Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
0e05c065109b8faab43a9f95fcfd2e79.jpg

A tavasz 17 vihara

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Szövetség Napja. Véssük jól agyunkba a dátumot. A nem pártzászlók alatt pártos szívvel tüncizők legújabb részvételi diadala. Összetolják végre a kerek asztalokat, megújítják a demokráciaesküt, és bárki fölmehet a színpadra, ha van rajta sarlókalapácsos póló.

Fock Jenő Mátyás poéta és kosárfonó például imígyen buzdítja a résztvevőket a facebookon:

Szociáldemokraták! Emlékezzetek,
a harcos ősökre!
A Népszavára! Kalapácsos Emberre!
Sztrájkokra, véres tüntetésekre,
most mik vagytok?!
Hol vagytok?!
[…]
Szocialisták! Kommunisták!
Marxisták!
Szociáldemokraták! És
Szakszervezetek!
5 millió ember,
csak kegyetlen napokat él meg, hol
a rég látott boldogság?!
Annál a 100 ezernél, aki nem törődik a 3 millió kínhalált váróval!
Ez nem Európa, hanem
maga a Náci Pokol, hol emberek 
elevenen foszlanak emlékké!
Összefogás kéne, a felszín alatt 
minden döglött! 
Mozgalom kéne, nem a tervek bukásán keseregni, 
akarni kell, életet adni a holnapnak!
Összefogás kéne! Demokraták!
Nem éhes gyermekek szenvedése,
nem éhbér, nem éhezés, éhenhalás!
Mozgalom kéne, az emberi életért!
VÁR TITEKET, A KOSSUTH TÉR!

Megvan a teljes forgatókönyv is, hogy az összefogás demokrata dzsedájai és ikszving pilótakekszei hogyan is állítják vissza a régi köztársaságot. Március 15-e az Ultimátum Napja, amikor is a megjelent 100.000 demokrata Alkotmányozó Nemzetgyűléssé is alakul egyben.
 
 
Azonnal visszaállítja a Fidesz előtti, toldozott-foldozott szocialista alkotmányt, a Fidesz előtti választási jogszabályokat (hiszen, mint tudjuk, csak ezért veszthettek ők a választásokon, többek közt az uniós és a 2010-esen is), feloszlatják az Országgyűlést, majd 10 fős átmeneti kormányt bíznak meg azzal, hogy navigálja el az országot a szeptember 15-ei új választásokhoz. Na, hát így lesz.

Aki bővebb információkra kíváncsi, keresse fel valamelyik csoportot: az Ország Gyűlése mozgalmat, vagy a Tavaszi Vihart, vagy az Orbán Takarodj!-ot, ebből van legalább 10 különböző.
 
Lassan fél éve hallgatjuk, ahogy ez a mindenféle ember mindenfélét összelázad Budapesten. Nem a demokratikus jogokkal van itt probléma, hiszen az megy utcára, aki csak akar. Melegek, dékások, békemenetesek, bárki. Ez az állandóan fenntartott feszültség az, ez a szűnni nem akaró gyomorgörcsös állapot, amiből lassan elég. Napi szinten van az arcokba tolva, hogy haldoklik az ország. A kérdés már csak az, hogy van-e ereje a közel sem egységes tüncizőknek vérgre meghekkelni egy demokratikusan választott kormányt. 

Vagy marad a feszkó a levegőben, amiről majd lehet árulkodni Brüsszelben. Meg a Goodfriendnek.
 
Érdekes azonban az a kérdés is, hogy vajon a Fidesz kedvéért mennyi ember menne utcára március idusán, ellensúlyozandó a libnyaf nyomulást. Nagyjából csak azért, mert utálják az erőszakoskodó kommunistákat, és az ultraradikális liberálisokat, akikből ha akad 5000 Pesten, az már tömegnek tűnik, meg népakaratnak. Az fel sem tűnik, hogy évek óta tartjuk az államháztartási hiánycélt, ha hihetetlen bénán is, de kezelve lettek a devizahitelek (igen, későn, meg az állam is húzott rajtuk bőven, de még így is…). Épült egy rakás vasútvonal, villamosvonal, új buszok, ipartelep, felújított közintézmények. A Kossuth tér konkrétan a hepciáskodó gyurcsányistáknak lett felújítva, hiszen már Kossuth-térinek hívják magukat, holott a Gyurcsányi Kossuth tér kordonos volt, és nem lehetett békésen odaugrabugrálni a Parlament lépcsőjéhez vadiúj díszburkolaton.

Csak a komcsilibcsiknek nem feltűnő, milyen igazi demokráciában élni.

]]>www.tutiblog.com]]> - Szerző: Miért Rigó

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (7) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Politika (1582) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Belföld (10) Tereb (146) Történelem (18) Sport (729) Vetítő (30) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Gazdaság (705) Heti lámpás (312) Jobbegyenes (2788) Nagyvilág (1310) Mozi világ (440) Autómánia (61) Mondom a magamét (7546) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>