Ma 2024 április 24. György napja van. Holnap Márk napja lesz.
Komoly bűnözők a Jobbik körül

Komoly bűnözők a Jobbik körül

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Eleddig abban a hitben voltunk, hogy a bűnözés a politikai pártok közül inkább a baloldalon van jelen főleg most, amikor sorra derülnek ki az immár sajnálatosan nyolc hosszú évre nyúló balliberális kormányzás fehérgalléros gengszterségei.

Ezúttal azonban a magát nemcsak az MSZP-SZDSZ hatalommal szemben pozícionáló, hanem egyenesen a „Húsz évet a húsz évért!”, jelmondattal is kampányoló, parlamentbe készülő Jobbik köreiben is megjelent a bűn, mint olyan.

Már az is alaposan felkeltette a közvélemény figyelmét, amikor a párt keszthelyi elnökét, S. Szilárdot üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt előbb őrizetbe majd előzetes letartóztatásba helyezték a hatóságok, mivel több tízmilliós, fiktív ingatlanüzleteket bonyolított le úgy, hogy értékbecslőként egy barátja tulajdonába jutott ingatlanokat jóval valós értékén felül becsülte és a bankoktól ily módon kapott hitelösszegek nagy részét, édesanyja letéti számlája segítségével eltulajdonította. Legalábbis a gyanú szerint, hiszen az ügy még bőven nyomozati szakaszban van.
Ennél az ügynél is jóval nagyobb vihart kavart azonban, amikor kiderült, hogy a tavalyi EP választásokon jóval a várakozáson felül teljesítő radikális jobboldali pártnak nemcsak tagja egy egykori – nem politikai ügyben, hanem emberölésért – halálra ítélt személy, hanem egyenesen a Jobbik Vámospércsi alapszervezetének elnökségében is helyet foglal.
Gombos Tiborról van szó, aki 1981-ben – akkoriban nagy port vert fel ez az ügy – előbb több milliós életbiztosítást kötött a feleségére, majd az asszonnyal és két gyerekükkel Lengyelországba utazott nyaralni. E nyaralás során a feleség rejtélyes körülmények között egy 10-15 cm-es mélységű patakba fulladt! Akkoriban lengyel barátainknál éppen a tetőfokára hágott a kommunista diktatúra, Jaruzelski tábornok rendkívüli állapota volt érvényben, mindenesetre az akkori lengyel hatóságok rövid vizsgálódás után balesetnek minősítették az esetet.
 
 
Gombos azonban hazatérése után nem sokkal jelentkezett az akkori hazai viszonyok közepette horribilisnek számító, több mint 2 millió forintos biztosítási összegért. Ez már szemet szúrt a magyar rendőrségnek, vizsgálódni kezdtek és ennek a vizsgálatnak lett eredménye Gombos Tibor meggyanúsítása a felesége sérelmére elkövetett emberöléssel. A férfi ezután előbb beismerte tettét, majd vallomását visszavonta, ám a bíróság bűnösnek találta, ezért első fokon halálra, másodfokon életfogytiglani fegyházra ítélte.
Majdnem 20 esztendő letöltése után, 2001-ben szabadult az egykori feleséggyilkos, aki persze a mai napig hangoztatja ártatlanságát, sőt mi több - azóta felnőtt - gyermekei is hisznek neki.
Nos hogy, hogy nem ez a férfi előbb a Jobbik tagja, majd Vámospércsi szervezetének elnökségi tagja lett és csak egy lakossági bejelentés, illetve a Magyar Nemzet szombati számában megjelent cikk hatására jutott a pártból való kizárás sorsára.
Az már tényleg csak hab a tortán, hogy Sneider Tamás a párt Heves megyei elnöke még egy olyan kijelentést is tett, hogy „A maffiózókkal is jóban kell lenni!”
 
 
Talán nem járok messze az igazságtól, amikor azt mondom, hogy a parlamenti, sőt hosszú távon kormányzati szerepre készülő Jobbiknak előbb azért saját háza táján is körül kellene néznie mielőtt „húsz éveket” kezdene osztogatni akár még az 1998-2002 közötti, sokuk által „Zsideszesnek”tartott kormány tevékenységéért is!
 
Juhász Attila
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1310) Flag gondolja (36) Mozi világ (440) Mozaik (83) Történelem (18) Tereb (146) Egészség (50) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2792) Belföld (11) Heti lámpás (312) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (7) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7559) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (706) Vetítő (30) Sport (729) Nézőpont (1) Politika (1582) Életmód (1) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>