Ma 2024 május 03. Tímea, Irma napja van. Holnap Mónika, Flórián napja lesz.
1f63ab4781bf229e4dea68b2c3df84e5.jpg

Kis szocialista evolúció migráns-ügyben

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

...avagy Lukács György erre mondaná, hogy diszkontinuus fejlődés.   

Talán elég lenne csupán a szocik honlapján visszakereshető közleményeket, nyilatkozatokat egymás alá biggyeszteni, s máris kirajzolódna az értelmetlen kínlódás, ahogy az elvtársak az elmúlt időszakban próbáltak felmutatni bármit, ami méltó lehetne egy választók bizalmát kereső párthoz. Lássuk hát a néha kacskaringósra sikeredett, de végül csak kiforrott hivatalos álláspont diszkontinuus fejlődését!

Boris Vian

Néhány fejezet arról, hogy miképp jutottak el a komcsik – hatalmas fáziskésésekkel – a bevándorlás támogatásától, a tűrésen át a tiltásig (TTT). Miközben a Fidesz a hülye plakátjaival besöpörte a besöpörnivalókat, a baloldali szavazó nem értette sajátjait, a közvélemény-kutatásokban szereplő 5 százaléknyi kritikátlan bevándorlás-pártinak meg hirtelen lett egy tucat pártja, amelyik képviseli az ő véleményét. Zárójelben és mellékesen: a bejutási küszöb is pont 5 százalék…

A BEVÁNDORLÁS HASZNOS

2013. márciusában Göncz Kinga (egykori külügyminiszter, akkori EP képviselő) ]]>még imigyen szólt Strasbourgban a bevándorlásról]]>: „A bevándorlás, ahogy a múltban, úgy a jövőben is segíteni fogja az Európai Unió céljainak megvalósulását. A migránsok integrációja nem csak gazdasági hasznot hoz, de társadalmi és kulturális értelemben is kedvezően hat a társadalmainkra.” Ezért, a baloldal hivatalos álláspontja az, hogy tömjünk még több zsét (az adófizetők zsebéből, a lélegeztetőgépek kárára, blablabla…) az integrációt elősegítő intézményekbe. Liberális kánon 1.0., kár hogy az említett intézmények sehol nem működnek.

BEVÁNDORLÁSÜGY NINCS, MINDEZ CSAK KOMMUNIKÁCIÓS TRÜKK A FIDESZ RÉSZÉRŐL

Orbán Viktor 2015. januárban beszélt először arról, hogy Európának szigorítania kell a menekültpolitikáján; illetve Magyarországnak, mivel a határai miatt közvetlen veszélyben van, ki kell dolgoznia egy „országvédelmi akciótervet”, amely leginkább az illegális bevándorlókkal szemben védené meg lakosságot. Ekkor tett először különbséget a magyar miniszterelnök „gazdasági” és „politikai menekült” között. Erre megérkezett a szocialista párt válasza a kilencvenes évek zsákutcáját, a szélsőségesnek bélyegzés reflexeit felidézve. ]]>Újhelyi István (ismét Strasbourgban) képviselői, illetve alelnöki minőségében (!) a következőkképpen reagált]]> Orbán Viktor bejelentésére: „a Fidesz beígért országvédelmi akciótervével csak a saját hibáiról, korrupciós botrányairól és kormányzóképtelenségéről akarja elterelni a figyelmet (…) Orbán Viktor az elmúlt napokban tett kijelentéseivel feliratkozott az európai szélsőségesek közé.” Továbbá Ujhelyi szerint az igazi gond nem a bevándorlás, hanem a szegénység és a szociális krízis, amely ugyanúgy sújtja a francia muszlimokat és keresztényeket, a magyar cigányokat és svábokat, vagy épp a romániai magyarokat.

A BEVÁNDORLÁSNÁL FONTOSABB ÜGY A MAGYAROK KIVÁNDORLÁSA!

Aztán jött az örök tehetségként elkönyvelt Harangozó Tamás, aki Orbán Viktor azon kijelentésére, hogy „be kell reteszelni Magyarország ajtaját”, mert nem vagyunk olyasfajta jóléti állam, hogy munkát, vagy éppen szociális hálót biztosítsunk a migránsoknak, ]]>megfogalmazta az elsőre jónak tűnő, új kommunikációs csapásirányt]]>: „Magyarország nem a bevándorlók célországa, éppen ellenkezőleg, kivándorlással sújtott ország. Jellemző adat, hogy 2009-hez képest nem több, hanem háromezer fővel kevesebb Európai Unión kívülről származó külföldi él Magyarországon. Éppen ez mutatja, hogy az utóbbi években megnövekedett számú menedékkérő számára hazánk nem cél-, csupán csak tranzitország.” Ezt a kommunikációs panelt aztán jó pár hónapig nyomták. Miközben az érintettek körében egyre nagyobb feszültséget okozott a bevándorlók számának drasztikus növekedése. A különböző színű kormányok meg eközben Európa szerte – ki-ki a saját problémáinak mértékétől függően – szép lassan kezdték felismerni, hogy a probléma bizony létezik, s valamit kezdeni kellene vele.

BEVÁNDORLÁSÜGY NINCS, MENKÜLTÜGY VAN, DE A FIDESZ ROSSZUL KEZELI AZT!

De térjünk vissza a magyar baloldalra, aki – ki tudja milyen okok miatt – de továbbra is tagadta a probléma létét, habár végre elismerte a menekültek számának exponenciális növekedésének már mindenki előtt ismert realitását. 2015. február 26-án, ]]>egy menekültügyi kiskátét adtak ki]]>: „Tény: az utóbbi két évben meredeken megnőtt a menedékjogot kérők száma Magyarországon. A hazánkban élő külföldiek száma azonban évek óta változatlan. Ez nem csoda, hiszen nemcsak a menedékkérőknek, de honfitársaink egyre nagyobb hányadának sincs maradása a mai leszakadó, egyre inkább keleti diktatúrákra emlékeztető Magyarországon”. Tehát valami dereng már a szocik fejében, de még mindig az izzadságszagú „nem ez az igazi probléma, hanem a kivándorlás” panel megy. Ráadásul a kiskátéban leírják, hogy: „Nagy különbség van gazdasági bevándorló és menedékkérő között. A két fogalom összemosása a Fidesz sunyi kommunikációjának lényege.”

Hoppá! Tehát a tavasz kezdetén már jogosnak tartják a két csoport megkülönböztetését, mi több: azt a miniszterelnököt vádolják a két fogalom összemosásával, aki ezt a különbségtételt még januárban, Párizsban megtette. Akkor, amikor ők maguk még hisztériás rohamot kaptak a gazdasági bevándorló szóösszetételétől.

A KERÍTÉSÉPÍTÉS NEM JÓ VÁLASZ – A PROBLÉMA ÁLPROBLÉMA (EGY LÉPÉS VISSZA)

És aztán jött a kerítésépítés! A szocik meg ismét ]]>olyan idióta módon reagáltak erre]]>, ahogy azt a Fidesz kommunikációs tervezőmérnökei a Századvég alagsorában se gondolták volna. A mindig vehemens, Lendvai Ildikó epigon, Kunhalmi Ági és a teljesen hülye, ingyen BKV-t, Duna alatt fúrt alagutat ígérő Horváth Csaba, ideiglenesen kerítéssel zárta le a Fidesz budapesti székházát, azt üzenve ezzel, hogy a gyűlöletkampányt folytató politikusoknak „rács mögött” lenne a helyük. Kunhalmi Ágnes pedig visszalépett egyet a menekültügy kérdés kezelésének evolúciójában, mikor mérgében a régi a panel jutott csak eszébe, s így fogalmazott: „a Fidesz szánalmassá vált korábbi önmagához képest, hiszen míg Orbán Viktor 26 évvel ezelőtt a vasfüggöny lebontásával küzdött a szabadságért, addig most majdnem 180 kilométer hosszú és 4 méter magas kerítéssel zárná el a halál elől menekülőket. A Fidesz ezzel végleg elköszönt saját múltjától és egyben jövőjét is megfojtotta. Magyarország Szent István óta arra törekszik, hogy a szabadság és a nyitottság határozza meg a világát, és ebben példát kell mutatnia más országoknak is.” És: „a bevándorlás egy álprobléma, amit a Fidesz kreált, az igazi gondot ugyanis a magyarok kivándorlása jelenti.”

A BEVÁNDORLÁS PROBLÉMA, AMIRE SOKKAL JOBB VÁLASZOK VANNAK, EZÉRT LE KELL ÜLNI TÁRGYALNI ÉS POGÁCSÁT MAJSZOLNI! (A CSELEKVÉS HELYETT)

Egész júniusig és az ideiglenes határzár felhúzásának nekikezdéséig kellett várnia a baloldali szavazónak, hogy az egykori kedvenc pártja, ]]>végre érdemben szóljon az őt magát is aggodalommal eltöltő ügyről]]>. Bármily abszurd is, az eddig a problémát nyilvánosan is tagadó Harangozó Tamás kongatta meg a vészharangot. De olvassuk csak a szocialisták honlapján megjelenteket: „Az MSZP rendkívüli parlamenti ülésen kezdeményezi megtárgyalni a menekültkérdés rendezését szolgáló két törvényjavaslatát. Erről Harangozó Tamás, a párt frakcióvezető-helyettese beszélt hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón. Azt mondta, az idei költségvetés módosításával a kormány által kerítésépítésre szánt 22 milliárd forintot a migrációs nyomás kezelésére hivatott szervek számára csoportosítanák át a közmédiától. Kifejtette: megdupláznák a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal dologi költségvetését, illetve forrást biztosítanának 300 munkatárs felvételére. Harangozó Tamás azt mondta, 10 milliárd forintot adnának a rendőrségnek technikai eszközök, helikopter, drónok, szállítójárművek, terepjárók, hőkamerák beszerzésére a déli határszakasz védelme érdekében. Közölte, 7 milliárd forint a rendőrségen belül működő határrendészet megerősítésére, létszámbővítésre fordítanának.”

Hoppácska ismét! A szocik júniusra végre elismerték, hogy a probléma létezik, hovatovább még rá is licitáltak a kormány lépéseire. Sőt: több pénzt kérnek ma már a határszakasz védelmére, mint ami a költségvetésbe bekerült. Talán még azt is megéljük, hogy a baloldal jobbról előzi majd a Fideszt és követelni fogja az összes menekült kriminalizálását, illetve kitoloncolását!

]]>www.tutiblog.com ]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Belföld (11) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Nagyvilág (1310) Gazdaság (707) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7578) Mozaik (83) Történelem (18) Flag gondolja (36) Heti lámpás (312) Mozi világ (440) Vetítő (30) Egészség (50) Nézőpont (1) Kultúra (9) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2794) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>