Ma 2021 május 16. Mózes, Botond napja van. Holnap Paszkál napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Gyásznap Triesztben

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Mindenkit lesújtott ez a szörnyű eset.

Lövöldözés volt pénteken a trieszti rendőrségen. Az eset során két rendőr az életét vesztette, egy pedig súlyosan megsebesült.  Az elkövető és fivére a Dominikai Köztársaságból származnak. A két bevándorló férfi, családjukkal együtt él az északkelet-olaszországi Triesztben. A szörnyű tragédia után, a városban gyásznapot tartanak.

A 29 és 31 éves férfiakat egy motor elrablásával kapcsolatban hallgatták ki a rendőrség – Questura – épületében. Értesüléseink szerint, a fiatalabb férfit vádolták a bűncselekménnyel, testvére pedig családtagként volt jelen a kihallgatáson.

A fiatalabb férfi a 29 éves Alejandro Augusto Stephan Meran – akit a bűncselekménnyel vádoltak – a kihallgatás során, kikéredzkedett a mellékhelységbe, ahol megszerezte az őt kísérő rendőr lőfegyverét. Ezt követően a bűnöző tüzet nyitott a közelben álló rendőrökre. Kettőt közülük lelőtt, egyet pedig megsebesített. A tűzharcban a támadó is megsebesült, de sikerült kijutnia az épületből. Az utcán egy rendőrautóval akart elmenekülni, de ezt már nem tudta megtenni, az őt utolérő rendőrök ártalmatlanították.

Az eset kapcsán megkerestük az éppen Triesztben tartózkodó Dr. Bényi Szabolcsot a Heves-Megyei Közgyűlés alelnökét, aki elmondta:

„Tegnap délután öt óra magasságában a trieszti rendőrőrsön szomorú tragédia történt. Rablás miatt a rendőrök előállítottak két külföldi illetőségű személyt, akik a Dominikai Köztársaságból származnak. A testvérpár fiatalabbik tagja, a délelőtt folyamán egy hölgyet lelökött a motorjáról, és elrabolta a robogót. Ezzel az üggyel kapcsolatban hallgatták ki őket délután a rendőrségen. A kihallgatás közben az elkövető a mellékhelységbe kéredzkedve az őt kísérő egyik rendőr fegyverét megszerezte, és azonnal, minden indok nélkül tüzet nyitott a többi ott tartózkodó rendőrre. Két harminc év körüli rendőr azonnal meghalt, egy harmadik pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Az elkövető valószínűsíthetően mentális problémákkal küszködött.  Ez természetesen, semmire nem adhat felmentést, sőt megerősítheti azt a tényt, hogy migráns tömegek százezreit nem lehet ellenőrizetlenül beengedni az országba, hiszen nem lehet teljes biztonsággal megszűrni őket. Sajnos a trieszti eset is azt bizonyítja, hogy az ellenőrzés nélkül Európába beérkező migránsok ezrei között, sok esetben mentálisan zavart személyeket is találhatunk, akik ilyen szörnyű bűncselekményekre is képesek.

Trieszt városa gyászba borult. Mindenkit lesújtott ez a szörnyű eset. A tragédia után, a Robert Dipiazza polgármester által kihirdetett gyásznap egyben megszakította az éppen a napokban-Triesztben megrendezésre kerülő Barcolana elnevezésű vitorlásversenyt is, ami ebben a sportágban a világ legnagyobb viadalának számít.

Matteo Salvini ex-belügyminiszter pedig bejelentette, hogy hétfőn személyesen fejezi ki részvétét az elhunytak hozzátartozóinak, és a rendőrség állományának Triesztben.” – mondta el Dr. Bényi Szabolcs.

Forrás:]]> Bádog - Bayer zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (255) Tv fotel (65) Egészség (50) Mozi világ (440) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Történelem (14) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (5297) Gazdaság (657) Életmód (1) Politika (1578) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (504) Jobbegyenes (2028) Tereb (138) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Kultúra (6) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1455) Belföld (6) Vetítő (30) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>