Ma 2020 április 04. Izidor napja van. Holnap Vince napja lesz.
4f926078334cd90ad6022f3458fceae4.jpg

Lovas István: Kovács László az egyetlen nemzettől független ex- uniós biztos

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Kovács László uniós biztos öt éves ténykedésének megvonásakor 2009 szeptember 29-én az ő és övéi által hőn szeretett Economist nevű globális brit hetilap azt írta, semmilyen nyomott nem hagyott maga után Brüsszelben.

Igen, Kovács szürkébben távozott, mint ahogyan jött, hiszen az Európai Parlament 10 évvel ezelőtt könnyűnek találta energiabiztosi jelölését és így kapta vigaszágon az áfák világát.
A szavatossági idejét tekintve többszörösen lejárt európai bizottsági biztos már MSZMP-s korában is Magyarországgal szemben képviselt nemzetközi érdekeket. 1987-ben még arról tanakodott a Pártéletben, hogy miként lehet erősíteni a szovjet uralmi rendszert és a szovjet-magyar kapcsolatokat.
Azt is olyan „comme-il-faut” módon, pont olyan szolgaian és unalmasan tette, mint ma ereszti ki magából egyenmondatait folyamatosan a nyugati erőközpontok felé hajlongva. És olyan „jajde európér”-nek érezve magát.

Egyik kedvenc ostobasága annak beteges ismétlése, hogy az Európai Bizottság 28 tagja nem saját hazájukat képviselik, hanem az EU-t. Hogyne, papíron. De ha a valóságban is így lenne, nem folyna késhegyre menő harc a színfalak mögött egy-egy biztosi pozícióért.
Az is uniós közhely, hogy a háttérben minden tagország biztosa erősen lobbizik saját hazájáért. Hogy ez eddig csak a mi esetünkben nem volt így, azt talán említeni sem érdemes.
Azt viszont igen, hogy tegnap az uniós biztosok állítólagosan „nemzetsemleges” mivoltából csinált nyíltan bohócot nem más, mint Kovácsék kedvenc nemzetének, a szánom-bánom németeknek pénzügyminisztere, Wlfgang Schäuble. Őt az hozta ki a sodrából, hogy a franciák az EB gazdasági és monetáris biztosi posztját akarják megkaparintani. Ahol székében Olie Rehnt, a liberális finn biztost követné. Azt, aki a magyarokat rendszeresen rugdalta, és a többlet-deficit eljárás gyilkos öleléséből csak azért engedte ki, mert az őt már nagyon durván arcon ütő kitűnő magyar gazdasági adatok láttán egyre kínosabbá vált a negatív kivételezés.
A Deutschlandfunk nevű német közszolgálati rádión a berlini miniszter azt mondta, hogy a javasolt Pierre Moscovici-t bizony nem látná szívesen, mert „mit mondanának az emberek – és nem csak Franciaországban, de egész Európában -, ha egy ilyen tisztséget egy francia jelölt töltene be?”. Merthogy a franciák már kétszer kaptak haladékot, hogy költségvetési hiányukat a maastrichti 3 % alá vigyék, de ezt nem tették.
Vagyis a berlini pénzügyes attól tart, hogy Moscovici fellágyítaná a maastrichti hiányküszöböt, mert hazája csak így juthatna további lélegzethez.
De itt még ennél is többről van szó. Ugyanis a magyar kormány – a hazai balliberálisok és az EU hivatalosságának ilyenkor kötelezően azonos felháborodására – azért nem szavazott Jean-Claude Juncker luxemburgi ex euróövezeti vezér EB-elnöki posztjára, mert Magyarország Viviane Reding bizottsági alelnök idején szerzett némi tapasztalatot a luxembourgi adóparadicsomból származó biztosokról.
Nos, most Schäuble mutatta be, hogy egy ország maga determinálhat egy biztosi poszt várományosának nemzeti azonosságát.
Balliberálisok, ébresztő!

(Lovas István, FB., 2014-07-20)

 Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (239) Rejtőzködő magyarország (171) Tv fotel (65) Tereb (139) Belföld (5) Sport (729) Mozi világ (440) Kultúra (5) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (485) Történelem (14) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1449) Vetítő (37) Jobbegyenes (1726) Egészség (50) Autómánia (61) Gazdaság (646) Mondom a magamét (4421) Politika (1571)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>