Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
36388895bf16edb226ab72e9a8462b6e.jpg

A Fidesz Veszprémben zseniálisan kiütötte önmagát

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az okok röviden: Navracsics árulása és korábbi katasztrofális humánpolitikája, Simicska trollkodása, továbbá az erkölcsi motivációk nélküli machiavellisták előretörése a Fideszben, a kormányzás lelki kiüresedése.

Szinte biztos, hogy politológia szigorlatok feladványa lesz a Fidesz veszprémi lebőgése. A tuti winner pozícióból ekkorát perecelni, nos ez tudományos magyarázatért kiált! Itt, a Toronyházban ezért mindjárt kreálunk is egyet. Hol is kezdjük? Hiszen annyi nyilvánvaló oka van a vereségnek, hogy szinte fölösleges keresni a rejtett okokat, pedig abból is van bőven.

Az okok röviden: Navracsics árulása és korábbi katasztrofális humánpolitikája, Simicska zavarkeltése, továbbá az erkölcsi motivációk nélküli machiavellisták előretörése a Fideszben, a kormányzás lelki kiüresedése.

A Fidesz tavaszi szavazóiból a veszprémi egyes vékában 11255-en most úgy gondolták, hogy magasról tesznek a kétharmadra és még csak az sem érdekli őket, hogy hiányukban egy Kész Zoltán nevű túlmozgásos idióta kerülhet az Országházba. A ]]>kormánypárt választóinak]]> konkrétan a fele inkább otthon maradt, miközben (az egyszerűség kedvéért nevezzük így) baloldal még egy picivel ]]>növelni is tudta a helyi bázisát]]>.

Nagy kérdés, hogy a Fidesz, amely az elmúlt években óriási realitásérzékkel és ügyes politikai lépésekkel, világválságokon és brutális nemzetközi szarkeveréseken verekedve át magát masszívan megőrizte a választók bizalmát, hogyan lett hirtelen ennyire esendő? Hogyan feneklett meg a gyorsnaszád, hogyan hagyhatta el a miniszterelnököt a legendás politikai érzéke?

Hogy a választ megkapjuk, mindjárt a legbonyolultabbnál kell kezdeni. Ami egyben a legegyszerűbb is. A választópolgár ugyanis – minden látszat ellenére – értelmes, gondolkodó lény. Főként a Fidesz táborára igaz, hogy még a kevésbé kvalifikált, egyszerűbb szavazók is meglepően jó közéleti receptorokkal bírnak. Ha a budai luxusból okoskodó újhullámos zsenik néha vennék a fáradtságot és elvegyülnének köztük, rádöbbennének, hogy a lesajnált szavazóknak nagyon is világos elképzelésük van a jó államról és az ország ügyeiről. Ezért egyáltalán nem a 14. havi nyugdíj, meg a fullra tolt rezsicsökkentés miatt szavaznak a Fideszre, hanem mert hisznek abban, amit Orbán Viktor és Fidesz meghatározó arcai mondanak, ígérnek. És – mint tegnap megtapasztaltuk – kegyetlenül büntetnek, ha észreveszik, hogy a bizalmukba fogadott hiteles arcok helyett közéleti pojácák és bájgúnárok próbálják hülyére venni őket.

Persze nem lehet az egész balhét a mérhetetlen ostobaságaival a közbeszédet immár cunamiszerűen elborító G. Fodor Gáborra kenni, de azért ő volt az, aki roppant ügyes időzítéssel a veszprémi kampány hajrájában megmondta a tutit, azaz hogy a polgári Magyarország ideája egyszerű bullshit, a Fidesz-szavazó meg tövig bekaphatja. (Ráadásul ez orbitális hazugság, a polgári Magyarország – komoly és világos eszmei alapokon – igenis létezik és épül, legalábbis tavaly októberig biztosan épült – de erről majd egy másik posztban.) Végülis G. Fodor kimutatta foga narancssárgáját, kimutatta, miben hisz az a machiavellista agytröszt, amely a 2010-es és 14-es választási győzelemsorozat ellenére a közelmúltban átvehette a vezető szerepet a holdudvarban. Ennyit most a kormányzás lelki kiüresedéséről.

A másik ok a Veszprém körül kamu kecskefarm ürügyén hatalmas parcellákat elkommunizáló és emiatt helyben nyilván eleve közutálatnak örvendő Simicska Lajos november óta folyó trollkodása. Simicska ahelyett, hogy – megértve a miniszterelnöki törekvést a “nagyvállalkozói szféra” cizelláltabbá tételére – kettőt hátrébb lépett volna, múlt novemberben a veszprémi képviselő-jelöltség tervével keltett hatalmas zavart. Aztán nyilván Orbán és az “orbánisták” leg@cizése sem segítette a polgári oldal előretörését, majd pedig a veszprémi politikában (is) sértődött Navracsics Tibor megosztó, kiszólongató véleményének szétkürtölése az újHír TV-ben is rátett a tegnapi csúfos bukásra.

Elérkeztünk Navracsics Tiborhoz. Ő az az egyébként jó modorú, intelligenciát és nyugalmat árasztó személyiség, aki az elmúlt hetekben sajnos szintén kimutatta valódi énjét. Mégiscsak az ő választókörzetéről van szó, ahol most azért kellett új választást tartani, mert a Fidesz szavazóinak jóvoltából létező kormánytöbbség felkérésére Navracsics elfoglalhatta a legbefolyásosabb uniós posztot, azaz európai biztos lehet.  Neki tehát kutya kötelessége lett volna Némedi Lajos mellé állni, ám ő a választás hajrájában inkább a Fidesz törésvonalairól adott (sok tételében amúgy pontos) címlapos helyzetelemzést a HetiVálasznak. És ami még lényegesebb: mivel nem Navracsics embere, a fiatal “pragmatikus” Ovádi Péter lett a jelölt, hanem Némedi, Navracsics Tibor emberei láthatóan magasról tettek a kampányra. A Fidesz alig mozgósított, nem hajrázott, sőt, szinte nem is volt látható Veszprémben, ami óriási politikai hiba. Vagy inkább bűn.

Pedig jobb lett volna, ha Navra inkább egy kis önvizsgálatot tart arról, hogy az elmúlt bő évtizedben miért buktak el sorra a tervezőasztalon zseniálisnak tűnő közéleti elképzelései,  miért estek szét és jelentéktelenedtek el sorra a neokon ifjak tucatjaira alapozott nagyívű programjai? Arról nem is beszélve, hogy Navracsicsnak (ehhez a témához szorosan kapcsolódva) Kész Zoltán rövidke veszprémi Fidesz-Fidelitas karrierjéért is illene bocsánatot kérnie.

Itt tartunk tehát. És innen lesz szép felállni.

]]>www.tutiblog.com]]> - Szerző: Menyhárt doktor

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Heti lámpás (310) Nézőpont (1) Autómánia (61) Történelem (17) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Jobbegyenes (2778) Irodalmi kávéház (537) Politika (1582) Mozi világ (440) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (7501) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Gazdaság (702) Kultúra (6) Belföld (10) Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Sport (729) Életmód (1) Nagyvilág (1309)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>