Ma 2021 május 08. Mihály napja van. Holnap Gergely napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: Javaslat Orbán Viktor miniszterelnöknek

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

A keleti nyitás politikáját a médiában is meg kellene valósítani!

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Magyarország sikeres keleti nyitás politikáját a lehető leghamarabb ki kellene terjeszteni a tájékoztatás területére is.

A kizárólag nyugati hírforrásokból táplálkozó közszolgálati adóink a nyilvánosságot az egyre gyakrabban álhíreken és ferdítéseken alapuló, elsősorban Oroszország- és Kína ellen uszító hírekkel mérgezik, ezzel ártva országaink kapcsolatainak e két gazdasági nagyhatalommal.

Itt az ideje, hogy az egyoldalú médiaétrend megszűnjék.

Ennek különös nyomatékot ad, hogy tegnap világesemény történt a globális tájékoztatásban: az év első napján megkezdte sugárzását az új kínai médiaplatform, a hat csatornán sugárzó China Global Television Network (CGTN), amely a CCTV (China Central Television) helyébe lépett. Magyarán: Kínának is lett CNN-je és BBC-je.

Mint a Russia Today, a Sputnik News, a kínai hírforrások és az iráni  PRESS TV következetesen a béke, a nemzetek közötti normális kapcsolatok előmozdítása érdekében dolgozik.

Sarkalatos ellentétben a hadiipari komplexum fegyvereladásának növelése, illetve fenntartása céljából a háborús feszültségek élezésében érdekelt oly sok nyugati médiummal.

A hazai nyilvánosság tájékoztatása ilyen átalakulásának szükségességét aláhúzza Magyarország sikeres keleti nyitás programja.

2012 május elsején, miután tárgyalt Li Ko-csiang kínai miniszterelnök-helyettessel, Ön hangsúlyozta, hogy Magyarország és Kína stratégiai szövetségesnek tekinti egymást, és hogy a két ország politikai barát, politikai szövetséges.

Azt hiszem, egyértelmű, hogy hazánk keleti nyitás politikáját a néhány éven belül a világ legerősebb gazdasági hatalmává váló Kínával és a többi, tőlünk keletre fekvő országgal, így Oroszországgal fenntartott kapcsolatainkat javítaná, ha a médiában is megszűnne az egyoldalú tájékoztatás és eljönne a nyilvánosság sokszínű informálása azért, hogy a világ eseményeiről tárgyilagosabb kép alakulhasson ki benne.

Boldog új esztendőt kívánok Önnek és remélem, hogy sikerül megteremteni a nemzeti érdekeknek megfelelő magyar „unortodox” médiapolitikát, amelyet csak azért nem nevezek „demokratikusnak”, mert az a szó a mai összefüggésben itthon és világszerte sokak szemében a tájékoztatás területén is hegemonikus vagy monopolisztikus uralmat jelent.

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (14) Rejtőzködő magyarország (171) Heti lámpás (254) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (505) Vetítő (37) Kultúra (6) Nagyvilág (1454) Mozaik (83) Politika (1578) Belföld (6) Szépségápolás (15) Sport (729) Flag gondolja (33) Autómánia (61) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2020) Gazdaság (657) Tereb (140) Tv fotel (65) Mondom a magamét (5280)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>