Ma 2021 május 12. Pongrác napja van. Holnap Szervác, Imola napja lesz.
Bayer Zsolt: Rokonlelkek

Bayer Zsolt: Rokonlelkek

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Itt van ez a vérlázító eset, ami egy gimnazista lánnyal megesett. 

A lány apja történetesen egy Péterfy nevű író (állítólag, mármint író). Ez a Péterfy pedig a kretén fasz buszsofőr tettéből kanyar nélkül jut el a miniszterelnökig.

Na Péterfy! És így váltál a buszsofőrhöz hasonlatos kretén fasszá. Bár te valószínűleg eo ipso az voltál, és még annyi hasznod sincs, hogy néha normálisan is el tudsz szállítani néhány embert ide-oda.

De azért ne aggódj. Továbbra is elviselünk...

Péterfy Gergely megírta, hogy rakták le a buszról a lányát, mert nem tudott elég gyorsan fizetni – videó

Az utas tízezressel próbált fizetni, amiből a sofőr nem tudott visszaadni. Azt meg nem várta meg, hogy előkeresse az aprót.

Péterfy Gergely író osztotta meg lánya történetét kedden reggel a blogján azzal a felütéssel: "Hogyan szállít le egy buszsofőr egy gimnáziumba igyekvő diáklányt reggel 7-kor mínusz 7 fokban – pedig pénz is volt nála és jegyet is akart venni?"

Mint írta, a lányát, mint minden hétköznap reggel, kedden is autóval vitte el Kisorosziból a tahitótfalui buszmegállóhoz, ahol át szokott szállni a 7 óra 10-es buszra, amivel elmegy Szentendrére a gimnáziumba.

"7 óra előtt 5 perccel ott voltunk Tahitótfalu hídfőnél. Mivel mínusz 7 fok volt odakint, megálltam a buszmegálló előtti parkolóban a Tescónál, hogy amíg meg nem látjuk a kanyarban a buszt, ne fagyoskodjon a gyerek odakint. A busz feltűnt a hátunk mögött a kanyarban, a lányom kiszállt, és persze ekkor jutott eszébe, hogy ma még meg kell vegyen ezt meg azt, meg be kell fizessen valamit, de nincs nála annyi pénz. A tárcámban csak tízezresek voltak, odaadtam neki egyet."

A busz épp Péterfy előtt hajtott el – "még integettem is, bár nem láttam a lányom, gondoltam, a másik oldalon ül" –, aztán megcsörrent a telefonja. A lánya hívta, hogy leszállította a buszvezető.

Az idén érettségiző fiatal ugyanis "tízezressel akart fizetni, a sofőr közölte, hogy nem tud visszaadni. Erre a lányom mondta, hogy semmi gond, van a tárcájában apró, csak a tárcáját meg kell keresnie. Elkezdett turkálni a táskája alján a pénztárca után, de a buszvezető közölte, hogy erre neki nincs ideje, szálljon le. Mire a lányom azt mondta, hogy egy pillanat, és meglesz a tárca, nyugodtan induljanak el. Erre a sofőr felemelte a hangját, hogy ő késésben van, neki erre nincs ideje, azonnal szálljon le. A következő kérésre, hogy de mindjárt megvan a pénztárca, és ha leszáll, elkésik a gimiből, a sofőr már ordított, hogy szálljon lefele azonnal. Az utasok közül senki nem kelt a lányom védelmére, ő pedig nem állt le ordítozni, hanem megadta magát a túlerőnek és leszállt."

Az író a leányfalui strandnál utolérte, és kérdőre vonta a sofőrt: tényleg leszállította a lányt emiatt? A beszélgetésről ]]>videót]]> is készített.

"Mivel kikockáztam az arcát, a kedves olvasó nem látja a pökhendi arckifejezést, de az arrogáns stílus semmit sem vesztett élvezeti értékéből" – írta, és hozzátette: a járat nem késett, 7 óra 10 perckor – menetrend szerint – állt meg Tahi Hídfőnél.

Bejegyzését azzal zárta Péterfy: "Felhívnám a tisztelt olvasó figyelmét arra, hogy nem a buszsofőr a hibás – még ha az arcátlan és vérlázító aljasságot ő is követte el. Azért nem ő a hibás, mert az Orbán-rezsimben ez az általánosan elfogadott viselkedésmód. Akinek csak egy mogyorónyi hatalma van, arra használja, hogy visszaéljen vele. Ő csak túlórázik, alulfizetett, frusztrált, és ezért ott áll bosszút a világon, ahol megteheti. Egy diáklányon, akinél nem kell attól tartania, hogy ki mer állni a jogaiért. Üzenem ennek a derék embernek, hogy ha frusztrált és elégedetlen, töltse ki azokon a haragját, akik miatt nyomorult az élete. Fejétől bűzlik a hal: menjen fel a budai Várba és nyomjon bele néhány bűzlő fejet a 300 forintos krumplifőzelékbe – garantálom, hogy utána jobban fogja érezni magát."

Az ügyben elküldjük kérdéseinket a Volánbusznak.

Forrás: ]]>HVG.hu]]>

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

Hozzászólások

Béla
2019-01-12 13:24
"Vannak gyógyíthatatlanul sérült emberek, kiket a kapzsiság, a hiúság és az irigység oly mélyen megfertőzött, hogy nincs semmiféle mód reá, megközelíteni és megengesztelni beteg lelkűket. Ezeket szánjad, de kerüljed. Nincs az a nagylelkű cselekedet, önzetlen magatartás, bátor és nemes közeledés, ami segíthet ez embereken. Különösképpen az irigység kínozza ez embereket. Epét hánynak, álmukban felordítanak, hánykolódnak vackukon, mint a nyavalyatörősök, habot köpnek, ha azt látják, hogy valaki munkával vagy a kegyes sors jóindulatával szerzett, elért valamit az életben. Betegek ezek, fertőző betegek. Kerüld a társaságukat, ne hidd, hogy érvelés, bizonyítás valaha is meggyőzheti őket. Mintha a leprásnak akarnád bizonyítani, hogy az egészségesek bűntelenek és ártatlanok! Nem hiszi el. Ha feltárod előttük betegségük igazi okát, meggyűlölnek. Ha érzéseikre akarsz hatni, fütyköst ragadnak. Oly mélyen élnek indulataikban, mint a száműzött sorsában: nem ismernek más megoldást, csak a bosszút. Ne alkudozz velük, kerüld őket, s viseld el létezésüket a földön, mint egy sorscsapást." - Márai Sándor

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Gazdaság (657) Sport (729) Irodalmi kávéház (505) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Történelem (14) Belföld (6) Mozaik (83) Nagyvilág (1454) Vetítő (37) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (5288) Rejtőzködő magyarország (171) Mozi világ (440) Politika (1578) Életmód (1) Jobbegyenes (2023) Egészség (50) Kultúra (6) Tereb (140) Heti lámpás (255)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>