Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
63fab93c14b474fb0461e58c9047754f.jpg

Demokratikusan Szemérmetes Erzsók

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A mostani ellenzék, ez az egymást tépő, frusztrált és béna ellenzék a "demokrácia letéteményese"?

Lehet, hogy bennem van a hiba, de semmi szeretnivalót és értékelhetőt nem látok évek óta ebben az izében, ebben a hogyishívjákban, megvan, Demokratikus Koalíció.

Már a neve is röhej, koalíciónak nevezi magát egy frakció nélküli magányos szektapárt. Hogy mitől demokratikus, azt a fene sem tudja, bár vannak előzményei. 90 előtt volt a demokratikus ellenzék, legalábbis az amerikai, a drága nagy amerikai vonal szerint.  Az, hogy volt még más ellenzék is, a népnemzeti, például az MDF-et alapító nagy népi mozgalom, költőkkel, népművelőkkel, értelmiséggel, az nem érdekes, a nagy és igazi demokraták már akkor is a későbbi SZDSZ alakjai voltak. Ahogy ma is.

Most is ez a helyzet, a kánon (USA + Népszava) szerint a mostani ellenzék, ez az egymást tépő, frusztrált és béna ellenzék ma is a demokrácia letéteményese. Ebben persze a kirekesztés lenne a bosszantó, de ezen már túlvagyunk, az, hogy aki nem ott van, nem köztük van, az eleve nem demokratikus.

Szóval nem tudtam megszeretni ezt a hogyishívjákot. Elnökük már KISZ-vezér korában is, még a rendszerváltás előtt, az akkor még gyerekcipős Fideszben látta nagy okos szemeivel a szocialista demokrácia ellenségét és aláásóját. Aztán valahogy milliárdossá vált, később meg miniszter. Zavaros körülmények és háttéralkuk kapcsán megpuccsolta a kormányfőt, így miniszterelnök lett. Volt aztán december 5., Öszöd meg az októberi gumilövetés, de azért letérdelt az 56-os emlékműnél, ahogy kell. Aztán nagy nehezen lemondott, megbukott és jöttek a performanszok. Miskolci lakótelep, éhségsztrájk, disco, minden, ami kell. És ennek nincs vége.

De vannak mások is a gyülekezetben. Az újságíróból lett szóvivő, akinek már a szeme is rosszul áll. Nem véletlenül hívják a gyűlölet királyának, minden megszólalásából a magabiztosság mellett a megvetés, a kormány és a nemzet elleni ellenszenv foszforeszkál.

Aztán itt a vehemens hölgy, valaha még államtitkár is volt. Nincs az a stúdió, nincs az a sajtótájékoztató, hogy ne különbözzön össze bárkivel arrogáns magánvéleményével. Nem egy rocker, de játssza, nem egy gitáros, de egy G7-est, vagy c-moll 9-est sem tud lefogni, azt sem tudja, mi az, de azért elvállalja.

Aztán itt van a két brüsszeli muskétás, akik valamilyen csoda folytán mandátumot szereztek. Az egyik, a volt kancellária-miniszter ott folytatta, ahol itt abbahagyta. Itthon is csak kiabált és hisztériázott, odakint sincs másképp. A másik ravaszabb, keveset szerepel, csak a háttérben, halk lépteivel oson be a brüsszeli irodákba, hóna alatt hazámat, a szép Magyarországot sértő és megalázó irományokkal. Hiába, a gerébség örök.

Aztán van még egy figura ebben a konglomerátumban, akinek szakmai életrajza is mutatja ércből és vasbetonból összeállt kemény római jellemét. Már Antall alatt is ott sertepeltélt a sajtóirodán, aztán jött a hatalmas MDNP, kurátorsággal, majd Los Angeles-i konzul lett, aztán jött az MDF, persze a kiherélt Dávid-féle verzió, ahol szóvivő lett, ott aztán éjjel-nappal orbánozott. Majd jöttek az újabb fények, elébb Bokrosnál, majd Gyucsánynál talált szellemi-lelki otthonra. Még most is csahol.

És egek, ez a DK frontvonala.

De egy valamire való párt ád magára, van secunder bázis is, mi az hogy! Itt van például ez a hölgyemény, ne kerülgessük a kihűlt kását, Gy. Németh Erzsébetről van szó. Eszembe sem jutott volna, ha nem szólal meg. De megszólalt.

Dolgozott már az úttörőmozgalomban, aztán a Baloldali Ifjúsági Társulásban, szóval van itt múlt. Aztán főpolgármester-jelöltként is indult. (Hogy foglalkozott vele az akkor még természetesen nem lakáj média, bevásárol, főz, beszélget kisfiával, be szép volt).

Most épp úgy érezte, hogy meg kell szólalnia. Szerinte a vizes világbajnokság miatt nincs szükség arra, hogy a Dagályt elvegye a fővárostól a kormány. Pártja támogatja a vizes vb megrendezését, de ehhez szerintük nem szükséges a tulajdonátadás. A Demokratikus Koalíció szerint a főváros ezzel egyértelműen vagyonvesztést szenved el.

Ritka penetráns mondatok, egy ütéssel három légy is lecsapva. Hogy pártja, az MSZMP, bocsánat, az MSZP, bocsánat, a DK támogatja, azt rögtön elhisszük. A vagyonvesztésről pedig jobb, ha hallgatna Erzsók, aki ezer éve a Fővárosi Közgyűlés tagja, biztos tudja, milyen tulajdonban vannak a belváros ingatlanjai. Biztos tudja, de ezt nem mondja. A sportról meg annyit, hogy egy lemondás miatt vállalta a kormány és a főváros az idő előtti megrendezést. Ha pedig vállalta, ahhoz operatív intézkedések is kellenek.

Tudod, Erzsók, kegyeddel ellentétben én soha nem voltam ilyen beamter gondolkodású. Máig azt hiszem, hogy a Mátyás-templom az enyém. Meg persze másoké is. Mindegy, hogy egyházi, önkormányzati, fővárosi vagy állami tulajdon. És a Lánchíd, meg a Duna is, ha már itt születtem. De nemcsak az enyém, hanem mindenkié, budapestieké, győrieké, szegedieké, százhalombattaiaké, pásztóiaké és mindenkié.

Ez ilyen egyszerű. Akkor meg miért kell hablatyolni a vagyonvesztésről?

(szék) - gondola.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Sport (729) Mozaik (83) Belföld (10) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12) Történelem (17) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1309) Jobbegyenes (2778) Kultúra (6) Mondom a magamét (7501) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Életmód (1) Gazdaság (702) Politika (1582) Heti lámpás (310) Egészség (50) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>