Ma 2021 május 12. Pongrác napja van. Holnap Szervác, Imola napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 243. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Aki ezt nem olvassa el, büntetésből két napig ne jöjjön vissza ide!

]]>BERLIN JOURNAL]]>

A 78 esztendős flamand Daniel Maes atya 2010 óta él Szíriában, ahol a háborút saját szemével látta. Az arról szóló nyugati beszámolókat „korunk legnagyobb médiahazugságának” nevezi. Sajnálatára „úl sok nyugati újságíró „kollaboráns és gyáva”.

Lakhelye a hatodik évszázadban épült Mar-Jakub bizánci katolikus kolostor, Kara városában, 90  kilométerre északra Damaszkusztól.

Daniel atya interjút adott a flamand Algemeen Dagbladnak /a 90 km ott van, a német újságíró véletlenül százat írt/.

Páter Daniel kijelentései:

Teljességgel hamis az a beállítás, hogy népfelkelés tört ki Asszad elnök ellen. 2010 óta élek Karában és saját szememmel láttam, amint a kormányellenes külföldi lázítók tiltakozásokat szerveztek és fiatalokat toboroztak…

A háború előtt ez egy harmonikus ország, szekuláris állam volt, ahol a különféle vallások békében éltek egymás mellett. Szinte ismeretlen volt a szegénység. Az oktatás ingyenes volt, az egészségügyi ellátás pedig jó volt. Az igaz, hogy a politikai véleményeket nem lehetett szabadon hangoztatni, de ez a legtöbb embert nem érdekelte.

Daniel atya és kolostora ingyen konyhát nyitott Aleppóban, ahol hetente ötször 25 ezer tál ételt osztanak ki.

Kész csoda, hogy még élünk. Az Asszad-kormány hadseregének és Vlagyimir Putyinnak köszönhetjük, amiért beavatkoztak, amikor a lázadók át akarták venni a hatalmat..

Amikor több ezer terrorista jött Karába, életünket féltettük. Az öbölbeli országokból, Szaúd-Arábiából, Európából, Törökországból, Líbiából jöttek. És sok csecsen volt közöttük…

Külföldi megszállóhatalmat alkottak, és szoros kapcsolatokat építettek ki az al-Kaidával és más terroristákkal. A Nyugat és szövetségesei állig fel fegyverezték őket…

A lázadók fosztogattak és gyilkoltak. Azt hiszik, hogy a szír nép buta? Azt hiszik, hogy ezeket az embereket kényszerítik Asszad és Putyin éltetésére?

Daniel atya Hillary Clinton éles kritikusa volt, mivel amerikai külügyminiszterként szándékosan tüzelte a szíriai konfliktust. Trump elnökkel viszont elégedett.

Elmondta, a legnagyobb probléma, amikor az amerikaiak megkísérlik, hogy egypólusú világot hozzanak létre. Trump érti, hogy a radikális iszlám nagyobb fenyegetés Oroszországnál.

Marine Le Pen: „Az euró a francia nép bordájába döfött kés”

]]>RUSSIA TODAY]]>

Marine Le Pen francia elnökjelölt elmondta, a befektetők nem fogják kivonni pénzüket Franciaországból, ha az feladja az unió közös valutáját.

A bankok se fognak távozni, mert üzlet maradniuk.

Ezt is mondta: „A világ változott és ez aggasztja őket. A világ távolodik a szabadkereskedelemtől és a laissez-faire (állam által nem korlátozott multiparadicsom) politikától.”

Vasárnap még azt is mondta, hogy az euró „a francia nép bordájába vágott kés azért, hogy oda menjünk, ahová parancsolják nekünk”.

A francia médihatóság betiltotta a francia trikolórt és a himnuszt a választási kampányvideókról

]]>RUSSIA TODAY]]>

Franciaországban április 10-én indul az elnökválasztási kampány és ekkor árasztják el a tévéket a kampányvideók.

De a francia médiahatóság nem hajlandó eltűrni a francia trikolór színeit e videókon. Úgyszintén betiltotta a Marseillaise himnusz hangjainak felhasználását. Az indoklás szerint a nacionalizmus feléledésétől tart.

Németország uniós törvényt akar a „gyűlöletbeszéd” és az „álhírek” ügyében

]]>EUOBSERVER]]>

Németország igazságügyi minisztere, Heiko Maas tegnap kijelentette, hogy uniós szintű jogszabályokat kell hozni a „gyűlöletbeszéd” és az „álhírek” ügyében, de az Európai Bizottság langyosan fogadta a javaslatot.

/A ma születetteknek: aki a „gyűlöletbeszéd” kifejezést olvassa liberális médiumban, azonnal tudja: elsősorban az antiszemitizmust értik alatta. A többi körítés./

Maas kijelentette, hogy „európai megoldások” kellenének a faecesbookon (a „faeces” nem elírás itt) és twitteren terjedő tartalmak szabályozására.

Németország szintén tegnap fogadtak el egy erre vonatkozó törvényt, amelynek értelmében 50 millió euró büntetéssel sújtanak egy ilyen internetes céget,  ha az nem töröl „nyíltan sértő” tartalmat.

Maas azt mondta: „A verbális radikalizáció gyakran az első lépés a fizikai erőszak felé.” (Hitlerről kivételesen nem beszélt. Sem a többezer palesztin gyermek és csecsemő kiirtásáról.)

A törvényt örömmel üdvözölte az ország zsidó közössége.

Ezt Josef Schuster röfögte el azzal, hogy „amikor a gyűlöletet szítják és a törvényi normák demokráciánkban azzal fenyegetnek, hogy jelentőségüket vesztik, akkor be kell avatkoznunk.”

Muzulmán tinédzser 100-szor ismételte el a #A fekete életek fontosak üzenetet – felvették a Stanfordra

]]>THE INDEPENDENT]]>

Amikor Ziad Ahmedet a Stanford Egyetemre beküldött jelentkezésén megkérdezték, „Mi fontos neked és miért?”, válasza egyértelmű  volt. Százszor ismételte el a „#BlackLivesMatter” üzentet,  hogy érzékeltesse, a rendőrök aránytalanul sok feketét és nőt ölnek meg.

A gyakorló muzulmánt azóta felvették az elitegyetemre.

A felvételét bejelentő levélben ez állt: „Mindenki, aki megkapta jelentkezését, átérezte szenvedélyét, eltökéltségét, teljesítményét és szívét”.

Üvöltő amerikai szenátorállat: Az „RT” és a Sputnik News „náci”

]]>SPUTNIK NEWS]]>

Jeanne Shaheen szenátor (New Jersey) a Russia Todayt és a Sputnik Newst a /igazi gazdái fenekét nyalva/ „nácinak” nevezte és követelte, hogy e médiumokat „külföldi ügynökökként” regisztrálják.

Shaheen a szenátusban  üvöltözött és követelte, hogy az igazságügyminisztériumot hatalmazzák fel annak megvizsgálására, hogy kik finanszírozzák e két orosz médiumot. /Na kik? Az állam, ahogyan a dögunalmas BBC-t és a még annál is unalmasabb Amerika Hangját./

Utána  azt sikította, hogy e médiumok álhíreket sugároznak az amerikai demokrácia aláásására. Majd felmutatott egy fotót, amelyen Margarita Simonyan, az RT főszerkesztője Putyin elnökkel beszélget.

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Gazdaság (657) Heti lámpás (255) Kultúra (6) Tv fotel (65) Politika (1578) Mondom a magamét (5290) Történelem (14) Egészség (50) Jobbegyenes (2024) Rejtőzködő magyarország (171) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Mozi világ (440) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (37) Nagyvilág (1454) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Belföld (6) Tereb (140) Irodalmi kávéház (505) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>