Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
166295841ddc593e7d48408273c0d17c.jpg

Az elveszett jelentés

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ha az ember békésen sörözget a Cseh Sörnapokon, és napokig nem néz RTL-híradót, csak kapkodja a fejét, hogy pár nap alatt mennyi disznóságot hordanak össze a médiamunkások!

Most például a legfrissebb hírek szerint megtudtuk, hogy a Fővám téren nem Magyarország legjobb felsőoktatási intézménye, a nemzetközileg is jegyzett Budapesti Corvinus Egyetem működött, hanem egy oltári nagy kupleráj. Ezt egy vizsgálati jelentés igazolja, amelyet a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal készített – ]]>így az Index]]>.

Ha a hír mögé nézünk, hamar rájövünk, hogy vizsgálat volt, de jelentés nincs, és nincs kupleráj sem, de van a valóság eltorzításában érdekelt ötletadó. Az ügy hátterében felsejlik egy arc, akit a szél fújt át 2012-ben a Duna túloldaláról - az érettségizett Némethné miniszter asszony erős embereként - a Corvinusra gazdasági főigazgatónak annak ellenére, hogy kinevezését sem az egyetem Szenátusa, sem a bírálóbizottság nem támogatta. A hírek szerint Rózsás Péter hasonló beosztásából dicstelen körülmények között távozott a Budapesti Műszaki Egyetemről: a megkönnyebbülés hatalmas sóhaját a Fővám téren is hallani lehetett odaátról, és a műszakis kollégák részvét-telefonhívásait követően a közgázos vezetőség erősen aggódni kezdett...


A csúnya történet terepe a Fidesz felsőoktatási intézményrendszert átalakító ténykedése, amelyet az érintettek első blikkre az egyetemi autonómia elleni támadásnak véltek Klinghammer István államtitkári kinevezésétől kezdve az intézmény-összevonásokon és fizetős szakokon át a kancellári rendszer ötletéig. De, mivel a hazai felsőoktatás vezetői sem hülyék, hamar belátták, hogy a változások nem feltétlenül ellenük szólnak, és megkezdték az új helyzethez való alkalmazkodást. Nem rejthetjük véka alá, hogy – bár számos Fidesz-vezetőnek van közgázos diplomája, - a Corvinusra manapság is gyanakodva tekint a hazai jobber világ. Jó, übertehetséges okleveles közgazdáink, mint Békesi, Csillag, Bokros, Petschingmáriazita és Lengyel László neveinek hallatán ezen nem is lehet csodálkozni. Viszont a hely szellemének pozitív változására utal, hogy, amikor a Ha-hások azt hitték, hogy ők az új ’68-asok, és próbálták kiterjeszteni csápjaikat az ELTÉ-n kívülre is, akkor a közgázos hallgatókat nem sikerült befűzni, és szervezői próbálkozásaik közröhejbe fulladtak.

Ide érkezett Péterünk, és amolyan virágelvtársi értelemben vett éberséggel minden bokorban ellenséget, csalót vagy korrupt közalkalmazottat orrontott. A vezetői értekezleteken nem vett részt, a szenátusi üléseket hébe-hóba látogatta, előterjesztései, már ha egyáltalán volt kedve elkészíteni egyet-egyet, számszaki hibáktól hemzsegtek, és a bennük foglalt javaslatok megvalósíthatósága szakmailag erősen megkérdőjelezhető volt. A szállítói számlákat blokkolta, és ugyan állandó pazarlásról beszélt, de a több százmilliós kifizetetlen számlatartozás által előállt több tízmilliós késedelmi kamatfizetési kötelezettség nem zavarta. Önkényesen kötött megbízási szerződéseket, miközben beszüntetett mindenféle kommunikációt az egyetem vezető szerveivel, és azok munkatársaival. Az általa feltártnak vélt hiányosságokra ugyan felhívta a rektor figyelmét, de nem várta meg a szolgálati útnak megfelelő belső vizsgálat eredményét, hanem biztos, ami biztos, munkáltatóját feljelentette a KEHI-nél. A Szenátus hosszas küzdelem árán végül elérte, hogy az év elején Varga Mihály visszavonja emberünk megbízatását.

Rózsásnak kitűnő minisztériumi és médiakapcsolatai lehetnek, mert már eltávolítása előtt értesült közelgő kirúgatásáról, és ennek köszönhetően egy ravasz kibúvóval elérte, hogy munkajogilag még talán ma is az egyetem alkalmazottja. Hattyúdalként kapott egy egész oldalas médiafelületet a Magyar Nemzet hétvégi mellékletében, ahol ellenvélemény nélkül előadhatta saját verzióját.

A napokban aztán ismét felbukkant a városban. Előtte azonban valakik gondosan előkészítették neki a terepet: az Index lehozta a KEHI jelentésről szóló hírt, majd erre rámozdult a Magyar Nemzet-csoport, és a Hír TV-ben szerdán meg is jelent Rózsás pajti. Zilált fejjel, rendezetlen külsővel, és enyhén autista benyomást keltve elmagyarázta, hogy gyakorlatilag igazolva látja „a bűnös Corvinus”-elméletét. Ugyanakkor furcsa, hogy Rostoványi Zsolt rektort csak egy nappal később hívták be, és szembesítették az Indexben megjelent hírrel. Rostoványi próbálta elmagyarázni a műsorvezetőnek, hogy az említett KEHI-jelentés pillanatnyilag nem létezik, nem is találkozott vele még senki, így a feltett kérdésekre konkrétumok hiányában lehetetlen válaszolni. Az egész médiahajcihő akkor csapott át abszurdba, amikor Rostoványi rámutatott, hogy a műsorvezető által idézett, 2014-re vonatkozó megállapítás nem szerepelhet semmilyen KEHI-jelentésben, mivel tavaly csak a 2008-2012. közötti időszakot vizsgálták. (A Hír TV-s eljárás kísértetiesen emlékeztet a „weyerbélázás” nevű trükkre, ezúttal belföldi változatban.)
Kérdés, vajon mi a büdös francért került elő ismét ez a Rózsás gyerek? Tán csak nem azért, mert parlamenti szavazás előtt áll a felsőoktatási kancellári rendszerre vonatkozó javaslat, amely alapján a közeljövőben a gazdasági ügyeket önállóan kezelő kancellárokat neveznek ki, és Rózsás szeretné világgá kürtölni hozzáértését és nélkülözhetetlenségét?

A sajtóetikát Havas tanár úrtól elsajátító médiagenyák, plusz egy szereptévesztésben, paranoiában és önértékelési zavarokban szenvedő politikai ketrecharcos remélhetőleg utolsó közös próbálkozása – ennyi a hír, és nem több.

]]>www.tutiblog.com]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Nézőpont (1) Heti lámpás (310) Belföld (10) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Szépségápolás (15) Történelem (17) Sport (729) Jobbegyenes (2778) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Mozaik (83) Gazdaság (702) Mondom a magamét (7501) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Flag gondolja (36) Politika (1582) Kultúra (6) Nagyvilág (1309) Irodalmi kávéház (537) Vetítő (30) Tv fotel (65) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>