Ma 2022 december 05. Vilma napja van. Holnap Miklós napja lesz.
Bayer Zsolt: Mindig árnyékban

Bayer Zsolt: Mindig árnyékban

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Ezek tényleg egy brancs.

 

Gyurcsányék megvárták az őszödi beszéd évfordulóját a hatalomvágyó bejelentésükkel

Amikor kiszivárgott az őszödi beszéd – „Euró­pában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk” –, Gyurcsány volt hatalmon. Meg a sleppje. Magukat kormánynak nevezték, de ez teljesen mindegy. A lényeg: az őszödi beszéd kiszivárgásának pillanatában árnyékkormánnyá váltak. A história legkülönösebb árnyékkormányává. Ők lettek ugyanis az egyetlen árnyékkormány, amelynek hatalma volt. Hatalma – és más semmije. Mindenki tudta, hogy végük van. Csak ők nem.

„Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elk…rtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit.” Így és ezzel maradtak hatalmon.

 

„Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük.” És így.

„Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük.” No és persze így. (Kis színes a dologban, hogy ezek, akik annak idején „trükkök százaival” meg Joaquín Almunia biztos úr segítségével számolatlanul kapták a pénzt Brüsszeltől, ma azért szónokolnak az EP-ben, hogy Magyarország ne kapjon pénzt.)

Így, trükkök százaival őrizték meg nyomorult hatalmukat, eszeveszett országlásukat ezek a gátlástalan gazemberek („nem csináltunk semmit azon kívül, hogy visszahoztuk a kormányzás lehetőségét a sz…rból”), s így lettek a világ első hatalmon lévő árnyékkormánya.

Egy béna, minden hitelét, szavahihetőségét, tartását elvesztett árnyékkormány, amely hatalmon maradt. S a hatalmát meg is mutatta, mindjárt 2006 őszén. (Brüsszel pedig illedelmesen és szemérmesen félrenézett, nem szerette volna tudomásul venni a kilőtt szemeket, az eltörött csontokat, a félholtra vert megalázottak és megnyomorítottak hangját, hiszen összekötötték őket a „trükkök százai”. „A gombócot is megette, a bort is megitta, ki se végzik… egy brancs maguk…”)

Aztán eltelt négy év, és el lettek takarítva. Magyarország kinyitotta az ablakokat, szellőztetett, nagytakarított, port törölgetett, előbb visszaszerezte, majd kisuvickolta a családi ezüstöt, és négyszer egymás után, egyértelműen és félreérthetetlenül kinyilvánította, hogy soha többé nem akar egy gyékényen árulni ezekkel. (Az „értelmiség” ezekkel egy gyékényen áruló része nem számít, hiszen nem része, csak tagja a magyar nemzet nevű emberi közösségnek, s már az őszödi beszédet is megtapsolta, igazságbeszédnek nevezve azt, s ünnepelte érte Gyurcsányt. Olyan ez, mintha lett volna valaki annak idején Spártában, aki Ephialtész homlokára akarta volna tenni a babérkoszorút.)

Most, tizenhat év elteltével ugyanezek megvárták az őszödi beszéd évfordulóját, és bejelentették, hogy árnyékkormányt hoznak létre. S ugyanaz az „értelmiség” ugyanúgy tapsol nekik ezért.

Voltak már ezek hatalmon lévő árnyékkormány. Most árnyékkormány lettek – hatalom nélkül. De – és ezt el ne felejtsük soha! – megint csak hatalmat akarnak.

S ahogy a trükkök százai idején, Brüsszel most is velük van, ezeket akarja, ezeket szereti, ezeket segíti, újra itt vannak a trükkök százai, amelyek közül a legaljasabb, legbecstelenebb a Magyarországnak járó pénzek visszatartása mondvacsinált, hazug ürügyek alapján. Ezek tényleg egy brancs.

Ujhelyi és Gyöngyösi és Gwendoline Delbos-Corfield, a két „k”, Cseh K. és Dobrev K. meg a két „f”, Daniel F. és Gyurcsány F., összenőtt, ami összetartozik. És az összes többi. Mind a 433 ott, az Európai Parlamentben, és majdnem a teljes ellenzék idehaza. Azok ott kint hagymázas idióták, akik egy eszement, embertelen, az európai kultúrát és hagyományokat végképp aláásó ideológia jegyében teszik mindezt, no és persze Washington megrendelésére. Ezeknek idehaza nincsen semmilyen ideológiájuk. Még azuk sincsen. Csak visszaböfögik, ami „trendi”, és teljesítik megbízóik (Soros és Washington) parancsait. És mindenekelőtt és mindenekfelett hatalmat akarnak. Hogy ott folytathassák, ahol tizenkét évvel ezelőtt abbahagyták, mert abba kellett hagyniuk. És íme, itt az árnyékkormányuk, hatalom nélkül. Ma, amikor ez a cikk megjelenik, akkor jelentik majd be, kikből áll majd ez az árnyékkormány. Mintha nem lenne teljesen mindegy. Aki odaáll Gyurcsány és Dobrev mellé, mögé, az teljesen mindegy. Az vagy holdkóros, vagy gazember.

S persze, ezen a ponton kell ideidéznünk Hont András mondandóját, teljes egészében és szó szerint: „Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc legújabb akciójával máris megnyerte Vásárhelyi Máriát, Juszt Lászlót, Kaltenbach Jenőt (Kuncze Gábor és Perintfalvi Rita netán beteg? – aggódom) és még két-három embert, akinek a neve nem jut eszembe, de már ’91-ben is aláírtak valamit a fasisztaveszély miatt. Akkor itt baj nem lehet.” Igen, ez tökéletes.

Ugyanakkor – ismétlem – ezek hatalomról delirálnak. És – ismétlem – a Nyugat ezekhez hasonló része ma nekik drukkol és ezeket segíti. És ez veszélyes. Veszélyes, mert ez a Nyugat, s elsősorban az Európai Unió a mai, történelmi időkben történelmi hibákat és bűnöket követ el, és egyre nagyobb válságba taszítja az amúgy is gyenge Európát, az irányvesztett, semmilyen tartással és akarattal nem bíró uniót.

A válság pedig mindig a hiénáknak a legkedvesebb. Ezek mindig a válságokra várnak, a válságokban bíznak, mert válság és idegen segítség nélkül soha nem tudnak hatalomra vergődni.

Dobrev, az árnyékkormány árnyék-miniszterelnöke már el is mondta szűzbeszédét, s abban ezt: „Amíg Orbán marad, a válság is marad!”

Íme, a teljes valóságtagadás tökéletes példája, a gátlástalan becstelenség csimborasszója. S persze mi mondhatjuk, hogy a teljes árnyékkormány még ma beülhet az árnyékszékbe, de azért figyeljünk. Figyeljünk, és tartsuk szárazon a puskaport. És ne felejtsük el azt sem, hogy Oliver Cromwell így fogalmazott: Bízzunk Istenben és tartsuk szárazon a puskaport! Azt hiszem, tényleg a kettőnek együtt van értelme.

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Tv fotel (65) Belföld (8) Nagyvilág (1304) Mondom a magamét (6472) Flag gondolja (33) Politika (1581) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (260) Jobbegyenes (2487) Sport (729) Kultúra (6) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (669) Tereb (142) Egészség (50) Történelem (15) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Életmód (1) Irodalmi kávéház (516) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>