Ma 2024 június 21. Alajos, Leila napja van. Holnap Paulina napja lesz.
6218ab7687a25b6a06a34779d72ed2d4.jpg

Bayer Zsolt: Jönnek…

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Mármint a fiatalok. Mármint az MSZP fiataljai. Hagyó, Botka, Ujhelyi, Mesterházy. Jönnek, mert az MSZP helyzete tragikus. Ilyen alkalmakkor mindig a fiatalok szoktak jönni, hogy tegyenek valamit.

Valami egészen mást, egészen újat, egészen szokatlant és váratlant, valami meglepőt és meghökkentőt, polgárpukkasztót. Egy hajdan kétharmados győzelemre is jó tömegpárt, amelynek ma a Jobbik (megint a fiatalok!) lett immár a fő ellenfele, joggal fiatalít. Úgy általában elmondható, hogy ez így természetes.

Mert a "nagy" öregek… Hát, bizony, a nagy öregek… Mit is mondhatnónk a nagy öregekről.

Horn Gyula odavan.

Kovács László (pfuj!) Brüsszelben. Egy tisztességtelenségben megőszült hadfi utolsó sarzsiját gyűjtögeti.

Lendvai Ildikó… Róla nehéz bármit is. Volt idő, amikor úgy tűnt, Lendvai Ildikó örök, s benne lesz ő minden félrecsúszott nyakkendőnkben.

Hát, nem lesz benne…

Szekeres Imre. Szekeres Imre… Muszáj tenni három pontot a neve után, hogy legyen idő töprengeni, elandalodni. Szekeres Imrének papírja van róla, hogy nem volt Papp János egykori gyilkos, Veszprém megyei pártfőnök táskahordozója. Ezt a papírt Szekeres a bíróságtól kapta, amikor beperelt, mert azt írtam róla, hogy ő volt Papp János egykori gyilkos, Veszprém megyei pártfőnök táskahordozója. Úgyhogy ezúton is szeretném nyomatékosítani: az egykori Veszprém megyei KISZ-führer független volt Brusznyai Árpád gyilkosától, a csak Biszku Bélához mérhető szarrakástól, Papp Jánostól… S ezen túl Szekeres életműve akkor csúcsosodott ki, amikor merev részegen tartott beszédet az ide sereglő NATO-főtiszteknek. Ezen túl Szekeres nem alkotott nagyon nagyot. Ha csak azt nem, hogy itt van. Még mindig itt…

Kiss Péter.

Hát ő… Ő az igazi Akakij Akakijevics. A született csinovnyik. Még a rendszerváltás hajnalán szerzett nevet magának, amikor az általa felügyelt BIT nevű társaság azt a remek viccet eszelte ki, hogy a Fidesz plakátjait átírták "Zsideszre". (A nagy öregek most a Kuruc.infónál leltek munkára, mert most ott "Zsidesz" a Fidesz – lám-lám, a szar nemhogy nem vész el, de még csak át sem alakul…)

Hirtelen most több nagy öreg nem jut eszembe.

S ahogy most elősoroltam őket, azon töprengek, vajon ők csinálták az elmúlt hét évet, tényleg? S egészen megremegek, ha arra gondolok: nem, nem is ők csinálták. Hanem a fiatalok. Gyurcsány és bandája. A nagy öregek meg asszisztáltak legfeljebb.

Innen nézvést lesz egészen félelmetes az MSZP-ben készülődő nagy generációváltás.

Jut eszembe! Tóbiás József, az MSZP másik fiatalja úgy nyilatkozott tegnap, hogy Simor András jegybankelnöknek távoznia kell, mert nem állta ki a morális próbát.

Huhuhúúú!!! Igaz ez, tényleg igaz, olyan igaz, mint a fene! De amikor Tóbiás az MSZP-ből moralizál, olyankor önkéntelenül a revolveremhez kapok…

De ettől még Simor András tényleg mehetne. Anyja keservébe – hogy egy klasszikust idézzek. Csak az a baj, mondom, hogyha az MSZP, ráadásul az MSZP fiataljai akarják meneszteni, akkor tudni lehet, hogy nemsokára úgy fogunk emlékezni Simorra, mint egy Szent Johannára…

Ugye-ugye? Hát gondolták volna, hogy egyszer Horn Gyula is Grál-lovagnak fog tűnni? Nem gondolták volna… Akkor most képzeljék el azt az időt, amikor majd Gyurcsány fog olybá tűnni, mint Parsifal…

Na, azt az időt nem szeretném én megélni.

Ilyesmire gondolhatott amúgy Boross Péter is, amikor megírta levelét az MDF vezetőségének.

És tényleg. Egy Herényi? Akkor jöjjön inkább a békés semmittevés a hintaszékben. (Apropó, Herényi! S Dávid! Most úgy tűnik, ők lesznek örökkön-örökké. Jaj, pedig dehogy! Herényi már most alig tud végigmenni a földvári kikötőben, amíg elér a hajójáig, többször kiköpnek utána. Megérte, Karcsika?)
Bayer Zsolt, magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (9) Autómánia (61) Mozaik (83) Politika (1582) Gazdaság (711) Életmód (1) Vetítő (30) Heti lámpás (319) Belföld (11) Titkok és talányok (12) Sport (729) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1310) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Flag gondolja (36) Jobbegyenes (2817) Egészség (50) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7664) Irodalmi kávéház (537)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>