Ma 2022 október 06. Brúnó, Renáta napja van. Holnap Amália napja lesz.
Bayer Zsolt: Jön Vörös Dani!

Bayer Zsolt: Jön Vörös Dani!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Hoppá! A Sziget Fesztivál idejére Magyarország hibátlan, nyugati típusú liberális demokráciává változik.

 

Nézzük először a megnyugtató hírt:

„A Szigetre látogat Daniel Freund, Orbán-fóbiás német EP-képviselő”

A Mandiner.hu röpítette világgá ezt a nagyszerű hírt. Igen, nagyszerű, mert ez egyszersmind megoldás mindenre.

Lássuk csak, miért:

Adva van ez a Daniel Freund, Daniel Cohn-Bandit újabb kiadása – kicsit egyszerűbb, kicsit zöldebb, de legalább szintúgy a németeké –, aki engesztelhetetlenül gyűlöli hazánkat és persze elsősorban a magyar miniszterelnököt.

Persze hogy gyűlöli, hiszen vannak még emlékei gyerekkorából, amikor egyszer, véletlenül a nagymamája felolvasott neki egy Grimm-mesét – talán a Nyúl meg a sün meséjét. Az meg így kezdődik:

„Ezt a mesét még a nagyapámtól hallottam. Az pedig, amiről szól, így történt hajdanában: Őszre járt az idő. Vasárnap reggel volt, virágzott a pohánka, a nap fenn ragyogott a tiszta égen, a tarlón fürgén surrant tova a langyos szellő, a magasban énekeltek a pacsirták, a méhek vígan döngicséltek a virágok körül, az emberek a templomba ballagtak; boldog volt minden teremtett lélek, elégedett volt a sündisznó is.”

Na már most, ennyiből is világosan látszik, hogy a Grimm fivérek meséi a legsötétebb „völkisch” világból valók, s mint ilyenek, a nácizmus első lépcsőfokát jelentik, ahogy erre a megvilágosodottak már oly helyesen felhívták a figyelmet. Mi mással is lenne magyarázható például az a kitétel, miszerint „az emberek a templomba ballagtak”. És ilyesmivel mérgezték sokáig szegény gyerekek lelkét. Ma már a mesében – ha egyáltalán előfordul ilyen bukolikus motívum – az emberek akkor is Pride-ra vagy nemátalakító műtétre ballagnak. De tényleg, hát tartsunk már mértéket!

 

De vissza a mi kis hülye Vörös Daninkhoz!

Szegénynek ezt a mesét olvasta fel a nagymamája, aki olyan régi vágású öregasszony volt, afféle boomer, sőt, egy „környezetszennyező disznó”, amint azt a mai német óvodások és kisiskolások szokták a német „közszolgálati” tévében énekelni karácsonyi meglepetésként a saját nagyszüleiknek. (Valahogy mégis csak elő kell készíteni azt a nagyszerű pillanatot, amikor majd Robert Habeck bejelenti, hogy a társadalmi sokszínűség és tolerancia és elfogadás és az összes többi semmit sem jelentő lócitrom jegyében betiltják a karácsonyt.)

Szóval, ilyen régimódi, még német öregasszony volt a mi kis Vörös Danink nagyija, és amikor Danikát egy óvatlan pillanatban a megvilágosodott anyukája kettesben felejtette ezzel a „völkisch” nénivel, megtörtént a baj: felolvastak neki egy Grimm-mesét.

És akkor az még hagyján, hogy a mesében az emberek templomba ballagnak, de a mese további részében a furfangos sün átveri a hülye és pökhendi nyulat. Mármint úgy, hogy a futóversenyükre a sün magával viszi a feleségét, akit odaállít a célba, így a nyúl azt hiszi, hogy a sün hamarabb célba ért. És amikor visszafele is versenyt követel, akkor meg sün uram áll a célban – és így tovább, aztán ez lesz a dolog vége:

„A nyúl még hetvenháromszor nyargalt ide-oda, de a sün állta a versenyt. Mert valahányszor a nyúl a cél közelébe ért, akár fönt, akár lent, vagy a sün, vagy a felesége odaszólt neki, hogy: 

– Én már itt vagyok!

Hetvennegyedszer nyúl koma már nem bírta végig, a szántóföld közepén összerogyott. A sün pedig fogta a nyereséget, az aranyat meg az üveg pálinkát, kiszólította a feleségét a barázdából, békességgel hazakocogtak, ittak egy-egy kupicával a jóféle kisüstiből – s attól fogva mind a mai napig egyetlen nyúlfi sem mert többé élcelődni a sünnemzetség kurta karikalábán.”

Ez pedig, ugye, úgy volt lehetséges, hogy a sün nem Szenegálból hozott magának feleséget.

Vörös Dani azóta felnőtt, de még nem tudta megbocsátani magának, hogy hallotta egyszer ezt a mesét, sőt még tetszett is neki. Ezért aztán naponta hetvennégyszer kel ki Magyarország és a magyar miniszterelnök ellen, leginkább azért, mert a hülye, ám pökhendi nyúlban mindig önmagára, a furfangos sünben meg mindig Orbánra ismer.

Ezért azt a megoldást választotta, hogy naponta hetvennégyszer diktatúrának, antiszemitának, miegyébnek nevezi a mi hazánkat (nem a Mi Hazánkat, hanem a mi hazánkat), aztán Brüsszel közepén mindig összerogy.

De most, íme, szemünk előtt bontakozik ki a megoldás. Ugyanis a hülye, ám legalább pökhendi nyúl (a mi kedves Vörös Danink) nyilván soha nem tenné be a lábát egy olyan rettenetes és antiszemita diktatúrába, mint Orbán Magyarországa. Így aztán, a következő lehetőségekkel számolhatunk:

1.: A Sziget Fesztivál idejére Magyarország hibátlan, nyugati típusú liberális demokráciává változik.

1/a: A zene tehát csodákra képes.

2.: Ahová a mi cuki Vörös Danink beteszi a lábát, ott egyszerűen kitör a demokrácia és a diktatúra, hátizsákjában az antiszemitizmussal, fejvesztve menekül.

3.: Magyarországon nincs diktatúra és nem tombol az antiszemitizmus.

3/a: A mi cuki Vörös Danink egy ócska gazember.

Egyszerűen nincs több megoldása az egyenletnek, és még így is csodának vagyunk tanúi, ugyanis a gyök alatti rész, vagyis a diszkrimináns, ahol a mi cuki Vörös Danink található, bizony negatív...

Mindenesetre, válasszák ki maguknak a tetszésüknek legmegfelelőbb megoldást a felsoroltak közül, és jól jegyezzék meg Vörös Dani arcberendezését, már csak azért, ha összefutnának vele a szigeten, át tudják adni neki jókívánságaimat, a furfangos sünök nevében...

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

 

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (8) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (2435) Egészség (50) Autómánia (61) Heti lámpás (260) Kultúra (6) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (514) Történelem (15) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Gazdaság (667) Mondom a magamét (6355) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1464) Tereb (142) Sport (729) Szépségápolás (15) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>