Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
dee8f9e7f414712f288c472e9bb74323.jpg

Gordon blőd

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Szögezzük le az elején: a jelenlegi kormányban csalódott, a jobboldali pártszövetségre semmiképpen szavazni nem akaró választónak jó lenne, ha megszületne egy olyan párt, amelyre jó lelkiismerettel tudna szavazni a következő választáson.

Egy olyan pártra gondolok, amely akár koalícióra is lépne a Fidesszel, a KDNP-vel, de akár az LMP-vel is annak érdekében, hogy megvalósítsa programját. Hogy erőteljes befolyásával kikényszerítse a társadalmi igazságosság teljesebb körű érvényesítését a kormányzásban. A társadalmi igazságosság magasztos eszméjébe beleértjük az önhibájukon kívül lecsúszottak, például otthonaikat elvesztő hajléktalanok emberi méltóságának megőrzését célzó szociális védőháló megszövését éppúgy, mint az esélyegyenlőség, a társadalmi mobilizáció megteremtését. Olyan magától értetődő dolgok szavatolását várják el ezek a csalódott választók, amikről a választási kampányokban a Fidesz politikusai is mindig bölcsen és lelkesen szoktak beszélni. És 2010-ben azért nyertek elsöprő többséggel, mert ezt hitelesen voltak képesek előadni.

 

Bajnai Gordon – ma még igazán nem látszik pontosan, hogy mekkora valódi társadalmi támogatottsággal – a Fidesz-kormányban bármilyen okból csalódott szavazatok begyűjtésétől reméli pártja oly mértékű megerősödését, hogy ő maga lehet Orbán Viktor kihívója, hiszen riválisa, Mesterházy Attila szocialista pártjának a Bajnai-féle agytröszt elemzői véleménye szerint még annyi esélye sincs, mint neki. A Gyurcsány-féle formációt pedig az őszödi szónokot övező közutálat miatt koloncnak tekinti szinte mindenki a baloldalon. Csakhogy Bajnai ambíciója eleve kudarcra ítéltetett. Bármilyen furcsának is tűnik ezen a médiafelületen, nem a libatenyésztőknek okozott károk miatt konvergál szép lassan a nullához kormányfőjelöltségének esélye, hiszen az erkölcsi bűnt a gazdák ellen egy nagytőkés csoport fizetett menedzsereként követte el érzéketlenségével, kíméletlenségével.

Bajnai Gordon egész egyszerűen egy hiteltelen politikus. Annak gordonkázik és úgy, aki fizeti a zenekarát. Korábban a Wallisnak húzta a gazdák helyett gazdái fülének kedves muzsikát, később Gyurcsány mellett volt másodhegedűs, majd azután, hogy a szocialista kormány mandátuma idejét kitölthesse, marionettfiguraként a vezénylést is vállalta, ráadásul úgy, hogy mindenki számára egyértelmű volt, a partitúrát az IMF-nél írták. Bajnaira az IMF nagy hatalmú irányítóin, néhány amerikai nagytőkésen kívül itthon egy volt drogos, egy „mélységi felderítőnek” kiképzett bohócforradalmár néhány tucat haverján kívül csak a bukott SZDSZ szellemi holdudvara kíváncsi. Ők is csupán hatalmi ambícióik miatt.

Amikor korszakváltást emleget, az SZDSZ 2000-ben írt korszakváltó programját idézi fel, avagy lopja el. Amikor szellemes akar lenni, az általa remélt potenciális szavazóbázisáról úgy beszél, hogy nekik „nem ízlik a narancs, de ettől nem szerették meg a szegfűt sem”. De aki nem szívesen eszik se szegfűt, se narancsot, vajon beérné-e egy ki tudja, ki által fizetett, kinek a partitúrájából játszott hamis szólammal?

Nem tudjuk, vajon milyen támadási felületeket kínál még fel a jelenlegi kormány az ellenfeleinek, s – a rezsicsökkentés kormányzati jótett ellenére – mennyire teszi próbára támogatói türelmét, azt viszont pontosan tudjuk, Bajnai Gordonnak semennyi esélye nem lesz ebből a körből híveket vadászni.

Akinek a pártállami diktatúrában egyetemistaként csak a menzán felszolgált kajával volt baja, aki évtizedeken át képes volt szimbiózisban létezni üzleti partnerként és politikusként is Gyurcsány Ferenccel, az mondhat bármilyen okosnak tűnő elképzelést kormányfői tevékenységéről, arra a sokat látott, sokat hallott külső megfigyelő már csak csak legyint: ez is csak amolyan hirtelensült Gordon blőd.

Torkos Matild - mno.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Autómánia (61) Egészség (50) Politika (1582) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2778) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (10) Történelem (17) Életmód (1) Nagyvilág (1309) Mozaik (83) Tereb (146) Flag gondolja (36) Sport (729) Irodalmi kávéház (537) Gazdaság (702) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (7501) Heti lámpás (310) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>