Ma 2024 február 21. Eleonóra napja van. Holnap Gerzson napja lesz.
Kuponbaloldal

Kuponbaloldal

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Mindig tudtuk, legfeljebb tapintatból ritkán emlegettük: a hülyének is megéri belépni Gyurcsány Ferenc szektapártjába.

 

Aki mélyen, hittel hisz a Szemkilövető tanaiban, az csakis oda menjen – igaz, máshová valószínűleg föl se veszik. Ferencéknél egész nap az övéi között lehet, a hozzá hasonló kihívásokkal küzdőkkel, s nem támad folyton az a kínos érzése, mint odakint, normális emberek közt botorkálva, hogy „hú, de bonyolult a világ, nem értek belőle egy kukkot sem”. 

A DK-ban – mint minden bolsevik típusú pártban – pofonegyszerű választ kaphat az őt feszegető egy szem kérdésre, mármint hogy ki tehet a világ bajairól. Természetesen Orbán. Ritkábban: Putyin és Trump. Esetleg az erdélyi magyarok, akik igazából románok, ezért el kell venni tőlük a magyar állampolgárságot. És így tovább.

Egy átlagos hülyét tökéletesen kielégítenek az efféle válaszok, komfortosan dagonyázhat bennük szomorkás élete végéig. Ám hiába írja ki napjában tízszer a Facebookra, hogy kötelet a fideszeseknek, ez sem nyugtatja meg, nem lesz tőle vidámabb. 

Tizenhárom éve Orbán dirigál, és csak küldi-küldi neki a mindenféle családtámogatást, nyugdíjprémiumot, rezsicsökkentést – alig győz elhajolni előlük. Így, ilyen mélabúsan vegetál az átlagos gyurcsányista.

Hát ennek most vége. A DK és annak színi tagozata (Katona József Színház) elhatározta, hogy életet lehel a kókadt Feri-hívekbe. Vérátömlesztés helyett kedvezményes színházjegyekkel szórják meg őket, hátha a „kultúra” fölrázza a brigádot. „Köszönjük, hogy a DK közösségének tagja vagy, amit egy különleges lehetőséggel szeretnénk meghálálni! ]]>November végéig kedvezményesen]]> – akár 30 százalékkal olcsóbban – vásárolhatsz jegyet Budapest egyik legjobb színházába, a Katona József Színházba” – írták Gyurcsányék a pártaktívának. Mutasd a párttagkönyvedet – küldjük a „jóárasított” színházi bilétákat!

 

Haladni kell a korral. Jövő héten talán a műkörmöshöz vagy a magánurológushoz adnak kedvezményes kuponokat. Esetleg a detoxikálóba. A lényeg, hogy színvonalas legyen az árukapcsolás. Néhány éve Lamperth Mónika potencianövelőt ajánlgatott, most meg Gyurcsányék olcsó bilétákat. Ideje aktualizálni a viccbeli gyászjelentést: „A magyarországi baloldal meghalt. Ugyanitt színházjegy eladó.”

Amúgy érthető. Valahogyan rá kell tukmálni a népre a DK-t. Ha színházjegyekkel lehet földuzzasztani a pártlétszámot, akkor úgy. Ki tudja, miért, ezek a magyarok nem tolonganak a Szemkilövető meg egy tömeg­gyilkos unokájának pártja körül. Fura. Kilencmillió fasisztával tényleg nehéz „európai Magyarországot” építeni…

Máté Gábor színházigazgató csapata is megszólalt a jegybalhé kapcsán. Azzal mentegetőztek: dehogyis pártszimpátia alapján toborozzák a nézőket. Lám, a Molnak meg a keresztény egyházaknak is fölajánlottak kedvezményes jegyeket. 

Érdekes. Máté Gábor szerint tehát a Mol meg a keresztény egyházak is politikai párt, mint a DK. Köszönjük az eligazítást! (Hogy színházigazgató úr esetleg ezekkel a VIP-kedvezményekkel dolgozna meg a fővárostól nyáron kapott 6,3 milliós sztárgázsiért meg a küszöbönálló karácsonyi Karácsony-pénzért? Kizárt!)

 

A Katonáról még annyit: amikor legutóbb pechem volt egy színdarabjukhoz, az útszéli káromlatözönből nemigen tudtam kimazsolázni ilyesmit, mint kultúra meg művészet. Nyilván az én készülékemben van a hiba, nem vagyok elég haladó. Ám minden rosszban van valami jó: ha műveltebbek nem is lesznek, káromkodni bizonyosan megtanulnak majd ]]>a Gyurcsány-hívek a Katonában]]>. (Ferencüktől Őszödön már megkapták az első beöntést.) S ha a kuponbaloldal elbukja a következő választást, legalább választékosan tudják majd szidni a fasisztákat.

Borítókép: A Demokratikus Koalíció vezetői a párt budapesti születésnapi rendezvényén 2023. október 22-én (Forrás: MTI/Hegedüs Róbert)

Pilhál Tamás - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (304) Nézőpont (1) Gazdaság (698) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (535) Egészség (50) Flag gondolja (36) Mondom a magamét (7417) Jobbegyenes (2760) Történelem (17) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (10) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Mozaik (83) Mozi világ (440) Nagyvilág (1309) Szépségápolás (15) Életmód (1) Politika (1582) Sport (729) Tereb (146) Titkok és talányok (12) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>