Ma 2022 november 26. Virág napja van. Holnap Virgil napja lesz.
Bayer Zsolt: Péter Gábor

Bayer Zsolt: Péter Gábor

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Döbbenetes! Nézzék csak meg ezt a Facebook-profilt:

]]>https://www.facebook.com/peter.eotvos]]>

Első látásra semmi különös, igaz? Péter Gábor Eötvös, meg aranyos sünik.

És ha azt mondom, hogy ez a Facebook-profil Cseh Gergő Bendegúz profilja? Még mindig semmi, azt hiszem…

Akkor fejtsük ki ezt a dolgot!

Cseh Gergő Bendegúz az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának főigazgatója.

Na most: Az állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának főigazgatója azt a remek viccet eszelte ki, hogy a Facebook-profiljának a Péter Gábor nevet adja (az Eötvös az Eötvös utcára utal, ahol az ÁBTL található).

Milyen kacagtató, igaz? Képzeljük csak el, milyen nagyot nevetnénk akkor is, ha a Holocaust múzeum főigazgatója a tréfás, szellemes Dr. Mengele néven futna a facebookon…

Cseh Gergő Bendegúzt amúgy 1984 óta ismerem, csoporttársam volt az ELTE TFK-n, nyugodtan kijelenthetem: ő ilyen, ilyen volt mindig. Ilyen vicces, liberális fiú. Nem is lenne ezzel semmi baj, csak hát most az ÁBTL főigazgatója. Péter Gábor néven. S ez a névválasztás amúgy remekül illik Cseh Gergő Bendegúz egyéb tevékenységeihez is.

Véleményem szerint ez a profil önmagában törvénysértő, ide másolom a vonatkozó paragrafust is:

„2011. évi CXCIX. törvény 10.§.

(2) * A közszolgálati tisztviselő a munkaidején kívül sem tanúsíthat olyan magatartást, amely - különösen munkakörének jellege, a munkáltató szervezetében elfoglalt helye alapján - közvetlenül és ténylegesen alkalmas munkáltatója helytelen megítélésére, az általa betöltött beosztás tekintélyének, a munkáltató jó hírnevének, a jó közigazgatásba vetett bizalomnak, valamint a közszolgálat céljának veszélyeztetésére.”

De ezzel nincs vége Cseh Gergő Bendegúz fantasztikus tevékenységének és káprázatos ötleteinek.

1.: Amikor 1997-ben felállították a Történeti Hivatalt, egyértelmű volt a szándék. Nem véletlen, hogy telenyomták egykori BM-esekkel, akiket csak a nyugdíjkorhatár elérése szelektál ki. Vagy az sem. Tari Miklósnak hívják azt a „levéltárost”, aki az állambiztonság operatív tisztje volt, és mai napig információs kárpótlást nyújt az áldozatoknak. A figyelőknél volt, de kihallgatásokat is vezetett. Most ott ül, és anonimizálja azokat az iratokat, amelyeket kiadnak az áldozatoknak. (Egyébként a hatos kartonokat is csak egy egykori BM-es kezelheti, mai napig ő dönti el, kit lehet beazonosítani, kit nem!) Tari Miklós idén betölti a hetvenet, el kellene mennie nyugdíjba, de a vezetés megnyugtatta, hogy maradhat, csak új feladatot kap. Oral historyt kellene készítenie. Egy kihallgató tisztnek! Kellene még egy jó erős asztali lámpa az íróasztalára, hogy otthonosan érezze magát, amikor vallatja az egykori áldozatait. Agyrém az elgondolás is!

Az alábbi linken Tari Miklós látható, amint a nyolcvanas években éppen megfigyel.

]]>Fortepan-fotón]]>

2.: Minden hónapban van dokufilmklub a levéltárban. Idén áprilisban egy tavalyi filmet mutattak be, amelynek rendezője, Bánki Iván. Bánki egy mocskos ügynök volt. Az egyik levéltári dolgozó jelezte, hogy szerinte erkölcsileg vállalhatatlan ennek az alaknak a vendégül látása a levéltárban, hiszen konkrétan benne van az anyagában, hogy egy nőt a halálba kergetett a tevékenységével. Hát nem a filmklub programját szervezték át, hanem a kollégát tiltották ki az eseményről…

]]>https://www.abtl.hu/blog/dokufilmklub_2]]>

3.: 2017 nyarán egy ügyfél hálából 50 db Koránt juttatott el az ÁBTL ügyfélszolgálatára. Ahelyett, hogy postafordultával visszajuttatták volna a feladónak (szerintem nem is lehet ajándékot elfogadni a közigazgatási eljárás során az ügyfelektől, és mintha lenne valamilyen elvárás a világnézeti semlegességgel kapcsolatban is a közigazgatásban), szétosztották a munkatársak között.

De ez már igazán apróság.

A kínzó kérdés viszont velünk marad: hogyan lehetséges, hogy 2019-ben még mindig Cseh Gergő Bendegúz (Péter Gábor!) az ÁBTL főigazgatója, hogyan lehetséges, hogy a mai napig ilyen alakok dolgozhatnak ott?

Szeretném, ha valaki sürgősen válaszolna erre.

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Heti lámpás (260) Vetítő (30) Politika (1581) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (6457) Egészség (50) Tereb (142) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1304) Belföld (8) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (516) Jobbegyenes (2480) Mozaik (83) Életmód (1) Autómánia (61) Történelem (15) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (669) Gasztronómia (539) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>