Ma 2021 szeptember 19. Vilhelmina napja van. Holnap Friderika napja lesz.
Luca napi jóslatok – 2018

Luca napi jóslatok – 2018

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Újra magyarországi választások, és fák a sivatagban…Régen szokás volt, hogy Luca napjától Karácsonyig terjedő 12 napban írogatták a kalendáriumba, milyen is az idő. Egy-egy nap a következő esztendő egy-egy havának felelt meg. Mi most a 2018. esztendőre jósolunk

Magyarország

2018-ban újra választások lesznek Magyarországon. A jobboldal az elmúlt években hosszú távra rendelkezett be. Vajon 2018-ban váltás lesz: No de mire is váltanánk? A hiteltelen baloldalra? A következő években egyre inkább erősödik az ökológiai elkötelezettség az emberekben, s ez Magyarországra is begyűrűzik. Egy hiteles ökopárt biztosan bejut a Parlamentbe.
 

Mert Magyarországnak is váltania kell. Óriási tartalékaink vannak hőforrásokból, geotermikus energiából. Persze szükség van wellness szállókra, de ezt az energiát használhatjuk fűtésre, áram előállítására is. Mivel a környező országok is az Unió tagjai lesznek, a Kárpát-medencét újra egységes tájként értelmezhetjük, a folyók vízgyűjtő területeit, összehangolt árvízvédelmet kialakítva.
 
Európa
 
Az Unió rengeteg problémával küzd. Európa egységes és mégis számos törésvonal szabdalja: észak és dél, a bevándorlók, a nyugat gazdagsága és a kelet szegénysége. Ezek az évek arról is szólnak, eldől, működőképes e az egész Európát magába foglaló Unió, vagy sem.
 
Világ
 
Az Egyesült Államok szétesik és a világ „keresi” azokat a birodalmakat, melyek a helyébe léphetnek. Az Európai Unió, a magára találó, de végzetesen iszlamizálódó Oroszország, India és természetesen Kína. Ki lesz a győztes? Talán többpólusúvá válik a világ…
 
Fenntartható világ
 
Régi terv valósulhat meg 2018-ra, a Szaharán az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig húzódó zöld fal. Néhány km szélességben fákat telepítenek, hogy megakadályozzák a sivatag terjedését. A Szahara alatt hatalmas vízkészletek találhatóak, kidolgozzák ennek az olcsó módját, hogyan lehet az éltető vízhez jutni. Mert a tiszta vízből egyre kevesebb van. Végre megszületnek azok a törvények (és az akarat a betartásukhoz), mellyel a brazil, az afrikai és az indonéz esőerdőket is megvédhetjük a gátlástalan pusztítástól.
 

 
Egy biztos, az Unió is felhagy a gyakorlattal, hogy az amazonasi esőerdők helyén termelt szóját vásároljon... Ez lesz az első esztendő, amikor több gyorsétterem zár be, mint amennyi nyit. Igen, a majd 7,6 milliárd földlakónak nem biztos, hogy a szemét ételekre van szüksége…
 
 
Nawesh
Szerző a flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Sport (729) Gazdaság (662) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1578) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (14) Tereb (138) Mozi világ (440) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (5579) Vetítő (30) Életmód (1) Tv fotel (65) Heti lámpás (255) Irodalmi kávéház (505) Nagyvilág (1458) Mozaik (83) Jobbegyenes (2114) Belföld (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>