Ma 2021 október 23. Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.
Működött az Orbán-ellenes front

Működött az Orbán-ellenes front

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Állítsuk meg őket!

Az olasz közszolgálati rádió- és tévétársasághoz tartozó San Marino RTV ]]>október 13-án írott]]> V4-tematikájú beszámolójában azt emelte ki, hogy Magyarországon ugyan a szuverenizmust most „befékezték”, Lengyelországban mégis győzni tudtak a nemzeti-konzervatívok. 

A magyar kormányfő, Orbán Viktor pártja a legjelentősebb vereséget Budapesten volt kénytelen elszenvedni. A cikk egyik mértékadó megállapítása szerint: a „mindenki Orbán ellen” képlet jól működött, ugyanakkor a beszámoló szerint azt is figyelembe kell venni ennek elemzésénél, hogy „az Orbán-ellenes front” ezúttal a szélsőjobboldali Jobbikot is magában foglalta. A szuverenizmus állítólagos visszaesését csak óvatosan lehet értékelni, hiszen a visegrádi négyek másik államában, Lengyelországban is szavaztak október 13-án vasárnap, és ott a Jog és Igazságosság párt – az euroszkeptikus identitás képviselőjeként, Jaroslaw Kaczynski vezetésével – megerősítette abszolút többségét a lengyel parlamentben, nyolc százalékpontos javulást is elérve az előző választásokhoz képest.

Az írás emlékeztet a jogállamiság-vita összetettségére is, hiszen a reformok bevezetése – amely az EU szerint veszélyeztetné a jogállamiságot – otthon nyilvánvaló módon jelentős konszenzust kapott.

]]>Október 10-én]]> a jobboldali, olasz Il Giornale azt írja: „Silvio Berlusconi Rómában, a Palazzo Grazioli-ban tartózkodik, nemrég fejezte be csúcstalálkozóját Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel”. A jobboldali egységkoalíció miatt október 17-én Perugiában találkoznak az olasz jobboldal főbb vezetői Berlusconi, Salvini és Meloni személyében, hogy együtt állhassanak oda az október 27-i umbriai regionális választásokon induló olasz szenátusi tag, a ligás politikus Donatella Tesei mellé. Bár regionális szinten vannak ugyan nézetkülönbségek a jobboldal egyes pártjai között, a későbbiekben egy „szép szövetség” lehet a megoldás kulcsa.

Az RT France ]]>arról tudósított]]>, hogy Emmanuel Macron francia elnök október 11-én fogadja a magyar miniszterelnököt. Mint írják, a francia államfő megválasztása óta a két vezető többször is szembekerült az európai színtéren, de most van lehetőség a két ország között korábban hűvösebb diplomáciai kapcsolatok felmelegítésére (réchauffement diplomatique). Ebben az elnöki ciklusban „ez Orbán Viktor első kétoldalú látogatása Párizsban” – hívja fel a figyelmet a köztársasági elnöki hivatal, az Elysée, hozzátéve, hogy a két politikus a két esztendő során „több alkalommal” is tárgyalhatott egymással. Ezenkívül, a magyar miniszterelnököt most szeptember 30-án, Jacques Chirac búcsúztatását követően más állami vezetőkkel együtt meghívták ebédre az Elysée-palotába – emlékeztet a francia nyelvű portál.

]]>https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Belföld (6) Jobbegyenes (2133) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1463) Heti lámpás (255) Vetítő (30) Flag gondolja (33) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Mondom a magamét (5652) Tereb (138) Gazdaság (662) Egészség (50) Történelem (14) Politika (1578) Irodalmi kávéház (506) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Tv fotel (65) Sport (729) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>