Ma 2024 április 24. György napja van. Holnap Márk napja lesz.
2fc98dbf0a2ddd8256ff09bb9a1ae5d2.jpg

AI - A mesterkélt intelligencia

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az Amnesty International Magyarország szerint a magyar kormány megpróbálja elhallgattatni civil szervezetek egy részét, amivel korlátozza a sajtó és egyesülési szabadság jogát. A szervezet a Norvég Alap körüli vita kapcsán felszólította a kormányt, hogy hagyjon fel a civilek célkeresztbe állításával.

Nos, a Norvég Alap irgalmatlan mennyiségű, több milliárd forintnyi pénzére első körben tényleg azt mondaná az ember, hogy mit szól bele a kormány, hogy hova költik, hiszen örüljünk, hogy jön a zsozsó, az olajos norvégok ideáldozzák a felesleges pénzüket. Miért nem örülünk ennek? Hisz egyrészt ingyér’ van a pénz, másrészt úgyis állandóan azon jajongunk, hogy gyenge a civil szféra Magyarországon, és erősíteni kell.
 
 
A magyar „civil szféra” leghangosabbjai valamiért mindig is a baloldali, progresszív, emberijogi ügyekért harcoló egyesületek voltak – nincs jobb, rövidebb, velősebb reklámszöveg, mint az egyenlőség, az elnyomás elleni küzdelem, a felzárkóztatás, az esélyegyenlőség, a szegénységen való szomorkodás és hasonlók.  Eközben például csendben működik a sokkal többeket megmozgató cserkészet, vagy a karitász, meg a máltaiak és az egyéb, hasonló kezdeményezések. Nos, ezek a hangos balos, egyenlőségmaximalizálásra szakosodott szervezetek rendszerint jajgatnak, ha kevesebb állami pénzt kapnak, mint korábban.
 
A magyar civil szféra állami pénzen akar erősödni folyamatost, miközben fenntartja a jogot az állam és a kormány szidására. Akkor hogy is van ez a függetlenség? Az ember a mecénását békén szokta hagyni.  A Lázár János-ellenes tüntetésekre járó  Gulyás Márton egyesülete, a Krétakör például idén 130 millió forintos ]]>egyedi támogatást kapott]]> Balog Zoltán miniszter jóváhagyásával.
 
A Heti Válasz nemrég írta meg, hogy a közelmúltban nyolcszázmillió forintos pénzeső hullott azon civil szervezetekre, akik a leghangosabban támadják a magyar kormányt.
 
A Norvég Alap most ]]>látogatási akciót szervezett]]> június 23 - 29 közé, amikor a támogatott szervezetekkel lehet megismerkedni. Az akció a függetlenséget és ártatlanságot hivatott bizonyítani, így a következőkkel ismerkedhetünk meg: Ágacska Alapítvány az Örökbefogadásért és a Családokért (Budapest); Igazgyöngy Alapítvány (Told);  Zöld Akció Egyesület (Kazincbarcika); – Szúcs Községért Egyesület (Szúcs); Sajóvölgyi Tájszépítő Egyesület (Hét); Zöld Pók Alapítvány és a Van Esély (Budapest).
 
Nos, nagyszerű, hogy ők is kaptak pénzt a Norvég Alaptól. Azonban ]]>pár másik egyesület kimaradt]]>, így például a Liberális Fiatalok Egyesülete, a Labrisz Leszbikus Egyesület vagy épp a” családon belüli erőszak ellen küzdő” Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE); Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség; Patriarchátust Ellenzők Társasága (Patent).
 
Nos, a Norvég Alap támogatási politikájának fő csapásirányát utóbbi szervezetek adják, mint az kiderül az alap ]]>küldetésnyilatkozatából]]>. Eszerint az alap kiemelt támogatási témái: „társadalmi igazságosság, demokrácia és fenntartható fejlődés, az emberi és kisebbségi jogok (etnikai, nyelvi, vallási, szexuális orientáció alapján), a jó kormányzás és átláthatóság, a rasszizmus és idegengyűlölet elleni harc, a nemek közti egyenlőség (beleértve a nemi és a családon belüli erőszakot), a megkülönböztetés és a társadalmi egyenlőtlenségek, a szegénység és a kirekesztés elleni fellépés”.
 
Nos, a szépen hangzó jelszavak nagy része masszív progresszív (baloldali-liberális) támogatási politikát jelent. A küldetése szerint a családon belüli erőszakért küzdő NANE a gyakorlatban egy megsavanyodott nőkből álló, férfiellenes gittegylet, a Patent pedig egy már-már ]]>nevetségesen családellenes]]>, szélsőségesen abortuszpárti jogászegylet, amely felháborodik azon, ha valaki „élő személyként állítják be a magzatot”, valamint hogy „nem alternatívája az abortusznak az örökbefogadás, hiszen a terhesség egészségügyi kockázatokkal, testi változássokkal jár, és ezeket a nőnek joga van elkerülni. Ráadásul sok nő a már megszületett gyerekéhez oly módon kötődik, ami érzelmileg teszi lehetetlenné számára az örökbeadást.” Hát komolyan, felháborító!
 
Mint a Heti Válasz  írta, a Norvég Alap gyakorlatilag Soros-lerakat. Nem látjuk az alap pénzei közt a határon túli magyarokkal foglalkozó magyarországi szervezeteknek juttatott pénzeket, Böjte Csaba szervezeteinek támogatását, a cigányokkal foglalkozó egyházi egyesületeket sem.
 
Ugyanez a helyzet a most hangosan tiltakozó Amnesty International ügypolitikájával is. A nemzetközi AI még ki-kiáll olyan ügyek mellett, mint a Szudánban vallása halálraítélt, fiatal keresztény, terhes nő esete. Bár az kissé abszurd volt, amikor az ]]>európai muzulmánok jogait féltette]]> a szervezet. A hazai AI még ennél is egyoldalúbb, csak az „elnyomott”-nak vélt társadalmi csoportok férnek bele a portfóliójába. A fő csapásirány ]]>egyértelmű]]>.

Nos, ilyenkor itt a toronyban eszünkbe jut, hogy vajon az úgynevezett „civil szféra” nem inkább akkor erősödne, ha az állam meg a támogatási alapok magára hagynák, és saját lábon kellene megállnia?

S vajon miért mindig ugyanazok a szervezetek a leghangosabbak, míg a többiek csendben munkálkodnak, esetleg sokkal többet?

]]>www.tutiblog.com]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (706) Politika (1582) Kultúra (7) Sport (729) Életmód (1) Jobbegyenes (2792) Szépségápolás (15) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Mondom a magamét (7559) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Heti lámpás (312) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Nézőpont (1) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Belföld (11) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>