Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
f809cfa5347df65c0de51bcfecbcc468.jpg

Megrégült szocialisták

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A párt megújul, s végre egy „modern”, igazi „hazafiakat” és „demokratákat” felvonultató 21. századi, szociálliberális néppárttá válik. Megszabadul az „utódpárt” ballasztjától… –

- ígérte úgy 2006 környékén, az ex-kiszes Gyurcsány Ferenc, mielőtt belefutott az őszödi hazugságbeszédbe. (Nem mellesleg akkoriban az a Szigetvári Viktor súgott neki, aki mániákusan igyekezett lemásolni a Tony Blair féle modern szociálliberális tákolmányt.)

A szocialista párt végre megújul. A régi, az állampártban szocializálódott politikusok egy lépést hátrébb lépnek, hogy előre engedjék a kommunista diktatúra bűneiben nem érintett fiatalokat – visszahangoznak még máig is a szegény balek Mesterházy izzadságszagú erőlködésének mondatai.
 
Aztán előbb Gyurcsány esett le a sámliról (vagy az a Kunahalmi volt?), majd Mesterházy motorozott el a Jókai útról a lenyugvó nap irányába, hogy összeolvadjon Budapest szomorú és szmogtól halványodó messzi tájával.
 
A szocialista párt most már tényleg megújul. De tényleg! Bizti-bizti! Indi’ becsszóra! – bizonygatja mostanság – az elmúlt évtizedben, a cocialisták életében immár harmadszor – a Tóbiás-Botka duó. Botka „új ember” László pontosan másfél hónapja ]]>nyilatkozta]]>, hogy „teljes, felmenő rendszerű tisztújítást ír ki az MSZP”. Azaz nemcsak az országos vezetés, de a helyi és a párt életében „erős ember” pozíciónak számító megyei szinten is. És lőn… De számoljunk csak egy kicsit a dolgok után!
 
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Varga László (országgyűlési képviselő) Gúr Nándor országgyűlési képviselő helyére került. Míg az utóbbi – tipikus cocialista módszer szerint – „felfelé bukik”, hisz a párt országos elnökhelyettesi, ha pedig ez nem jön össze, akkor az alelnöki tisztsége vár rá.
 
Megújulás – régi motorosok 0-1
 
Hajdú-Bihar megyében Kathiné Juhász Ildikó után Huszka Imre lett a megyei pártelnök. Huszka azonban már volt a párt megyei alelnöke, de 2003-ban „családi okokra” ]]>hivatkozva]]> lemondott minden tisztségéről. Valójában azért távozott akkoriban kilenc év után a pártból, mert a bíróság egy év próbára bocsátotta könnyű testi sértés vétsége miatt. 2012-ben visszatért, most meg megyei elnök lett.
 
2-0 a régi motorosoknak! (És még egy pont behúzva a büntetőügyben jogerősen elítélt szociknak!)
 
Heves megyében, az 1996 óta megyei elnök Sós Tamást Érsek Zsolt, volt hatvani polgármester váltotta. Sós helye tarthatatlan volt, hisz szépen ]]>belesült]]> plágium ügyébe. Érsek Zsolt azonban szintén nem „új ember”, hisz már a Horn-kormány idejében is országgyűlési képviselő volt.

Így ez már három hulla nulla!
 
Újraválasztották viszont Baranya megyében Puch Lászlót, a szocik örökös pénztárnokát; Békésben Varga Zoltánt, a Bajnai-kormány önkormányzati miniszterét; Csongrádban pedig Botka „új ember” Lászlót is. De szintén maradt a helyén Jász-Nagykun-Szolnok megyében Iváncsik Imre, aki honvédelmi államtitkár volt; Nógrád megyében Boldvai László, aki Puch Lászlóhoz hasonlóan szintén pártpénztárnokként ügyelt a szocik tiszta pénzügyeire; továbbá maradt Somogyban Harangozó Gábor; Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Veres János volt pénzügyminiszter (akit gondolom nem kell senkinek sem bemutatnunk!); és Tolna megyében Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes (a másik Harangozó tesója). De folytatva a sort maradt még Vas megyében Nemény András, Veszprémben Gőgös Zoltán és Zala megyében Fodor Csaba is. De újrázott Bács-Kiskunban Király József, Fejérben Horváth András, Győr-Moson-Sopronban Kránitz László
 
Mennyi is az állás? 17-0! És nem a megújulás vezet!
 
Azért ne legyünk igazságtalanok. Komárom-Esztergomban Ujházy Emil, a megyei közgyűlés tagja lett az új elnök (bár Lukács Zoltán parlamenti frakcióvezető-helyettes szintén felfelé kíván bukni, így alelnöki, vagy országos elnökségi tagságra pályázik). És természetesen Pest megyében is „új ember” van, hisz az MSZP elnöki posztjáért induló Tóbiás József is lemondott, akit Szentgyörgyi József, Halásztelek polgármestere váltott. Sokáig gondolkodtunk azon, hogy a diákigazolvány bizniszben érdekelt Kunhalmi Ágnest, mint az újdonsült budapesti elnököt hová soroljuk, hisz már 2005-ben a Gyurcsány-féle Miniszterelnöki Hivatalban dolgozott, de úgy döntöttük, hogy bármilyen ósdi módon is öltözködik, a fiatalsága miatt az „új emberek” közé soroljuk. (A vita jogát fenntartjuk!)
 
Tehát 17-3 lett a végeredmény.

Megalázó vereséget szenvedett a megújulás. De ugyan mit is vártunk, mikor a párt egyetlen elnök-jelöltje, az újdonság erejével egyáltalán nem rendelkező Tóbiás József azt találta ]]>mondani]]>, hogy ő bizony az egykori pufajkás Horn Gyufa miatt lépett be a szocialista pártba…
 
]]>www.tutiblog.com]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Egészség (50) Gazdaság (702) Politika (1582) Flag gondolja (36) Heti lámpás (310) Sport (729) Mozaik (83) Mondom a magamét (7501) Történelem (17) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Belföld (10) Jobbegyenes (2778) Irodalmi kávéház (537) Nagyvilág (1309) Szépségápolás (15) Tereb (146) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>