Ma 2024 július 21. Dániel, Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Tűrhetetlen (28.)

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
(A no-go zónákról II.)

Evan Davis, a BBC műsorvezetője penetráns módon esett neki minap a magyar külügyminiszternek, mondván, Londonban és Nagy-Britanniában nincsenek is no-go zónák. „Ön elhiszi ezt az állítást?” „Járt már az Egyesült Királyságban, járt már Londonban?” „És mégis azt hiszi, vannak no-go zónák a városban, amiket a migránsok uralnak?” „Ez nevetséges, használja a szemét, nevetséges…”

Ezeket a mondatokat Evan Davis vágta Szijjártó Péter fejéhez, és az adás után egészen biztosan sok-sok gratulációt kapott kollégáitól. Az a belterjes, levegőtlen, ócska és hazug közeg pontosan az olyan ócska, hazug, cinikus gazembereket sztárolja, mint amilyen Evan Davis.

Érdekes és beszédes fejlemény, hogy az adás brit nézői egészen másként reagáltak a látottakra, mint például a hazai liberális és balos média csinovnyikjai.

„Evan talán arra vágyik, hogy leteperje a saría-rendőrség!?” – adta meg az alaphangot egy brit néző, majd sokan mások folytatták a BBC honlapján és szerte a neten. És ezek a hangok, ezek a vélemények köszönőviszonyban sincsenek Evan Davis ócska cinizmusával, és a valóságtól biztonságos távolságot tartó ostobaságával. Sokan csak annyit fűztek a magyar külügyminiszterrel készült riporthoz, hogy „igenis vannak ilyen zónák”, de volt, aki még szűkszavúbban csak ennyit írt: „Evan, te ostoba!”, „Evan, te hülye!” Más hozzászólók azt fejtegetik, hogy Evannak talán több időt kellene töltenie az utcán, vagy menjenek rendőri védelem nélkül forgatni bizonyos helyekre. Van hozzászóló, aki szerint a BBC-nek immáron fogalma sincs a valóságról, és csak azt hajtogatja, amit az Egyesült Államok kitalált neki. Többen felsorolják azokat a helyeket Londonban, ahová nem tanácsos betenni a lábunkat. „Szállj le Hunlsow-ban, Evan!” – tanácsolja egy brit néző, és még hozzá teszi: „Nem lesz egyszerű kardioedzés!” Egy másik derék brit ezt üzeni Evannak: „Londonban dolgozom, de szerencsére nem ott élek. Félelmetes hely!” S van, aki így pontosítja a valóságot: „Elég csak annyit mondani: Luton.”

Luton London központjától nagyjából ötven kilométerre található „városka”, itt van a Vauxhall autógyár. És mára az egyik legrosszabb hírű hely egész Angliában. „Kispakisztánnak” is nevezik, ugyanis itt már kisebbségbe kerültek a bennszülött fehér angolok. Az ekozbenlondonban.blog.hu honlapon ezt olvashatjuk:

„Londonban egyelőre ilyen területek nincsenek. (mármint no-go zónák – B. ZS.) A rendőrségnek mindenhova van bejárása, sőt, az egyszerű állampolgár is, ha akar, szabadon mehet bármelyik régiójába a városnak, nem várják úttorlaszok vagy gépfegyverek. Igaz ez Kelet-Londonra is, ahol vannak olyan muszlim többségű kerületek, amelyben szélsőséges nézeteket valló csoportok kísérletet tettek már korábban a muszlim törvénykezés, a saría bevezetésére – sikertelenül. A hatóságok az ilyen kezdeményezéseket rendre megakadályozzák. Ezekben a városrészekben ugyanakkor a bűncselekmények egy része felderítetlen marad, mert »házon belül« rendezik. Az ilyen párhuzamos társadalmakban van példa becsületügyekre, poligámiára vagy kényszerházasságra is, továbbá előfordul a nők nemi szervének csonkítása, ami hivatalosan bűncselekménynek minősül. Amikor fény derült ilyen esetekre, akkor a rendőrség azonnal reagált rájuk, a bűnösöket pedig börtönbe juttatta.

A Gatestone Institute tavaly megjelentetett egy cikket a témában. Eszerint Nagy-Britannia jelentős társadalmi-demográfiai átalakuláson megy keresztül. Az írás idézi az oxfordi professzor David Colemant, aki megállapította, hogy amennyiben a mostani ütemű bevándorlás folytatódik, a britek kisebbségbe kerülnek a saját országukban ötven éven belül. Ezzel párhuzamosan a fehér népesség elmenekül a muszlim többségű városrészekből (white flight), és egyre több muszlim enklávé alakul ki. Tipikus példa Birmingham, ahol a natív fehér britek népességaránya folyamatosan csökken, a 2006-ban mért hatvanöt százalékról 2027-ig negyvennyolc százalékra, miközben a pakisztáni gyökerű bevándorlók aránya a korábbi tizenháromról negyvennyolc százalékra nő. De Lutonban vagy Leicesterben már kisebbségben vannak a bennszülött helyiek (negyvenöt százalék az arányuk).

London sem kivétel e folyamat alól. A 8,7 milliós fővárosban, ahol jelenleg háromszáznál is több nyelvet beszélnek, a fehér helyiek aránya összességében negyvenöt százalék. Ebből a szempontból Kelet-London a legdiverzebb. Tower Hamletsben például, ahol csupán harmincegy százalék a fehérek aránya, és amit egyesek Brit Iszlám Köztársaságnak neveznek, korábban több olyan incidens volt, amikor helyi férfiak felvonultak és iszlamizációt követeltek, illetve megvertek olyanokat, akik nem az iszlám szokások szerint éltek vagy nem azt tekintették mérvadónak. Főként az alkoholfogyasztást, a ramadán idején történő cigarettázást kifogásolták, vagy azt, ha muszlim asszonyok nem viseltek fátylat. A rendőrség ezeknek az ügyeknek a többségét felderítette és kezelte.

Túlzás volna azt állítani viszont, hogy Tower Hamlets no-go zóna. Ebben a városrészben van a Tower Bridge, Brick Lane, vagy az újonnan épült Canary Wharf is, ezeken a helyeken nem helyiek tízezrei fordulnak meg naponta, és nem éri őket atrocitás. Komoly fenyegetést jelentenek ugyanakkor Londonban és az ország többi részén azok a hitszónokok és tanítók, akik szélsőséges nézeteket terjesztenek és átmossák az arra fogékony fiatalok agyát. Több ilyen fiatal ugyanis beáll később az Iszlám Állam katonájának, sokszor anélkül, hogy a szüleik tudnának róla. (…) Az is elgondolkodtató, hogy míg Newham vagy Tower Hamlets, továbbá Waltham Forest a legelmuszlimosodottabb régiója Londonnak, nincsenek a legbűnösebb londoni kerületek között. A statisztikákból persze nem derülnek ki a fel nem derített, vagy elhallgatott ügyek, amik tovább árnyalnák a képet. Sir Tom Winsor, Anglia korábbi főfelügyelője két éve a Timesnak adott interjút, amelyben elmondta: vannak helyek, ahová sosem hívják ki a rendőrséget. Nem arról van szó, hogy a rendőrök nem mernének odamenni, egyszerűen csak nem hívják ki őket, mert megoldják maguk a problémáikat. Így a hatóságoknak nincs rálátásuk, mi folyik ott.”

(folytatjuk)

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (36) Sport (729) Irodalmi kávéház (537) Heti lámpás (322) Jobbegyenes (2825) Történelem (18) Nézőpont (1) Kultúra (9) Mozi világ (440) Vetítő (30) Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15) Gazdaság (713) Belföld (11) Mondom a magamét (7725) Autómánia (61) Életmód (1) Tereb (146) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Politika (1582) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>