Ma 2024 április 25. Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.
9e300dfaaf1ac61488d3cc68090cd195.jpg

Kevesek hülyesége – Gyuriferi programot hirdet

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Kiszivárgott a Demokratikus Koalíció programja. Gyanítjuk, inkább kiszivárogtatták. Abban mindig profik voltak.

Még messze a választási év, de a baloldali összefogás önjelölt bajnoka előrehozott választásokra készül, mert szerinte a Fidesz erre készül. Ennek okát Somogyi Zoltán ]]>fejtette meg]]>, habár ő – egy pályatársa szerint – ahhoz is hülye, hogy kalapáljon. De félre az iróniával, valami hobbi mindenkinek kell. Van aki bélyeget gyűjt, van aki választási programot ír.

Gyanítjuk persze, ezt ő se gondolja komolyan; inkább igyekszik jókora orrhosszal beelőzni a baloldali törpepártokat, hisz aki előbb mond valamit, az mond előszőr valamit és ahhoz a többiek kénytelenek igazodni, ha értelmes, ha nem. A politikai kommunikációban pedig ez már félgyőzelem, legalább akkora siker, mint elkapni egy éppen elaléló kormányszóvivőt. Még akkor is, ha a gyorsaság – ebben az esetben a kapkodás – a minőség rovására megy.

Íme tehát a 346 kidolgozatlan ötlet, a „Sokak Magyarországa” nevű költemény tíz legnagyobb kreténsége!

  1. Garantált családi minimáljövedelmet a mélyszegénység ellen!

A program egyik sarkalatos ígérete szerint az állam úgy egészítené ki a legszegényebb családok jövedelmét egy, a családtagok számától függő minimális szintre, hogy az elegendő legyen a megélhetéshez. Ez egy (egyedülálló) ember esetében (hogy miként alkothat egy ember egy családot, az megint jó kérdés) 50ezer, két felnőtt esetében 85ezer, két szülő és egy gyerek esetében 110ezer, míg két szülő és két gyerek esetében 135ezer forint lenne. Persze a segély, a családi pótlék és közmunkából járó jövedelem (mert a közmunkát Gyurcsány most már nem szüntetné meg!) megmaradna, az elképzelt családi minimáljövedelem csak kiegészítené azt a meghatározott összegre.

Ha jól számolunk tehát, akkor az „egyszemélyes család”, azaz egy ember megélhetésének minimuma ötvenezer, míg egy négyfős család esetében 33.750 forint lenne az egy főre jutó minimáljövedelem. Feri könnyen felejt, Zsiga Marcellt a 47 ezer forintos kiszólása miatt verték agyon verbálisan, most meg 33 ezer elég.

  1. Ingyenes netet, áramot és vizet mindenkinek!

Nem vicc. Habár az ingyenes szó (valaki megszámolta) tízszer szerepel a programtervezetben, e három tételt nehéz felülmúlni hülyeség-vonalon. A kissé zagyva javaslat szerint minden fogyasztónak garantálnák az alapszintű szélessávú internet-hozzáférést. 2025-re. Igen bátor vállalás, mi 2075-re garantáljuk az évi egy ingyenes marsi kirándulást!

Egyébként 144 kbp/s sebességű netet adnának ingyen, ami kb. arra lenne elég, hogy ezt az oldalt három-négy perc alatt töltse le a gépünk. Továbbá a DK szerint az is alapvető emberi jog, hogy mindenki hozzájusson annyi áramhoz, vízhez, amennyi a létfenntartáshoz szükséges, ezért a szolgáltatóknak ingyen kellene biztosítani minden hónapban kettő köbméter vizet és 50 Kwh áramot.

A kérdés csupán az, hogy ezt miként gondolják megteremteni és fenntartani, ha eközben a javaslataik szerint a közműszolgáltatókat ismét „vissza kell helyezni a szabadpiacra”. Értsd: három és fél forintért hozzávágni valakihez, akinek nem magyar az útlevele. Egy francia tulajdonú vízszolgáltató például miért is adna két köbméter vizet ingyen? Vagy azt az állam fizetné ki? Szóval zavaros, nagyon zavaros.

  1. Megteremtenék az azonos neműek házassági és családalapítási jogát.

A liberóknak is dobni kell egy koncot. Gyuriferi nem csupán baloldali, hanem kellőképpen liberális is, mióta nem Szigetvári négerkedi össze neki a dolgozatokat, amivel meg akarta újítani a baloldalt.

A jog megadása persze önmagában nem teljesen idióta ötlet, pusztán egy nem hagyományos értelmezése a család fogalmának. Nettó faszság úgy lesz belőle, hogy ha elolvassuk a javaslat bevezetőjét is, amelyben az ország népességének növekedéséért aggódik a mi Ferink, s azt javasolja, hogy ennek érdekében vezessük be a már említett családi minimáljövedelmet; illetve a házasság intézményét ne csak kizárólag egy férfi és nő közötti életközösségként definiálja az alkotmány, hanem a melegek, biszexuálisok, leszbikusok és a transzneműek is házasodhassanak és vállalhassanak gyermeket.

Ahogy azt hetedikben a biológia órán megtanultuk – a gyermekhez egy férfi és egy nő kell, hiába nevezik Lorettának. Persze, léteznek spermabankok is, meg egyéb alternatív módszerek, de hogy például két meleg férfi gyermekvállalási jogának megteremtése miként fogja tömegesen növelni a gyermekszületések számát, arra a spermabank sem ad választ.

  1. Eltörölnék az adóbevallást.

Ezen a ponton gondolkodtunk el azon, hogy ez most választási program vagy egy vicc, amit nem kellene komolyan vennünk. De a DK megmagyarázza a megmagyarázhatatlant. Az szja-bevallás eltörlése szerintük úgy válna lehetségessé, hogy a munkaadó nem közvetlenül a munkavállalónak fizetné ki a nettó bérét, hanem a felállítandó Adóügyi Szolgálat számlájára utalná el a bruttó összeget, ahol állambácsi levonná azt, ami a jogszabályok szerint levonandó és továbbutalná a dolgozóknak a nettó bért. Négymillió munkavállaló esetében? És mi van az egyéb jövedelmekkel? Ha valaki felteszi a vaterára a régi fiókosszekrényt, akkor a vevő az államnak utal?

  1. Kétszintű egészségügyi ellátást!

Aki fizeti a TB-t (illetve akinek Gyurcsány víziója szerint az Adóügyi Szolgálat levonja a járulékát), annak továbbra is járna az alapellátás, aki viszont többet fizetne be, az magasabb színvonalú, jobb minőségű és gyorsabb egészségügyi ellátást kapna. És itt pont van. Igazi baloldali gondolat a jövedelmi viszonyoktól tenni függővé az ellátás színvonalát, nemrég pont ez ellen mentek tüntetni.

  1. Tandíjat újra a felsőoktatásban!

Úgy látszik, hogy ez a topik mindig újra és újra megnyitható, mert Bokrost még mindig zseninek tartják a politikai vertikum balfaszabb oldalán helyezkedők. A DK elképzelései szerint ugyan több hallgató kellene a felsőoktatásba, s a röghöz kötés is hülyeség, de a harmadik félévtől kezdve (miért pont?) majdnem mindenkinek tandíjat kellene fizetnie. Mert ebben nem enged Feri. Kérdés, fognak-e neki ezek után is plakátolni a hahások.

  1. Kettős-állampolgárság igen, szavazati jog nem.

A határon túl élő magyarokat nem fosztaná meg a kettős-állampolgárságtól a DK, ami már csak azért is nagyon furcsa, mert tíz évvel ezelőtt pontosan Gyurcsány és barátai voltak azok, akik a népszavazáson ez ellen ágáltak meglehetősen gusztustalan módon. Most meg mégis meghagynák. A választójogot ellenben elvennék, illetve a szavazati jogot huzamos Magyarországon tartózkodáshoz kötnék. Persze, mert onnan ők, a kettős-állampolgársági népszavazás óta egyetlen szavazatra sem számíthatnak.

Egyébként meg mit ér egy állampolgárság (még ha kettős is), ha nem társul hozzá szavazati jog? Furcsa egy különbségtétel attól a politikustól, aki a jogi intézmény felmerülése óta a határon túl élő magyarok állampolgársági joghoz való jutása ellen harcol. És mi lesz a tartósan Nyugat-Európában élő magyarokkal? Tőlük is megvonná a szavazati jogot? Mert olyan nincs, hogy csak a szomszédos országokban élő magyar állampolgárok nem szavazhatnak.

  1. A napelemek országa leszünk!

Csakhogy az LMP alól is kihúzzák a talajt… A DK szerint le kell állítani Paks2-t és 2037-re a régi reaktorokat is. Nagyformátumú államférfi ez a Gyurcsány! Ő maga 76 éves lesz, mikorra megvalósul ez a cél. Persze, ha 2018-ban rászavazunk. De a zöldenergiával kapcsolatban is hosszútervei vannak a Böszmének. Az ambiciózus terv szerint 2025-re az energiafelhasználás negyede, 2050-re pedig a kétharmada nap-, szél- és geotermikus energiából valósulna meg. 2075-re pedig a farkasok együtt legelnek a bárányokkal. 2100-ra madzagot kötünk a Holdra és azzal fel-le kapcsoljuk kedvünk szerint…

  1. Női kvótát a parlamentben!

Gyuriferi programjának javaslata szerint 30 százalékos női kvótát kellene bevezetni a parlamentben, az önkormányzatokban és az állami hivatalokban. Tehát legalább ennyi nőnek kellene ott dolgoznia. Azt ugyan sosem értettük, hogy mi jó történne akkor, ha ez megvalósulna, de valahol nem jönne össze annyi női jelentkező, vagy képviselő-jelölt, hogy meg legyen az elvárt harminc százalék.

Például, ha egy önkormányzati választáson nem jelentkezne harmincszázaléknyi női jelölt, akkor szólnának a szomszéd feleségének, hogy ugyan induljon már el, mert különben törvénytelen, vagy érvénytelen lesz a voksolás. Vagy egy férfi átműtetné magát? Vagy ha pont harmincszázaléknyi nő indulna el a választásokon, akkor mind bejutna, mindenféle szavazás nélkül, hisz úgy felelne meg az egész folyamat a törvényeknek?

A hivatalokban pedig nagyobb elbocsájtási hullámmal kellene szembe néznünk, mint a lázári bürökráciacsökkentés maradéktalan megvalósulása esetén. A közel 100 százaléknyi nő miatt a dolgozók kétharmadát minimum ki kellene rúgni, és frissen átképzett szobafestő-mázolókkal, asztalosokkal és bányászokkal feltölteni a megüresedett pozíciókat. Mintha a kommenizmusban egyszer megcsinálták volna ezt…

  1. Fizetésemelést mindenkinek!

Csakhogy rálicitáljon Gyuriferi a szocik vergődésére, megjelenik nála is a jól bevált baloldali szuperdemagógia, a baloldali felettes én, amely kényszeresen pénzt akar osztogatni mindenkinek. Azt, hogy miből, s hogy milyen társadalmi igazságot figyelembe véve, az már régen nem számít. Csak az, hogy a választó elhiggye: ezek tényleg pénzt akarnak nekünk adni. Mindenesetre nagy verseny lenne meghirdetni a fizetésemelést ígérő baloldali politikusok között egy hitelességi bajnokságot, tekintettel arra, hogy a pénz osztogatását rendre egy megszorító csomag követi náluk.

]]>www.tutiblog.com]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Nagyvilág (1310) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Vetítő (30) Életmód (1) Nézőpont (1) Politika (1582) Tereb (146) Belföld (11) Gasztronómia (539) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (312) Kultúra (7) Mondom a magamét (7561) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Mozaik (83) Gazdaság (706) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2793) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>