Ma 2024 május 23. Dezső napja van. Holnap Eszter, Eliza napja lesz.
Bayer Zsolt: Macron úr, mi történt?

Bayer Zsolt: Macron úr, mi történt?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Szembe jött a valóság?

 

Mi történt, elnök úr? Csak nem elolvasta Houellebecq regényét, a Behódolást? Vagy a Gerilla - Franciaország végnapjai trilógiát

Laurent Obertone-tól?

Vagy csak szembe jött a valóság?

Franciaországnak franciának kell maradnia” – jelentette ki Macron

Lecsapna a drogbandák hálózataira, javítana a gyermekszületések számán és bevezetné az egyenruhákat az iskolákban a francia elnök. Itt van Macron jobboldali fordulata?

Ismét nagy televíziós eseményt tartott Emmanuel Macron. A francia elnök két és fél órán keresztül beszélgetett mintegy száz újságíróval.

A kijelentései alapján mintha jobboldali, rendpárti fordulatot hajtott volna végre az elnök. Ezt mondják most baloldali kritikusai is.

De miről is beszélt a francia elnök?

Többek között arról, hogy „Franciaországnak franciának kell maradnia”. Macron szerint „minden nemzedék diákjainak meg kell tanulnia, mit jelent a köztársaság: történelem, kötelességek, jogok, nyelv, tisztelet – és ezt gyerekkortól kezdve tanulni kell”.

Bejelentette: 2026-tól újra bevezetik az iskolai egyenruhákat, 

amennyiben egy száz iskolában induló kísérleti időszak sikerrel zárul.

Macron elmondta: az iskolákban meg kell tanulni a francia himnuszt. Arról is beszélt: döntéseket fognak hozni annak érdekében, 

hogy korlátozás alá vegyék a gyerekek képernyők előtt töltött idejét.

Emellett pedig a francia elnök szerint foglalkozni kell a gyerekszületések számának csökkenésével is, miután a világháború óta első alkalommal született kevesebb mint 700 ezer gyermek Franciaországban az előző évben. Macron a mesterséges megtermékenyítéshez való hozzáférést is segítené, és erősítené a gyes rendszerét is. A ]]>BBC tudósításában]]> kiemelte az Orbán Viktor magyarországi politikáihoz hasonló macroni elgondolásokat.

Macron továbbá azt is megígérte, hogy 

fellép az illegális migráció ellen és leszámolna a drogbandákkal is.

A jobboldali Le Figaro szerint Macron soha került még ennyire közel a francia közvéleményhez, mint mostani kijelentéseivel.

]]>www.mandiner.hu]]>

]]>Forrás - Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (11) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Sport (729) Vetítő (30) Történelem (18) Gasztronómia (539) Tereb (146) Politika (1582) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1310) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (9) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2805) Életmód (1) Nézőpont (1) Gazdaság (710) Flag gondolja (36) Tv fotel (65) Mozaik (83) Mozi világ (440) Heti lámpás (314) Mondom a magamét (7616) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>