Ma 2020 december 01. Elza napja van. Holnap Melinda, Vivien napja lesz.
2236dcfe997a2056eb484c0574691b52.jpg

Lovas István: Szlovákiában retteg a magyar kisebbség

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az Európai Parlament szocialista frakciójának (itt ül az MSZP is)  olasz elnöke, Gianni Pittella javasolta a miniszterelnök Robert Fico pártjának, a SMER-nek a felfüggesztését az Európai Szocialisták Pártjából (PES) {...}

{...} a szerda délutáni uniós csúcs előtt, amikor “haladó vezetőkkel” találkozott.

Erre azért került sor, mert Fico a muszlim migránsok tömeges beáramlásáról úgy beszélt, hogy mecsetépítésüket nem tűrik és hogy “Szlovákiát a szlovákoknak, nem pedig migránsoknak hozták létre”. E kifejezése, mondta a szocialista Pittella, zavarba hozta a “haladás családját”.

A történet uniós részének vége.

Viszont felmerül a kérdés, hogy miért hallgatnak a szlovák parlamentben a magyarok e vérzlázító kijelentés hallatán? Szlovákia csak a szlovákoknak épült? Hogy még e súlyos ügyben nem akarják külföldön Szlovákia elítélését értjük. Csak nálunk vannak olyanok, akik örömmel jelentik fel kinn azt a földet, amelyen tartózkodnak.

De az országon belül?

Aki a külső jajkiáltásokat illeti, vajon mit tett volna egy sokkal kisebb fajsúlyú esetben a DK-s Gyurcsány, Heller Ágnes filozófus vagy Konrád György/Nádas Péter író és közismert társai? Holott nálunk elenyésző a kisebbségek száma. (Befolyások más kérdés.) Kellett volna egy kívülről odatolt Pittella a harsona megszólaltatására?

De a pozsonyi parlament magyar tagjai, akik az országon belül most sem hallatták azonnal tiltakozó hangjukat, nem számíthatunk. Ugyanúgy – mondjuk ki – gyávák, mint az Európai Parlament magyar anyanyelvű szlovák képviselői.

Nem kellene magyar érdekből és alapvetően, önvédelemből olykor a baszkokról, katalinokról, skótokról, írekről példát venni? Egy – mutatis mutandis – ottani kijelentés után mi lenne San Sebastian, Barcelona, Edinburgh, Belfast

Nem az állandó hallgatás az oka, hogy az egykor magyar területen élőket nyelvük használatától kezdve minden terlüten diszkriminálják?

Miért ez a gyávasággal kevert áludvariasság?

Lovas István

Forrás: ]]>www.lovasistvan.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Belföld (5) Nagyvilág (1452) Rejtőzködő magyarország (171) Mozaik (83) Tv fotel (65) Gazdaság (655) Vetítő (37) Mondom a magamét (4939) Irodalmi kávéház (492) Heti lámpás (247) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Sport (729) Egészség (50) Politika (1571) Kultúra (6) Tereb (140) Történelem (14) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Jobbegyenes (1909) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>