Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
890b7ddba9791fcea7ec025751ca0a40.jpg

Gyűlölethét balliberáliséknál

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Becsülendő, hogy egyes politikusok és újságírók változatlan hevességgel gyártják a „mucsai”, „középkori”, „baromarcú” jelzőket, de annyi kollegialitás azért szorult belém, hogy belesúgjam a fülükbe: az idő nem nekik dolgozik.

Volt egyszer egy ’90-es évek, amikor az volt a szokás, hogy a balliberális értelmiség jelzőket aggatott minden olyan véleményre, amely gyökeresen eltért a sajátjától. Így születtek meg az olyan kifejezések, mint a „mucsai”, a „faék egyszerűségű”, a „középkori”, a „szélsőjobboldali”, az „idegenellenes”, satöbbi.

Az elmúlt egy hétben valamiért reneszánszát éli a címkeosztás. Kezdte a 444 a ]]>„Csöppet homofób civil szervezetek támogatására büszke az államtitkár”]]> című cikkével, amelyben majd’ minden szereplőt szélsőjobboldalinak és valamely „gyűlöletcsoport” tagjának bélyegeznek. Hogy mennyire volt elfogulatlan az „oknyomozás”, arra tegnap Szilvay Gergely adott ]]>mesteri választ]]> a Mandineren. 

Aztán jött a Charlie Hebdo-merénylet, és a Szólásszabadság istenének áldozó pályatársak ]]>baromarcú-seggfejezni, szarzacskózni]]> kezdték az épp szabadon szóló kollégánkat, Szőnyi Szilárdot. Nekik köszönhető, hogy sokan – amellett, hogy Charlie-k lettek a gyászban – mára lélekben a „Szilárd vagyok” kitűzőt is viselik. 

Következett az Index szerzője ]]>„Az új középkort hirdette meg Orbán Párizsban”]]> című publicisztikával, melyben úgy tesz, mintha kultúrkörökben fel sem lehetne vetni a bevándorlás szigorítását. Csakhogy azok a kultúrkörök, ahol ezt tényleg nem lehet felvetni, bizony egyre szűkebb átmérőjűek. Az Index-cikket aztán ezer másik, gyengébb kivitelű írás követte, hogy aztán megérkezzünk a 444 ]]>bevándorlásügyi zsebsajtózásához]]>, melynek logikai és egyéb bukfenceit Zsuppán András kollégám már kivesézte. 

Csakhogy. A balliberalizmus azért tart ott, ahol, mert szeret rögvest unortodoxnak stemplizni minden véleményt, cselekedetet, amely nem ideologikus, hanem a valóságból próbál kiindulni. Anno az egész kórus szörnyen antiszociálisnak festette le, hogy a Fidesz iskoláztatáshoz – majd újabban óvodáztatáshoz – kötötte a családi pótlék folyósítását, azt pedig egyenesen bűnként azonosítják, hogy a szociális ellátásokat egyre több feltételhez kötik, és az alanyi jogú segélyezettek helyén ma már közmunkástömegek látszanak. 

Pedig Európa, s benne Magyarország az elmúlt évtizedekben kipróbált mindent, amit szocialista vagy szociálliberális szegénypolitikának szokás hívni. És ugyanez vonatkozik a bevándorlás-politikára is. Ám, sajna, egyre kevesebb sikerről tudunk beszámolni, a balliberális szakértők receptjei nemigen működnek – a halálos áldozatok száma viszont drámaian nő. Becsülendő, hogy egyes politikusok és újságírók ennek ellenére is hisznek az eszmében, és változatlan hevességgel gyártják a „mucsai”, „középkori”, „baromarcú” jelzőket, de annyi kollegialitás azért szorult belém, hogy belesúgjam a fülükbe: az idő nem nekik dolgozik. És nem azért, mert a világ butul. Hanem, mert van életösztöne.

]]>www.valasz.hu ]]>- Bódis András

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Életmód (1) Gazdaság (705) Heti lámpás (312) Politika (1582) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Sport (729) Kultúra (7) Mondom a magamét (7549) Tereb (146) Történelem (18) Flag gondolja (36) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (11) Jobbegyenes (2789)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>