Ma 2024 július 21. Dániel, Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
Bayer Zsolt: Elhallgatott

Bayer Zsolt: Elhallgatott

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Elhallgatott Rost telefonja. Mármint azért, mert "politikai szerepet vállalt". Érdekes fejlemény.

És még ennél is érdekesebb, vajon mi lehet Rost telefonjának névlistájával? S hogy vajon kitörölte már azokat az üzeneteket, amelyeket nemrégiben küldözgetett még ide-oda?

Biztos kitörölte.
Még jó, hogy a címzettek még őrizgetik...
 
Rost Andrea azt mondja, politikai szerepvállalása miatt „kicsit most elhallgatott a telefon”
Azt mondja, kapott hideget-meleget azért, mert fellépett Magyar Péter tüntetésén, de leperegnek róla a kritikák.

Rost Andrea Reggeliben új projektéről ]]>mesélt]]> (első rendezéseként a Varázsfuvolát állítja színpadra állítani az Eötvös10 Művelődési Házban), majd elmondta: a közeljövőben külföldön lesznek kurzusai és fellépései. „Kicsit most a határon túlra kényszerülök” – fogalmazott az operaénekesnő. Műsorvezetői érdeklődésre elárulta, tudat alatti elszólás volt részéről a „kényszerülés” szó használata.

Egy kicsit most elhallgatott a telefon, de én azt gondolom, hogy ez majd fog változni, és az én életemben a nagyvilág mindig is ott volt. Most egy ideje nem, mert én döntöttem úgy, hogy annyira nem látott és hallott engem harminc évig a hazai közönség, hogy egy kicsit itt szerettem volna még többet mutatni magamból, de nem baj! Én azt gondolom, az élet, a sors nagyon szépen helyre rakja majd ezeket a dolgokat

– felelte az énekesnő, miután azt kérdezték tőle, politikai szerepvállalásának lehet-e köze ahhoz, hogy itthon nem kap mostanában annyi felkérést.

Rost Andrea korábban Magyar Péter tüntetésén énekelt, erről most azt mondta, az összegyűlt tömeg legalább harmincszor akkora volt, mint a New York-i Metropolitan Opera közönsége. Szerinte nagyon sok művész nem mer véleményt nyilvánítani társadalmi és politikai témákban, ezért bátorságra vall, ha valaki kiáll valami mellett. Ő sem mondott rögtön igent, amikor felkérték a szereplésre.

Vacilláltam egy picit. Nem sokat, de azért kértem egy pár órát, hogy átgondoljam, de úgy éreztem, hogy nincs mit vesztenem. Én egy olyan művész vagyok, aki e felett áll. Egyébként is: úgy lenne rendjén, ha a művészet minden felett állna, és szerintem ez így lesz. Úgyhogy én azt gondoltam, hogy semmi vesztenivalóm nincs, sőt.

Szerinte nem jó, hogy Magyarország ennyire polarizált most, a nemzetnek árkok helyett egységet kellene formálnia. Kommunikációra, megértésre, határozott véleményre és elképzelésekre van szükség, mondta.

Arról, hogy szakmán belül hogyan reagáltak a kiállása, így vélekedett:

Nem szól a telefon, ennyi. Próbálnak írogatni, meg természetesen hívogatnak az Operából – mármint hogy az énekesek, nem a vezetőség. Úgyhogy még mindig azért ott van a félelem és a kiszolgáltatottság. Kaptam hideget-meleget, de nem baj! Ez rólam lepereg, nem veszem magamra. Ez egy pillanatnyi helyzet, ami változni fog, amivel el kell számolnia majd mindenkinek egyszer.

 

Nyitókép: SZAJKI BÁLINT / 24.HU

 

]]>www.24.hu]]>

]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2825) Heti lámpás (322) Flag gondolja (36) Mozaik (83) Mozi világ (440) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Történelem (18) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (713) Egészség (50) Belföld (11) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Autómánia (61) Kultúra (9) Nagyvilág (1310) Mondom a magamét (7725) Tv fotel (65) Életmód (1) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Tereb (146) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>