Ma 2020 szeptember 30. Jeromos napja van. Holnap Malvin napja lesz.
Bayer Zsolt: Egy hír találása...

Bayer Zsolt: Egy hír találása...

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
…és minden, ami a hír mögött van.

Nézzük előbb a tragikus hírt a 444 tálalásában:

„Az Északi Liga jelöltje volt a macaretai fasiszta lövöldöző

Luca Traini, a macaretai lövöldözés gyanúsítottja 2017-ben az Északi Liga képviselőjelöltje volt Corridonia településen – írja a Corrierre della Sera olasz lap.

A 38 éves (más források szerint 28) férfi a közép-olaszországi Macareta városában,  délelőtt 11-kor nyitott tüzet egy autóból színesbőrű járókelőkre. A lövöldözésben hatan megsérültek. Traini merénylete feltételezések szerint összefüggésben lehet egy korábbi bűncselekménnyel, ami  napok óta rettegésben tartotta a város lakóit: egy 18 éves olasz lányt gyilkoltak meg brutális kegyetlenséggel. A gyilkosság gyanúsítottja egy nigériai férfi. Traini abban a városrészben lövöldözött, ahol a gyilkosság történt és a gyanúsított is lakott.  

Az olasz lövöldözőről azt írta a Corrierre della Sera, hogy ellenállás nélkül megadta magát rendőröknek, fasiszta karlendítéssel üdvözölte őket. A lap azt is kiemeli, hogy Trainit egy ismerőse idegengyűlölő rasszistaként jellemezte, és hogy a kopasz férfi bal szemöldöke fölé egy „stilizált horogkesztet” tetováltatott.”

Ezt, ugye, érti mindenki. Sikeresen bele van keverve az Északi Liga is, meg a stilizált horogkereszt is, pompás, a hülye is tudhatja, merre fele kell „gondolkodnia”. 

A Mandiner szűkszavúbban ismertet:

„Bevándorlókra nyitott tüzet egy ámokfutó Olaszországban

Afrikai migránsokra adott le lövéseket szombaton egy autós egy olasz kisvárosban.

A The Guardian értesülései szerint egy olasz kisvárosban, Maceratában autóból nyitottak tüzet bevándorlókra. A lövések öt férfit és egy nőt sebeztek meg. A merénylő a rendőrségi feltételezések szerint rasszista indítékból követhette el tettét. Az eddigi információk alapján egy helyi fehér férfi lehet a tettes.

Egyelőre még nem tudni, milyen súlyosak a sérülések.

A támadás előtt pár nappal a város közelében egy tizennyolc éves olasz lány feldarabolt holttestét fedezték fel. E bűncselekménnyel egy 29 éves nigériai férfit gyanúsítottak és tartoztattak le.

A hatóságok a két erőszakos cselekmény között összefüggést valószínűsítenek.” 

Igen, nagyon is feltételezhető, hogy van összefüggés a két bűncselekmény között. Miért is ne lenne? Évek óta mondjuk, hogy ha továbbra is ez marad a helyzet Európában, akkor előbb-utóbb valahol el fog szakadni a cérna. Akkor majd mondjuk egy apa, akinek a lányát megerőszakolta és meggyilkolta valami iszlamista vagy fekete állat, fegyvert fog fogni, és bosszút fog állni. A dolgok tragikus logikája szerint majdnem biztosan ártatlanokon. És akkor majd azok is bosszút állnak, és kész is a polgárháború. S ha ez így lesz, annak azok a legfőbb és legnagyobb felelősei, bűnösei, akik ezt az elmebeteg és normális élettel összeegyeztethetetlen migrációs helyzetet létrehozták.

Mondjuk, persze, de úgyis hiába.

A nürnbergi perben is azoknak kellett volna a vádlottak padjának első sorában ülni, akik a Trianoni békediktátumot összehozták. Ám azok Nürnbergben is inkább ítéltek…

Nos, és akkor olvassuk el végül a mandiner cikke alatti kommentek egyikét, ezt:

„Nem szabad kioltani egyetlen ember életét sem, legyen az fehér, vagy fekete.

Néhány részlet a történtekről. január 31-én egy nigériai drogterjesztő feldarabolt egy tizennyolc éves római lányt, aki drogfogyasztó volt, s két bőröndbe rakta be a szerencsétlen áldozat maradványait.

A lövöldöző fiú szerelméről van szó, aki a jelek szerint bosszút állt. Abban a körzetben kezdett el lövöldözni, ahol a nigériai gyilkos lakott.

A sérültek mind afrikaiak. Az olasz elkövető a lövöldézés után levette a kabátját, s magára tekerte az olasz zászlót, majd fasiszta köszöntés után megadta magát, s elismerte felelősségét.

Az olasz fiú konditerembe járt, ahol sokáig nem volt vele semmi probléma, színes bőrű barátai is voltak. Ez idő után kezdett szélsőséges nézeteket hirdetni, így kizárták a konditeremből.

A január 31-i gyilkosság után a közösségi oldalra felkerült egy olyan fotomontázs, amelyen a Képviselőház elnöke, Boldrini látható véres fejjel, amint egy nigériai átharapta a torkát. Korábban már égettek olyan bábukat, amelyeken Boldrini és a miniszterelnök, Gentiloni képe volt.

Tudni kell, hogy a balközép kormány 1000 fő lakosra egy migráns betelepítését írta elő. Akarják, vagy sem, a buszok viszik a bevándorlókat. Izzanak a kormány- és migránsellenes hangulatok, érzelmek Olaszországban. A bevándorlás kezd elérni egy olyan kritikus pontot, amikor eltörik a váza az olaszoknál.

S március 4-én választások lesznek. A balközép pártok fasisztának bélyegzik a jobbközép ellenfeleiket, akik jelen állás szerint vezetik a népszerűségi listákat. A probléma az, hogy a nép, az utca embere kezdi a kezébe venni a migráció kezelését, a katasztrofális közbiztonság rendezését.”

]]>]]>

Ugye, mennyire másképpen hat így már minden? Így jutunk el a „stilizált horogkereszttől” meg az Északi Ligától a szerelméért bosszút álló fiatalemberig.

No, ki meri megmondani, mi az igazság?

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Életmód (1) Politika (1571) Belföld (5) Szépségápolás (15) Gazdaság (652) Rejtőzködő magyarország (171) Jobbegyenes (1857) Mondom a magamét (4820) Flag gondolja (33) Kultúra (6) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (490) Vetítő (37) Tv fotel (65) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1452) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (243) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (14) Autómánia (61) Egészség (50) Tereb (140)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>