van szükség, akkor az agysebész menekültet illegális bevándorlót szépen kikérik a táborból és mehet nyomban praktizálni.

A magyar kormány a menekültkérdés kezelése során két nagy hibát vétett. Elsőként az, hogy beintett az európai szolidaritásnak – még oly érthető és védhető indokokra hivatkozva –, hogy lehetőleg tárgysorozatba se vegye az EP a menekültek kvóták alapján történő tagállami leszámolását. Volt okunk rá, mert tényleg meglehetős ostobaság, hogy miközben nálunk parkol az EU-ba igyekvő migránsok fele, addig vegyünk át spanyol és olasz táborokból is pár százat. De a hülye eurokrata és a teljesen fogalmatlan nyugati politikus mindebből csak azt látta, hogy megint mi húzzuk ki magunkat a közös fellépés alól.

Pedig azt a plusz 300-at észre se vettük volna, cserébe az uborkagörbítő szakosztály is elégedett.

A másik nagy hiba, hogy miközben panaszkodunk a német leleményességre (német és a lelemény szavak egy mondatban, tényleg közeleg a világvége), nem vesszük észre, az az egy százaléknyi használható ember éppenséggel rajtunk keresztül jut el álmai országába. Azaz mi regisztráljuk, vesszük le az ujjlenyomatát, adunk neki oltást, iktatjuk a diplomáját, majd hagyjuk továbbmenni.

Ennél nagyobb kreténség kevés van.

Arra az egy százaléknyi értelmes, adaptív, nyelveket beszélő szírre, afgánra a magyar gazdaságnak is szüksége volna. Ha valamelyik civil szervezet – ha egyszer az államnak ilyesmire nincs kapacitása vagy esze vagy a kettő egyszerre – igazán foglalkozhatna ezzel is a felesleges zavarórepülések mellett. Ott van példának okáért Dunántúl. Minden második ipari cég munkaerőhiánnyal küzd és nyilván nem a három általánost se végzett, analfabétákat igénylő munkakörökben vannak betöltetlen státuszaik. Gépészmérnököt, nehézáramú villanyszerelőt képtelenség találni ebben az országban, de az egészségügyben – mint állami ágazat – is bőven létszámhiány van.

És akkor mi van pl. Iránnal? Kinyílik Európa előtt egy óriási piac. Olajjal, pisztárciával, befektetési lehetőségek tömegével és a magyar ipari szereplők távolról megint végignézhetik, hogy a németek megcsinálják okosban. Mert a német vízgazdálkodási szerelvényeket gyártó cégnél már fél éve állásban van a perfekt urdu és farszi mérnök, aki éppen ledumálja az iráni üzletet.

Hozzánk meg küldik a toloncárút és amennyire ostobák vagyunk – meg is érdemeljük.

]]>www.tutiblog.com]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Politika (1582) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2778) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Sport (729) Heti lámpás (310) Vetítő (30) Gazdaság (702) Mondom a magamét (7501) Tereb (146) Nagyvilág (1309) Mozaik (83) Történelem (17) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (537) Flag gondolja (36) Egészség (50) Életmód (1) Belföld (10)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>