Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
ca3faed857d65b73240cd8eb850b35a7.jpg

A permanens akciózás nyomorúságáról

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az emberiség történetét számos dolog végigkíséri, és változó formában mindig megjelenik. Hol gyakrabban, hol ritkábban. Ilyen a háború, az emberi ostobaság, a gnosztikus tanok vagy a természetgyógyászat.

És ilyen a politikai témájú utcai akciózás is. Mindig volt, most is van és mindig is lesz. Sajnos magamfajta konzinak el kell ezt fogadnia, még ha nem is szereti. Ilyenek vagyunk, mi konzik. Bár nem szeretem a tökfőzeléket, de nem akarnám emiatt betiltani. Egye, aki szereti.

A baller csapat legújabb akciója ]]>épp az imént zajlott le a Lánchído]]>n némi hőzöngéssel és alsóközép-kategóriás kreativitással. Meg hatalmas aránytévesztéssel, de erről majd később.

Először is érdemes tisztázni pár dolgot az utcai akciózással kapcsolatban, és innentől szigorúan válasszuk el az üzenetet a módszertől. Mert bizony van "jóféle", és van idióta módszer az utcai politizálásra, és úgy látszik, hogy a széljobb és a "demokratikus ellenzék" valahogy kevéssé érzékeny erre a fajta, finomnak nem mondható különbségre. Előbbi ugyanis nem csak elviselhetővé teszi az épp akciózó csapat, a kommunikátor személyét, de akár még szimpatikussá is teszi az üzenetet a befogadó fél számára. Utóbbi pont ellenkezőleg. Tök mindegy, mit mondasz, ha azt úgy teszed, hogy szálka leszel a többség szemében, mert idegesíted/zavarod/megbotránkoztatod/megsérted/akármi.

Az például soha nem jó, ha a politikai akció magánterületet sért. Mert kultúrember hívatlanul nem megy máshoz. Mindegy, hogy az a TV-székház, vagy a Fidesz székház, egyszerűen nem megyünk be jelszavakat skandálni, mert a tulaj nem hívott meg, és valószínűleg baromira nem kíváncsi ránk az otthonában. (Persze ha Teddy hív Szárszóra Gordont hallgatni, az más, mert van meghívód!!!) Az egyetemi előadótermek elfoglalása sem menő, főleg ha csak egy elenyésző kisebbség hajtja végre. (Mi például Pirézzel megpróbáltuk elfoglalni a Kispiros pultját, és közösségi használatba venni. Abból lett a kitiltás. Még nem voltak elég érettek egy átfogó vendéglátóipari reformra, ahol az alkoholok bázisdemokratikusan kerülnek kiosztásra és önkéntes alapon történik a fogyasztói érték ellentételezés.) Ez már 68-ban sem jött be, csak a volt vezetőik landoltak 30 évvel később a szürke öltönyeikben jól fizető brüsszeli állásokba. Persze ha ez volt a HaHa eredeti célja, akkor bocs, és hajrá a 2040-es EP választásra!

A közterek használata oké, de csak ha előre tud róla az átlagember. Mert az átlagember hajlamos agyhúgykövet kapni, ha menne át a hídon, de nem tud. Ugyanez az átlagpolgár nem kap agyhúgykövet, ha előre tudja, hogy A helyett B útvonalat kell választania. Ugyanis az átlagpolgár szereti a kényelmet, elviseli a kiszámítható kényelmetlenséget és gyűlöli a hirtelen nyakába szakadó szart. Tehát a Kossuth téren sátrazni lehet. Félpályás útlezárást a dinnye 14 Ft/tonna felvásárlási ára miatt, rendőri jelenléttel végrehajtani lehet. Mellrák elleni kampány keretében rózsaszín lufit eregetni és Lánchídon sétálni lehet. Hirtelen előbukkanva lezárni utakat? Na azt is lehet, csak szar lesz a végén a mérleg. Aki eddig utálta az akció végrehajtót, az ezután még jobban fogja, aki semleges volt, az nagy valószínűséggel megutálja. A híveket persze megerősíti az akció, hogy "lám, milyen fasza az élcsapat, akik mögött bégetek". De ezt pár ajándék hűtőmágnessel meg logós tollal el lehet intézni. Ezért megutáltatni magukat mindenki mással teljesen felesleges.

És akkor a konkrét ügyről is pár szót, főleg hogy miért volt aránytévesztés, de leginkább nevetséges balfaszság.

Az apropó a hídlezárásra az amcsi kitiltás és a kormányközeli emberkéket is érintő korrupció volt. Erről egyelőre továbbra sem tudunk semmi konkrétumot. Mert az állítólagos (egyelőre nevezzük így) korrupcióra semmi bizonyíték nincs. Nem lepődnénk meg, ha lenne, mert itt a Toronyházban rég leszámoltunk a demokráciával kapcsolatos összes illúziónkkal kb 14 évesen. Ez a szerencsétlen társaság persze már meghozta az ítéletet az ügyben, mi meg arra várunk, hogy a dolgok jogállami keretek között rendeződnek. Aminek azzal kéne kezdődnie, hogy az érintett amerikai cég jelenti az esetet a magyar hatóságoknak, hogy azok megindíthassák a hivatalos eljárást. Nem pedig bemószerolják az érintetteket az amcsi nagykövetségen. Mert ha feljelentést tesznek, akkor van esély a jogállami keretek közötti rendezésre (bűnösök börtönbe, dolgok mennek tovább), míg az Order 7750 csak arra jó, hogy belpolitikai heccelődés menjen hónapokig. (Cui prodest?) Ezért aránytévesztés az egész. Senki nem tud semmit, de tüntetnek.

És hogy miért balfaszság? 9 nappal az utolsó idei választás után(!) és 3,5 évvel a következő előtt megpróbálni erőt demonstrálni az utcán, mindezt úgy, hogy a két résztvevő közül az egyiknek soha nem sikerült a marginális mozgalmárság kereteiből kilépnie (Szolidaritás), a másiknál meg még az se biztos, hogy 2 nap múlva Együtt-PM helyett nem külön Együtt és külön PM lesz-e, na erre már mi se tudunk mit mondani. Arra viszont, hogy eme erődemonstráció sikeresen felvonultatott 10 embert, tartott 10 percig, a rendőrség csak kiröhögte. és az átlagpolgár beszüntette, na arra igen:

Nem gondoltuk volna, hogy valaki lehet egyszerre cuki, és ordítóan balfasz. Nektek sikerült.
 
]]>www.tutiblog.com]]> - Szerző: Mongúz Megalomán

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Heti lámpás (310) Vetítő (30) Egészség (50) Történelem (17) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1582) Gazdaság (702) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Sport (729) Gasztronómia (539) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7501) Belföld (10) Irodalmi kávéház (537) Flag gondolja (36) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1309) Jobbegyenes (2778) Életmód (1) Kultúra (6) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>