Ma 2020 szeptember 28. Vencel napja van. Holnap Mihály napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Helyes

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Hét év letöltendő helyett másodfokon másfél évet kapott a fagyállós gazda, azt is felfüggesztve

A vácszentlászlói V. László még 2013-ban megelégelte, hogy dézsmálják a meggyborát, ezért a bort mérgező fagyálló folyadékra cserélte. Egy ember, aki lopott és ivott belőle, meghalt, további öt ember kórházba került.

V. Lászlót tavaly novemberben a Budapest Környéki Törvényszék emberölésben bűnösnek találta, és hétéves börtönbüntetésre ítélte.

V. László fellebbezett az ítélet ellen, amit még az ügyészség is túl súlyosnak talált.

A Fővárosi ítélőtábla ma halált okozó testi sértés miatt másodfokon másfél éves, felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte V. Lászlót. A közügyektől nem tiltották el.” (444) 

Bizony. Mert vegyük végre tudomásul: a saját pincémben azt és úgy tartok, amit és ahogy akarok. Ha a meggyboros pitlibe teszem a fagyállót, akkor a meggyboros pitlibe teszem a fagyállót. És ha a pincémben tartom a pitbullt, akkor a pincémben tartom a pitbullt.

Ha pedig valaki betör oda, akkor sajnos viselnie kell a következményeket.

Ez van. Az ítélet így helyes. Bár a halált okozó testi sértés is alapos és erős túlzás. Ahhoz ugyanis valami szándékosat, tevőlegeset kell tenni. Hogy mit tartok a pincémben és miben, nem tartozik a testi sértés körébe. Úgy van ez, hogyha valaki nagy okosan lehugyozza a vasúti átjáróról a magas feszültségű vezetéket, és agyonüti az áram, akkor sem veszik elő sem a MÁV-ot, sem az Elektromos Műveket halált okozó testi sértésért.

Nem kell betörni és nem kell meginni a fagyállót. Nem olyan bonyolult ez.

Bayer Zsolt

Forrás:]]> Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Sport (729) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Nagyvilág (1452) Belföld (5) Történelem (14) Irodalmi kávéház (490) Jobbegyenes (1855) Rejtőzködő magyarország (171) Tereb (140) Politika (1571) Mondom a magamét (4816) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Vetítő (37) Életmód (1) Gazdaság (652) Mozaik (83) Heti lámpás (243) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>