Ma 2024 április 30. Katalin, Kitti napja van. Holnap Fülöp, Jakab napja lesz.
Bayer Zsolt: Így működik Sorosék fake news gyára

Bayer Zsolt: Így működik Sorosék fake news gyára

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Íme a nagy leleplezés!

Kiszelly Zoltán politológus írása a ]]>mozgasterblog.hu]]>-ról.

Melyik? – kérdezhetnénk, hiszen az agg spekuláns pénze a bevándorláspárti mainstream média szinte egészét áthatja. Persze semmit sem bíznak a véletlenre, a cső másik végén is ők vannak. A Soros-alapítványok finanszírozzák a Facebook cenzúráját végző Correctivet is. Most mégis egy olyan szervezet szólalt meg, amelyben Alexander és George Soros is tag.

“Előzi a korrupció a migrációt!” – hirdeti a ]]>Népszava]]>. Egy szerintük “összeurópai független” elemzői műhely megbízásából készült friss felmérés jutott erre az eredményre.

A Soros-hálózat hazai média ]]>zászlóshajója]]>, a ]]>444.hu]]> nem ragad le a részleteknél, egyszerűen intézetnek nevezi a kutatást megrendelő Európai Külkapcsolatok Tanácsát (ECFR) és az angol Wikipedia szócikkét linkelte be, ahol már a második bekezdésből az derül ki, hogy mások mellett a Nyílt Társadalom Alapítvány adta az ECFR kezdeti finanszírozását.

A Népszavát olvasva a kutatás arra az eredményre jut, hogy a legtöbb válaszadót a korrupció, a lakhatás és az egészségügy helyzete szinte jobban aggasztja, mint a migráció. A Guardianra hivatkozó 444.hu-t olvasva viszont ugyanerről az derül ki, hogy a korrupció és a migráció is eltörpül a kivándorlás veszélye mellett. Ebbe az irányba megy a címadás is: “Európa keleti és déli részén jobban aggódnak az emberek az el-, mint a bevándorlás miatt”.

Azt mindkét balliberális médiatermék szerzője érzi, hogy a migrációt említeni kell, ezért eltérő mértékben relativizálják annak veszélyét. A földközelebbi Népszava azért elismeri, hogy a válaszadók Európa jövője szempontjából az iszlám radikalizmust tartják a legnagyobb veszélynek, ami – ezt már mi tesszük hozzá – ha tetszik, ha nem, szorosan összefügg a tömeges bevándorlással.

Erre az összefüggésre mutatott rá első felelős nyugati vezetőként Orbán Viktor közvetlenül a 2015. januári párizsi terrortámadások után. Akkor még támadták ezért, mára ez – több száz ártatlan áldozattal később – sajnos szomorú közhely a késeséles támadásokkal és tömegbe hajtó ámokfutókkal “tarkított” nyugat-európai hétköznapokban.

A bevándorláspárti erők az uniós választás előtt a migráció veszélyét mindenáron relativizálni akarják. Ezért szólalt meg most ez az ECFR, amelynek Hungary/USA kettős ]]>tagjai]]> között találjuk Alexander és George Sorost. Az osztrákok között van Wolfgang Schüssel korábbi és Sebastian Kurz hivatalban lévő kancellár.

Honnan tudjuk, hogy ez a “kutatás” a fake news világába való és leginkább a közvélemény altatását szolgálja? Például a legfrissebb (2019. márciusi) ]]>Eurobarométerből,]]> ahol a válaszadók első helyen a migrációt, másodikon pedig az ezzel kéz a kézben járó terrorizmust nevezték meg a két legfontosabb kérdésként. Ez a két téma egyébként – szintén nem véletlenül – 2015 elejétől számít uniós szinten a polgárokat legjobban foglalkoztató két legfontosabb kérdésnek, amely mögött minden más gond eltörpül. Akárhogy is tagadják.

]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (18) Életmód (1) Gazdaság (707) Jobbegyenes (2794) Kultúra (7) Mondom a magamét (7571) Mozaik (83) Belföld (11) Sport (729) Irodalmi kávéház (537) Tereb (146) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Nézőpont (1) Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Mozi világ (440) Vetítő (30) Heti lámpás (312) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>