Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
fe5eba50e7b0aea7b21fd6fd46d1e430.jpg

Gyurcsány újabb csapása az MSZP-re?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nem a baloldal egységesítéséről szól, hanem az MSZP-ben maradt liberálisok és szociáldemokraták felé tett gesztus, „hívó szó” Gyurcsány Ferenc Angyalok és ördögök? című cikke – ezt mondták a Magyar Hírlap szocialista forrásai.

Az MSZP-ben „mossák a kezüket” Falus Ferenc kampánya miatt, amelyért a jelölőszervezetét, az Együtt–PM-et okolják.

„Gyurcsány Ferenc egyik nagy hibája a türelmetlenség, ezt a cikket október elején kellett volna megjelentetnie, nem most, amikor mindenki gőzerővel kampányol, és nem tudunk ilyen dolgokkal foglalkozni” – mondta egy MSZP-s politikus a lapnak. Hangsúlyozta, az Angyalok és ördögök? című véleménycikk –, amelyben Gyurcsány 2018-ra a baloldal egységesítését tűzi ki célul – valójában az MSZP-ben maradt liberális és szo­ciáldemokrata irányzatnak, így például Lendvai Ildikó és Steiner Pál körének szól.

Úgy tudjuk, többen is úgy értékelik az írást, hogy Gyurcsány azzal gesztust, bocsánatkérést gyakorol azon politikusok felé, akik korábban is vele voltak, de 2011-ben nem csatlakoztak hozzá, nem hagyták el érte az MSZP-t. „De nem ő akar visszajönni hozzánk, hanem tőlünk hívja a vele még mindig szimpatizáló politikusokat” – magyarázta egy forrásuk. Mint folytatta, amennyiben az október 12-i választásokon a baloldal gyenge eredményt ér el, nem kizárt, hogy az MSZP tovább fogyatkozik, több ismert politikus is hallgatni fog Gyurcsány „szirénénekére”.

„Ha Falus Ferenc nem éri el a 2002-es, akkor még MSZP-s Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-jelölt 13,47 százalékos eredményét, akkor az MSZP fővárosi elnökének Kunhalmi Ágnesnek és az elnökségnek azonnal le kell mondania” – hangsúlyozta. Megjegyezte, Kunhalmi egy ilyen eredménnyel két tűz közé kerülne, az országos elnökség, az elnök, Tóbiás József, illetve a budapesti baloldali megállapodással végig elégedetlen kerületi vezetők is a fejét követelnék. Szerinte Tóbiás távolságtartásával ügyesen eltolta magától a felelősséget a Falus Ferenc melletti kiállástól, hiszen a megállapodást nem ő, hanem a budapesti szervezet kötötte. Arra is kitért, hogy Falus az Együtt–PM jelöltje, azé a párté, amelynek szavazói szerinte előbb szavaznának az LMP-re, de még a Fideszre is, mint az MSZP-re. „Persze, megint velük kötöttünk megállapodást” – tette hozzá.  

Egy másik MSZP-s képviselő úgy értékelte Gyurcsány írását, hogy semmi esetre sem lehet egységesíteni az MSZP-t és a Demokratikus Koalíciót (DK), az Együtt-PM-met főképp nem, mert Szigetvári Viktorék nem is baloldaliak. Falus nyilatkozatait és szereplését úgy minősítette, hogy nem a karakteréhez illő kampányt folytat, az éppen tagtoborzó kampányba kezdő Együtt–PM, amely főpolgármesternek jelölte, láthatóan magára hagyta. „Ahol tudunk segítünk, de az ő kampánya nem a mi felelősségünk” – tette hozzá.

Magyar Hírlap - ]]>www.gondola.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1309) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Tv fotel (65) Vetítő (30) Belföld (10) Jobbegyenes (2778) Autómánia (61) Egészség (50) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Sport (729) Mondom a magamét (7501) Gazdaság (702) Nézőpont (1) Történelem (17) Heti lámpás (310) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>