Ma 2021 április 15. Anasztázia, Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Hol vannak már a régi jó Mikiegerek

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Orbán és Putyin: egyik elégedett, másik nem.

A magyar baloldal, már aki még nem vándorolt ki, Orbán miatt nem igazán tudott örülni a csapat sikerének. Ami mit sem változtat azon, hogy egyébként tényleg nem játszottak rosszul.

„Akinek volt szeme ezen az EB-n a kelet-európai csapatokra, rögtön felfedezett egy régi ismerőst, valamint egy nagy meglepetést. Utóbbi kategóriába tartozik a magyar nemzeti csapat teljesítménye, tőlük még a legoptimistábbak sem várták, hogy egyáltalán képesek lesznek gólt lőni. Végül ők kaptak négyet, ám csak a nyolcaddöntőben estek ki.

Ezt a figyelemreméltó sikert – és ez már kevésbé meglepő – Magyarország miniszterelnöke, a jobboldali Orbán Viktor sietve fel próbálta használni saját és politikája céljaira. Mottója az volt: jó úton járunk. Hogy ez az ember – aki a sport minél nagyobb támogatását tűzte ki célul – tekintélyelvű rendszert épít és EU-tag létére fittyet hány az EU-s aggodalmakra? Spongyát rá. Így hát a baloldal, már aki még nem vándorolt ki, nem igazán tudott örülni csapatuk sikerének. Ami mit sem változtat azon, hogy egyébként tényleg nem játszottak rosszul.

Az oroszokról ezt nem lehet elmondani. Ennek a gerontoklubnak a premodern játékmódja alvilági. De nem csak erről van szó, hiszen Oroszországban mindig minden a nagy egészről szól. A csoportkört követő kiesés – egyes orosz huligánok ámokfutásával tarkítva – ismét az egész nemzet szégyene és megalázása volt. Ha valamire, hát erre pont nincs most szüksége az oroszoknak: a Krím-félsziget megszállása fokozatosan ható balzsamként szolgált a szétzilált orosz néplélek sebeire. Valószínűleg nem csak Vlagyimir Putyin elnök gondolja majd úgy, hogy a csapatból hiányzott az egészséges patriotizmus és az akarat, hogy a pályán álljanak helyt szülőföldjükért.

A felelősök most a hibák okait keresik, és gyógyírt keresnek rájuk. A gond csak az, hogy két év múlva ők rendezik a világbajnokságot. Addig meg csak találnak pár jó patriótát valahol.” (Barbara Oertel, TAZ) 

Még a rendszerváltás hajnalán nevezte Antall József „politikai mikiegereknek” a politikai mikiegereket.

De hol vannak már a jó öreg politikai mikiegerek? Ki gondolta volna, hogy ilyen hamar átadják helyüket az ostoba, gonosz, rosszindulatú, beteg és vak axolotloknak.

Átadták...

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (5225) Tereb (140) Jobbegyenes (2006) Tv fotel (65) Mozaik (83) Történelem (14) Irodalmi kávéház (505) Politika (1578) Életmód (1) Sport (729) Heti lámpás (254) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1454) Kultúra (6) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Vetítő (37) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (171) Belföld (6) Gazdaság (657) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>