Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
4c2576854d72b7ab21ec61b6ec19be20.jpg

Hogyan lehet egy nyílt levél pedofil?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Egyik balellenzéki törpepártunk szóvivője már Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde előtt kijelentette: nem érdekli őket a miniszterelnöki produkció; úgyis tudják, mit fog mondani.

Az ilyesmit nevezik fajtiszta előítéletnek. Ha ráadásul a pártocska nevében még a „párbeszéd” szó is szerepel, itt áll az ember megfürödve: miféle dialógus az, amely eleve monológ formájában képzeli el a politikai vitát?

Megyesi Gusztáv kétségkívül nem előítéletes. Nem ütött a hasára, midőn Flóra Tusványoson című publicisztikai remeklését megalkotta a Népszabadságban: utánanézett, hogy a táborlakók miféle dévajságokat írtak fel a diákfesztivál üzenőfalára, s rögvest nyílt levelet is intézett a kormányfő hitvesének címezve.

„Tisztelt Lévai Anikó, Miniszterelnökné Asszony! Elnézését kérem a zaklatásért, de súlyos ügyben fordulok Önhöz, a legkisebb lányáról van szó, a tizenegy éves Flóráról. Volt Tusnádfürdőn egy üzenőfal, amelyre a jelenlévő fiatalság, az Ön férjének hívei, sőt rajongói, a férje által elképzelt jövő letéteményesei kis cédulákon jelezhették, hogy mi a legfőbb vágyuk, hogyan képzelik a jövőt. Engedelmével, de pírral az arcomon, kipontozva a kipontozandókat, idéznék pár kívánságot az üzenőfalról, mintegy azt is demonstrálva, hogy az Ön férjének magvas gondolatai nem hullanak terméketlen talajra.” És idézi. Van itt minden, mi szem-szájnak ingere: nemcsak orális aktus, de egyéb is; némi drogfogyasztási óhajjal is kiegészítve. Az ifjúság szertelensége nyilvánul meg benne, a cenzúrázatlan életörömé; ha én nem felejtettem még el, talán a némileg éltesebb kolléga élményvilágából sem törlődött ki nyom nélkül.

Nem tudni, miből gondolta Megyesi Gusztáv, hogy az Olt partján csupa Orbán-fan jár koncertekre, mivel az erdélyi koncertlátogató ifjúság szemében „a buli színe” sem piros, sem narancsszínű. „Azt gondolom, hogy egy tizenegy éves, keresztényi szellemben nevelt kislány fejlődésére kifejezetten káros hatással van az ilyen környezet, úgyhogy jövőre azért gondolja meg, hová engedi el a kislányát” – írja hipokrita somolygással, ám ha ezt a korhatárkarikát komolyan gondolja, a kis Flórát automatikusan a Népszabadság olvasásától is el kellene tanácsolni. Ám nem állja meg, hogy ne folytassa: „És akkor még Semjén Zsolt puszta jelenlétét és szüntelen mosolygását nem is említettem.” Hagyján, hogy a kereszténydemokrata elnököt sandán lepedofilozza, de egyúttal a nyílt levélben képmutató módon „megvédett” kislányt e hipotetikus pedofília potenciális áldozatának löki oda egy öncélú, másodosztályú poén kedvéért.

Nem nyitnék vitát róla, hogy egy tizenegy éves kislány közszereplő-e attól, hogy egy közjogi méltóság gyermeke. Szerintem még nagykorúként sem az, amikor – úgymond – a saját lábán áll. Ha egy ilyen régi motoros, mint Megyesi, nem érzékeli, hogy amit művel (minden ügyessége, takarásban bevitt mélyütése dacára), publicisztikai pedofília, akkor a hátralévő időre (adassék neki még sok-sok termékeny évtized) nem is fogja már megtanulni. Ha az én tizenöt éves Ábel fia­mat keverte volta bele ilyen alantas módon a gyűlöletpolitikába, biztosan többet járna a bíróságra, mint Flóra-ügyben – de legalább így is belegondolhatna, mit tenne, ha a tizennégy éves Megyesi Mátéval cselekedne valaki hasonlóképp alantas módon.

Persze nemcsak pedofil lehet egy nyílt levél, hanem az ilyesfajta szoft pedofíliát visszautasító is. Mint például Kubatov Ágnesé, aki végső eszközként fordult a hadat viselő fradista frakcióhoz. „Tisztelt tüntető ultrák, azokhoz szólok Önök közül, akik vasárnap este az otthonunknál szidalmaztak bennünket. Nagy tisztelettel arra kérem Önöket, hogy ne jöjjenek többet az otthonunkhoz, ahol a gyermekeinket, többek között a tizenkét éves kislányunkat is neveljük. Kérem, értsék meg: miközben ordítva a férjemet szidták, közben bennem és a kislányomban keltettek félelmet. Kérem, gondolják végig, mi köze egy tizenkét éves kislánynak vagy nekem az Önök vélt sérelmeihez: miért kelljen félnie a gyermekemnek? Önök helyénvalónak tartják, ha olyan pólókat nyomtatnak Kubatov családfa címszó alatt, ahol egy fára fel vagyunk akasztva mi, szülők a gyermekeinkkel együtt; vagy azt kell olvasnunk, hogy »Kubatov, haljon meg a családod«? De eddig legalább csak megírták, kinyomtatták, mit gondolnak; most azonban eljöttek hozzánk. Azt kizártnak tartom, hogy ezt bárki normális lépésnek tartsa, szurkoljon bármelyik csapatnak, éljen bárhol, gondoljon bármit a világról. Ezért még egyszer azt szeretném kérni Önöktől, hogy ne jöjjenek többet az otthonunkhoz, hagyjanak bennünket nyugalomban élni!”

Akár Lévai Anikó is írhatta volna e sorokat a Népszabadság/ÉS-ultrának. A Fradi-ultrák mindenesetre átvették a Megyesi-féle módszert: elkezdtek a kiskorú Kubatov-csemete lelki fejlődéséért aggódni. „Kedves Ágnes! Igaz az a hír, hogy amíg ezres nagyságrendű tömeg tüntetett az Önök háza előtt, addig a házban több, a klub alkalmazásában álló börtönviselt ember tartózkodott, köztük egy gyilkosságért elítélt személy? Ön ilyen embereket beenged a házába, ahol a tizenkét éves kislányukat nevelik?” Már megint az a fránya korhatár-karika… Ám a Kubatov Gábort akár az intim szférájába is követő ultrák legalább érzékelik, hogy „gyermekbarát” érvelésük gyönge lábakon áll, mert leszögezik: „A család nálunk szent és sérthetetlen. Nem bántanánk sem Önt, sem a családját. Az Ön férje azonban folyamatosan bántja a »fiait«.” Ez azonban már más terep: a Nagy Vénaszkenner Háború nem tartozik mostani tárgyunkhoz.

De mitől lesz ultra egy máskülönben jó vénájú írástudó? Olvasom az életrajzában, hogy zsurnalisztapályáját megelőzően hat éven át mosodai alkalmazott volt – már csak ezért is elege lehetne az Ultrából.

Csontos János - ]]>www.napigazdasag.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (17) Tv fotel (65) Egészség (50) Gazdaság (702) Nagyvilág (1309) Jobbegyenes (2778) Irodalmi kávéház (537) Belföld (10) Heti lámpás (310) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7501) Politika (1582) Mozi világ (440) Kultúra (6) Vetítő (30) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>