Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
211bff950ba6d9aa118c18c56efa8963.jpg

Nem szkinhed, annál is rosszabb - Molnár Zsolt pályaképe

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Molnár Zsolt egyébként valószínűleg tényleg nem volt szkinhed. Legalábbis senki sem emlékszik a tar kopasz, bakancsban és felhajtott szárú farmerban masírozó budapesti MSZP elnökre, pedig megszólalt itt már volt osztálytárs, haver, ellenség, exkolléga, valóságos szkinhed is.

Ami a legkiábrándítóbb, az Molnár Zsolt pályaképe.

Így aztán valóban előfordulhat, hogy a szocialistáknál villámkarriert befutó politikus tinédzserként suli utáni buliból vett részt az újkori magyar demokrácia egyik leggázosabb eseményén, és puszta brahiból alázta porrá csoportosan elkövetve Göncz Árpádot.

Van ilyen. Zavaros idők voltak azok, az ember simán belekavarodhatott bármibe - ha egy pillanatra nem figyelt oda, már tagja is volt valamelyik két nap múlva már nem is létező politikai szerveződésnek. Tanultuk a demokráciát, amihez jött a gazdasági békasegge­; a megszokott világ összeomlott, az új még nem állt össze, aki nem volt részese, nem is igazán értheti ezt a katyvaszt. Mint amikor mesélem az Y-generációs rokongyereknek, hogy az úttörőmozgalomban volt nótafa, de nem tudott énekelni, meg őrsi szakács, aki nem tudott főzni. Tiszta baromság, oszt mégis.

Csakhogy ha Molnár Zsolt nem volt tagja egyik kopasz brigádnak sem, akkor se jobb a helyzet. Először is itt van ez a klassz kis hungaricum, a hátrálva, részenként beismerés, amikor a közszereplőnek pont abban az ütemben jutnak eszébe a múltbéli esemény részletei, ahogyan azt a sajtó napról-napra feltárja. Ez az „ott se voltam, ja, de tényleg, ott voltam, de nem csináltam semmit, most jut eszembe, hogy mégis csináltam valamit, de az nem volt rossz, illetve ha így jobban belegondolok, picit rossz lehetett, de nem volt szándékos" játék rém uncsi. Láttuk ezerszer, fárasztó.

De ami ennél is kiábrándítóbb, az Molnár Zsolt pályaképe. Az első visszaemlékezések még a monarchista Molnárt mutatják, aki a Habsburg Ottó égisze alatt egyesülő nemzetben hisz, aztán a csurkista Molnárt láthatjuk, amint belekóstol picit a radikalizmusba. Ezt a kanyart némi szelídüléssel a jobbközép útkeresés, végül a baloldali megvilágosodás és parádés szocialista karrier, egyenesen a Magyar Szocialista Párt megújítása zár. Van itt minden, mint a falusi boltban.

Persze változhat az ember, meg változik is. Ezt mondja a jobbikos Sneider Tamás is.

hetivalasz.hu - Dévényi István

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Tereb (146) Heti lámpás (312) Belföld (10) Gazdaság (705) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Vetítő (30) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Tv fotel (65) Flag gondolja (36) Jobbegyenes (2788) Nézőpont (1) Irodalmi kávéház (537) Autómánia (61) Mondom a magamét (7546) Történelem (18) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Életmód (1) Kultúra (7) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>