Ma 2021 október 27. Szabina napja van. Holnap Simon, Szimonetta napja lesz.
99223e0b4407e9d6652cc3d7f835d395.jpg

Antidogma - 9/11 lufija

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Kétségtelen, hogy nem lehetünk eléggé bizalmatlanok a közvélemény-kutatások iránt.

Amikor azonban a politikai hatalommal többé-kevésbé egy húron pendülő fősodratú média rendelte meg és publikálta őket, és egy amilyen váratlan, legalább annyira zavarba ejtő közvélekedésről adnak tanúbizonyságot, akkor ostobaság lenne tamáskodni az eredményük láttán.

Egy a New York Times/CBS News által 2006 októberében elvégeztetett felmérés szerint csupán az amerikaiak 16 százaléka hiszi azt, hogy kormányuk igazat mond a 2001. szeptember 11-i merényletek kapcsán, 53 százalékuk szerint viszont rejteget valamit, 29 százalékuk pedig meg van róla győződve, hogy a hivatalos verzió csupán dajkamese. Mondhatják erre, hogy 2006 már régen volt.

Persze, azóta viszont az amerikai média nem kockáztatta meg, hogy ismét megszondázza az állampolgárokat ebben a kérdésben. Nyilván nem véletlenül.

Igaz, hogy mostanra a konspiracionista elméletek gyakorlatilag elárasztották az internetet. A Google-kereső több mint 40 millió találatot ad a „9/11 összeesküvés (conspiracy)” szóösszetételre, a cikkeket és videókat kísérő kommentárok és lájkok láttán pedig teljesen egyértelmű, hogy a hivatalos magyarázat hívei és ellenzői közötti vitában az előbbiek megsemmisítő vereséget szenvedtek, még ha ezt nem is hajlandók elismerni. Éppen ezért nem meglepő, hogy a nyugat-európai országokban, ahol a politikailag inkorrekt gondolatot nyomban démonizálják, ezt a témát tabuként kezelik.

Akkor hát miért van ezeknek a teóriáknak ekkora sikerük? Őszintén szólva kezdetben én magam is elhittem a hivatalos verziót, noha történelmi ismereteim alapján meglehetősen szkeptikus voltam az arabok képességét illetően egy ilyen fokú szervezettséget igénylő akció megtervezésére és végrehajtására, ráadásul a legnagyobb titokban, teljes konspiráció közepette. Aztán mégis elnyomtam a kételyemet: talán most az egyszer tényleg sikerült összeszedni magukat, és bármennyire is meglepő, de megtáltosodtak. Azóta persze már világossá vált számomra (is), hogy szó sincs róla: tevéből nem lesz szalonna.

Miután a kelleténél is jobban beleástam magam a témába; megnéztem az interneten elérhető videók zömét; átrágtam magam magyar és idegen nyelvű könyvek, cikkek, forrásanyagok, szakértői vélemények, pro és kontra elemzések tömkelegén; sőt személyesen is kikértem a témával magával vagy akár az USA-val semmiféle kapcsolatban nem álló szakértők (tűzoltók, pilóták, építészmérnökök, statikusok stb.) véleményét, végeredményben az alábbi vezérmotívumok kristályosodtak ki számomra: 1) Legalább tízszer annyian vannak a hivatalos verziót elutasító, mintsem azt védelmező szakértők. 2) A hivatalos változat tele van összefüggéstelenségekkel, ellentmondásokkal és képtelenségekkel, amelyeket csak a tények elhallgatásának szükségessége magyarázhat. 3) A hivatalos változat hívei mára teljesen elhagyták a tudományos ésszerűség mezejét a rágalmazás, sőt a puszta fenyegetőzés terepéért. 4) Az iraki és afganisztáni háborúval kapcsolatos hazugságok kétségtelenül erősítették a konspiracionista hipotézist, noha logikusan az ellenkezőjének kellett volna bekövetkeznie. 5) Az összeesküvés-elmélet hívei általában tökéletesen ismerik az aktát, míg a hivatalos változat szinte összes híve csak a mainstream médiában közvetlenül a támadás után megjelent „nesze semmi, fogd meg jól” információkkal van tisztában. 

A Time magazinban megszólaltatott egyik amerikai pszichológus szerint azok, akik mindenhol összeesküvést látnak, ugyanúgy patológiás esetek, mint azok, akik sohasem hisznek benne, még akkor sem, amikor az orruk előtt vannak a konkrét bizonyítékai.

Egykor Descartes sem mondott mást, amikor ezt írta: „Az igazság vizsgálatához egyszer az életben teljesen kétségbe kell vonni mindent.”

9/11 kapcsán egyre többen jutnak el idáig a hivatalos vonal korábbi képviselői közül is. Íme néhányuk sarkalatos véleménye, a teljesség igénye nélkül:

„A Szeptember 11. Vizsgálóbizottság tagjaként nem nézhetek bele egyetlen amerikai szemébe sem. Ez egy országos botrány: a Fehér Ház el akarja tussolni az igazságot” (Max Cieland szenátor, a 9/11 Bizottság tagja).

„Hazudtak az amerikai népnek, hazudtak a kongresszusnak, hazudtak a 9/11 Bizottságnak” (Mark Dayton szenátor, a fegyveres szolgálatok szenátusi bizottságának tagja). 

„A felfedezett tények kihívást jelentenek a 9/11 Bizottság hitelességének” (Louis Freeh, az FBI volt igazgatója).

„Neves hazai és külföldi tudósok és egyetemi tanárok bizonyítékok tömegét találták arra, hogy a 9/11 Bizottság egy csalás, és hogy a szeptember 11-i terrortámadást a közel-keleti uralmi érdekek szolgálatában manipulálták. Teljesen lehetetlen, hogy egy épület, különösen, ha acélból építették, kártyavárként összeomoljon, szabadesésben” (Paul Craig Roberts volt pénzügyi helyettes-államtitkár).

„A hivatalos tézis nem történhetett meg. Kivitelezhetetlen. A 9/11 Bizottság egy agymosási vállalkozás volt” (Catherine Austin Fitts egykori belügyi államtitkár-helyettes).

„A hivatalos tézis arról, ami szeptember 11-én valóban történt, csupán egy hazugság”  (Philipp J. Berg, Pennsylvania főügyésze).

„Összeesküvés történt kormányunk legfelsőbb szintjén. Dick Cheney és George Bush nem akarja, hogy megtudjuk: mi is történt valójában. Ez hazaárulás és gyilkosság elkövetésére irányuló összeesküvés” (néhai Robert Bowman ezredes, az amerikai haderők űrkutatási programjának igazgatója). 

„Összehasonlítom a Pentagonban keletkezett rés méretét az állítólag becsapódott repülőgép méretével, és a kettő nem egyezik. De akkor mi okozta?” (Albert Stubblebine, az amerikai hadsereg nyugalmazott vezérőrnagya).

„A Pentagonba bizonyosan nem egy utasszállító repülőgép csapódott. A két torony leomlása sokkal inkább ellenőrzött robbantások, mintsem repülők becsapódásának következménye” (William Christison, a CIA politikai elemző szolgálatának igazgatója).

„A bizonyítékok egy »belső munka« (inside job) hipotézisére mutatnak” (Robert Baer, a CIA közel-keleti műveleti főnöke).

Gazdag István - demokrata.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (6) Flag gondolja (33) Tereb (138) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (506) Vetítő (30) Életmód (1) Sport (729) Politika (1578) Kultúra (6) Heti lámpás (255) Egészség (50) Történelem (14) Mozaik (83) Nagyvilág (1463) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (5660) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2135) Gazdaság (662)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>