Ma 2024 április 28. Valéria napja van. Holnap Péter napja lesz.
253b0cb7af885a77f6b5a292152d530d.jpg

Magukat rekesztik ki a nemmagyarok

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Megint Galamus, megint baloldal. A progresszív sóhajtozás szentélye nehezen viseli, hogy a múlt hétvégi „sajnálatos események” megtépázták az európai baloldalról és a mucsai magyar jobboldalról alkotott, sulykolt képét.

Az még egy dolog, hogy Martin Shculz, az Európai Parlament szocialista frakciójának vezetője (sem más vezető európai szocialista vagy baloldali politikus) ]]>nem tette tiszteletét]]> a kormányváltó-összefogók vasárnapi tüntetésén, sem máshol. Önmagában az ilyen nem oszt, nem szoroz, meg hát ilyenekre jó előre le kell szervezni az elfoglalt európai politikusokat.

Csakhogy: ez a „hiány” igazán hiánnyá lett, amikor szombaton délután a Hősök terén ]]>megjelent Joseph Daul]]>, az Európai Néppárt elnöke, és körülbelül elmondta mindazt, amitől herótot kapnak ma a magyar baloldalon. Joseph Daul szerint a Fidesz és Orbán Viktor azért őrizte meg a magyarok bizalmát, mert az igazságot mondták a magyaroknak, és mert helyes döntéseket hoztak, amelyeknek már látszanak az eredményei. Emellett a politikus „kedves magyarok”-nak szólította a tömeget.
 

Na, mindez már sok volt a baloldalnak, főleg a Galamusnak, és keresztbe állt Mihancsik Zsófiáék szeme, ugyanis az eset élőben és véglegesen cáfolta a Galamus-féle, gőgös baller értelmiség által sulykolt jobboldal-képet, miszerint a Fidesz a nemeurópai, lemaradt, provinciális, nyugaton is lenézett, pária jobboldal, ami igencsak példát vehetne az áramvonalas, nyugati, szalonjobboldalról.

Ehhez képest most inkább a fordítottját látjuk, a Fideszhez jön az európai főnök, a baloldalhoz nem.

Mihancsik Zsófia ki is köpte a torkán megakadt falatot. Igazából nem is képes semmi értelmeset kihozni magából, ]]>csak értetlenkedik]]>, hogy: „Mintha az Európai Néppártban nem okozna állandó és komoly konfliktusokat az az Orbán Viktor, aki mindannak az ellenkezőjét testesíti meg, ami Európa. Aki a saját szűkös lehetőségeihez képest (mert ő meg Európában számít páriának) ott lázít az európaiság ellen, ahol még egyáltalán hajlandók meghallgatni. Aki mindent megtesz azért, hogy Európát, az értékrendjét, a demokráciáját, a magatartásait és gondolkodásmódjait kiforgassa a sarkaiból. Mi több, Daul úr képes volt Orbánt együtt emlegetni Angela Merkellel, akit nagyjából olyan távolság választ el a 'magyarok' vezérétől, mint az Orbán által tönkrevágott magyar gazdaságot és hétköznapi kultúrát a némettől.”

Jesszus! Komolyan, ez elképesztő! Már a Joseph Daul sem lát tisztán... Képes egy lapon emlegetni Orbánt Merkellel... nemzetiszín zászlók előtt... Mi lesz most...

A Mihancsik-félék csak pislognak, és nem tudják értelmezni a helyzetet. Az nem lehet, hogy annyi szív... A baloldali akarat... Nem, az nem lehet, hogy Orbán szalonkép... ott...

ÉS akkor megvan a kiakadás fő tárgya.

„Ez az ember Európából a magyarokhoz beszélt. 'Kedves magyarok!' – így szólította meg azt a tömeget. (…) Mi, sok millióan, akik otthon kushadtunk a tévé előtt, néztük ezt a kétségbeejtő szemfényvesztést, és talán ma kimegyünk az ellenzéki demonstrációra, meg azok, akik se nem békemenetesek, se nem aktív ellenzéki demonstrálók, és még maguk sem tudják, jövő vasárnap elmennek-e egyáltalán szavazni, mert elegük van az állandó protesztszavazásból, abból, hogy itt szavazni mindig valaki ellen, és sohasem valaki mellett lehet csak – mi, a maradék, az Európából jött ember szerint nem tartoztunk bele a 'magyarok' kategóriájába.”

Az örök balos mantra, hogy hogy ezek kokárdáznak, satöbbi, nemzetezik a Fidesz, kisajátítja a "közös jelképeket", akkor ez azt jelenti, hogy a Fidesz kirekesztő nemzetfogalmat használ, mert hát számára a baloldal nem tartozik a nemzethez.

Nos, jelentem, ez a baloldal (benne Mihancsik) saját önszemfényvesztése. Hogy ha a Fidesz kisajátította a nemzeti kérdést, a nemzeti retorikát, akkor ez a baloldal hibája, egyrészt 25 évig maga tolta el a témát saját magától, tálcán kínálva a tematizálást a Fidesznek, amit szívesen is vett a magát nem bőgatyás alsóbbrendűnek tartó magyar ember. Másrészt: senki nem tiltotta meg a baloldalnak, hogy ő is kitegye a kokárdát, meg magyaroknak szólítsa a megjelenteket.

Egyébként meg az, hogy Orbán, meg Joseph Daul magyaroknak szólítja a nagygyűlésen megjelenteket, egyáltalán nem jelenti azt, hogy csak őket tartják magyarnak. Nem csak nekik szónokolnak, hanem mindenkinek. Ők is tudják, hogy sokkal többen látják őket az esti híradóban, mint a helyszínen. Másrészt: attól még, hogy valakiket magyaroknak szólítunk, abból nem következik szükségszerűen, hogy a jelen nem lévők nem magyarok. A nyelv már csak így működik.

Szóval a baloldal értelmezése egyszerűen hiszti. Mihancsik Zsófia is hisztizik, mert hisztizni akar, fel akar háborodni, amin már egyébként milliószor felháborodott. Félni akar és rettegni, és nem hajlandó máshogy értelmezni Joseph Daul szavait, csak kirekesztően, azaz saját magát rekesztgeti kifelé.

Jó szórakozást hozzá! És üdvözletét küldi az európai jobboldal!

]]>www.tutiblog.com]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (7) Flag gondolja (36) Gazdaság (706) Mozi világ (440) Politika (1582) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7568) Heti lámpás (312) Történelem (18) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Belföld (11) Jobbegyenes (2794) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Vetítő (30) Nagyvilág (1310) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Tv fotel (65) Autómánia (61) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>