Ma 2024 június 24. Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.
Bayer Zsolt: Bezzegsvédország 2.

Bayer Zsolt: Bezzegsvédország 2.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
A koronavírusos betegeket állatoknál használt szerrel altatják...

SVÉDORSZÁGBAN SÁTRAKBAN  SÚLYOS ÁLLAPOTÚ CORONAVÍRUSBAN SZENVEDŐ BETEGEKET ÁLLATOKNÁL HASZNÁLT SZERREL ALTATJÁK

2020. április 13.

Igen, a fenti cím valóban igaz állítás.

A svéd vészhelyzeti készültség olyan döbbenetesen rossz, hogy már most az állatoknak (kutyák, macskák ford. megj.) szánt készítmények használatát hagyják kétségbeesetten jóvá, hogy harcoljanak a corona pandemi ellen, mivel az embereknek szánt szerek kezdenek elfogyni. Az egyik kültéri sátorban ez maga a valóság, mellyel a súlyos állapotban lévő coronavírusos betegek egyre többször ismerkedhetnek meg.

A Covid-19 járvány kitörése óta egyre szélesebb körben terjedtek el beszámolók arról, hogy rendkívüli hiány tapasztalható a védőfelszerelések, lélegeztető gépek, kórházi ágyak és személyzet tekintetében, és még sok másban, amire a leggyorsabban szükség volna egy ilyen krízishelyzetben. Ezek olyan típusú hírek, melyről eddig normál helyzetben a harmadik világ működésképtelen területein előforduló háborúkkal és katasztrófákkal összefüggésben tapasztalhattunk.

Egy olyan fejlett berendezkedésű országban, mint Svédország a világ legmagasabb adókulcsával, az ehhez hasonló helyzet elképzelhetetlen kellene, hogy legyen. Mégis ez a helyzet játszódik le most a szemünk előtt.

Hosszú évek során jelentős kormányzási részesedést birtokoló Szociáldemokrata Párt a többi pártnál komolyabban felelőssé tehető a jelenlegi helyzetért, mégis véleménykutatók szerint növekszik a támogatottsága. Sokkal könnyebben érthető lenne, ha a svédek helyette fellázadtak és megrohamozták volna Rosenbadot (parlament), ahogyan ezt a franciák tették egyszer a Bastille esetében és gyorsan elintézték volna a felelősöket.

De nem mondható az sem, hogy a korábbi polgári oldali kormányzás hiba nélküli volt. Ők is megtettek mindent azért, hogy Svédország vészhelyzeti készültségét lecsökkentsék, és a hozzátartozó katonai védelmét is. Pirosak, zöldek és kékek – mindegyikük egyetértett abban, hogy a „nyitott szívek” sugallatával „humanitárius nagyhatalmi” irányzatot kell követni.

Egy az emberiességen és szíven alapuló politika éppenséggel nem az, amely akaratlanul is eszünkbe jut, amikor a kórházon kívül felállított sátorban fekvő coronavírusos súlyos betegeket látjuk, akik levegő után kapkodnak, mivel csak primitív lélegeztető készülékek állnak rendelkezésükre, vagy még ezek sem, és kutyáknak vagy macskáknak szánt altatószerrel nyugtatják le őket. Megvetendő, szánalmas nagyhatalom az, amelyik azokat az időseket, akik naggyá tették az országot, hagyják percről perce meghalni, mivel az idős- és otthoni gondozásnál vírustesztek és védőfelszerelés hiányában terjesztik a fertőzést az idősotthonokban és az egyedüllétnek kitett idős emberek lakásaiban.

Ez a politika az, amely évtizedek során hihetetlen összegeket zsebelt be adópénzek formájában és nem járt utána a korrupt gazembereknek, hogyan lopták és sikkasztották el az állampolgárok vagyonát. Itt – közvetlen és közvetett számítások szerint – manapság több száz milliárd koronáról van szó évente. Magától értetődően még egy olyan magas adókulccsal, mint a svéd sem lehet elfogadható jólétet vagy krízis készültséget ilyen nagyságrendű pazarló költségvetéssel fenntartani.

Politikai értékelők megegyeznek abban, hogy a coronakrízis által kiváltott kríziskészültség, a beteggondozás és ápolás kérdései lesznek a következő parlamenti választások nagy politikai témái. Bizonyos mostani és korábbi kormányon lévő felelős parlamenti pártok dicsérik majd magukat, mint legjobbakat, akik a jövőben megadhatják majd a svéd népnek azt a készültséget, betegápolást és gondozást, amiért ők hosszú ideje fizettek, de nem kapták meg. Ugyanakkor egymásra hárítják majd a katasztrófa miatti történelmi felelősséget.

Mindeközben csak egy párt van a parlamentben, amelyik ártatlan ebben a rossz kormányzásban, melynek mulasztási bűnei most még tisztábban mint korábban bármikor mutatták meg hatásukat. Csak egy párt van ugyanis a parlamentben, amelyik képes olyan költségvetést indítványozni, mely ezeket a rendellenességeket képes elég szigorúan és hosszútávon tartósan rendbe hozni.

Most már sokkal többre van szükség a hét régóta ismert párt ideológiájának keretébe illesztett szimbolikus jótékonykodásnál. Ha nem is egy francia forradalomra, de mindenesetre egy átfogó politikai és nemzetgazdasági paradigmaváltásra van szükség, amikor egy emberséges nagyhatalom azt jelenti, hogy az irányítók visszatérnek a legfontosabb kötelességük teljesítéséhez – ahhoz, hogy garantálják a saját országuk állampolgárainak biztonságát és jólétét.

A mai napok fényében a jelenlegi és korábbi kormányok hozzá nem értését és téves megítélését illetően nehéz megmondani, mi lesz a 2020-es választás eredménye, de talán nem lesz más mint egy séta- és földcsuszamlás szerű győzelem a nyolcadik pártnak – mindenesetre akkor, ha feltételezzük, hogy a svéd adófizetők többsége nem akarja, hogy sátorban és kutyáknak szánt orvossággal kezeljék vagy hagyják őket meghalni a következő krízishelyzet beálltával.

Mats Dagerlind

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Kultúra (9) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Tereb (146) Mondom a magamét (7668) Nézőpont (1) Belföld (11) Mozi világ (440) Flag gondolja (36) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (711) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Történelem (18) Politika (1582) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1310) Jobbegyenes (2819) Mozaik (83) Egészség (50) Életmód (1) Heti lámpás (320) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>