Ma 2021 május 12. Pongrác napja van. Holnap Szervác, Imola napja lesz.
8d272aec654cf43bdf84ccf78dc3353c.jpg

Bayer Zsolt: Az Olduvai szakadék lakói_

Flag

Szöveg méret

2
Átlag: 2 (1 szavazat)

Egészen eddig homályban, sötétségben bolyongtunk. Gondoltunk össze-vissza mindenfélét. Tanyát ütött fejünkben vagy százféle elmélet arról, hogy mi miért történik.

Hogy miért özönlenek hozzánk és egész Európába a bevándorlók. Hogy miért kelnek útra. Mindenféle szörnyűséget gondoltunk arról is, hogy ha már egyszer itt vannak, akkor talán nem kéne nekik flaszterrel dobálniuk például a debrecenieket. Meg felgyújtani a kukákat. S azt is gondoltuk, hogy ez tűrhetetlen.

Végre megvilágosodtunk.

Végre tudjuk, mi miért történik, mi miért van, és azt is tudjuk végre, miért dobálják a debreceni menekült tábor lakói flaszterrel a debrecenieket.

Az egészről, mindenről Orbán Viktor tehet.

Bizony.

S azért lehetünk ebben biztosak, mert két forrásból is hallhattuk. Két agytröszt mondta el nekünk mindezt.

Az egyik a Szabó Tímea képviselő, a PM „politikusa”, a másik meg a Varga Zoltán nevű önkormányzati képviselő a DK-ból.

A Tímea az országgyűlésben mondta el a szentenciát, a Varga meg egyenesen a debreceni befogadó állomás kapujában, a hajigálás meg gyújtogatás után. Azt mondta, hogy

 „a Demokratikus Koalíció (DK) szerint Debrecenben nincs helye a befogadótábornak, mert <<a Fidesz gyűlöltkampánya oda vezetet>>, hogy a város lakói már nem fogadják el a migránsok jelenlétét. (…)  a kormányt, a miniszterelnököt és a fideszes városvezetést okolta mindazért, ami az ország déli határán, illetve a túlzsúfolt debreceni táborban kialakult. Gyűlöletkampány helyett méltó életet biztosító táborokat kell létesíteni, és nem kerítésépítéssel, hanem az Európai Unióval együttműködve lehet a problémát megoldani (…).

Emlékeztetett Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter tavaly januári, az ukrán válság kapcsán tett kijelentésére, miszerint <<akár 170 ezres menekült ellátására is felkészültek>>. Most az látszik, hogy ennél lényegesen kevesebb menekült humánus ellátása sem biztosított(…)”. 

A Tímea lényegében ugyanezt mondta, miközben magára öltötte a nyugati boszorkány arckifejezését az Ozból. Nagyon mást már nem is tud magára ölteni, mert ez van neki. Ez maradt. Mert hát megőrült benne a boldogtalanság. Hamarosan majd el is fog olvadni szegény, piros cipellők nélkül, szomorkásan, magányosan, elfelejtve. De most még, összeszedve minden erejét odaállt a Bádogember, a Madárijesztő és a gyáva oroszlán elé, és kimondta a kimondhatatlant: Hogy az Orbán tehet mindenről.

Bizony…

Messzi földön suttogják már mindezt. Távoli sivatagokban, mecsetekben, titkos éjjeli órán éneklik a mullahok, hogy „induljatok! Úgyis az Orbán tehet róla!” Kecskepásztorok az Atlasztól délre leakasztják a szögről a tarisznyákat, és nekivágnak, ajkukon egy dallal, ami arról szól, hogy útjukat Orbánnak köszönhetik.

Az Olduvai-szakadékban feltámadnak az előemberek, és nekivágnak ők is, mert az ősi mítoszok irányítják lépteiket. És az ősi mítoszok nem hazudnak. Orbán tehet mindenről…

Hamlet előképe nem Amlodhi Izlandról, s nem is a kelta druida hagyomány hősei; nem Amleth s nem a középangol Amlaghe; nem a Kalevala Kullervoja és nem is az iráni Kai Khuszrau; hanem Orbán.

Orbán, a feltámadt hamelni patkányfogó, aki 1284-ből érkezett mihozzánk, és varázsfurulyájával ide csalogatja a világ összes bevándorlóját és menekülőjét, de ezt senki sem veszi észre, csak Szabó Tímea, a Nyugati Boszorkány, és Varga Zoltán, a varázsfurulya nélküli fütyülő.

Itt tartunk most.

És özönlik mindenki. Öntudatlanul. Az Orbán miatt. És senki sem lát tisztán, csak a DK meg a PM meg a Fehér Mágus meg a Calgon, de vele csak a mosógépek.

És csak egyetlen dolog kerülte el eddig a Varga Zoltán-féle orákulumok mindenre kiterjedő figyelmét. Az Ukrajna kapcsán emlegetett 170 000 menekült a kárpátaljai magyarságra vonatkozó „emlegetés” volt.

De tudjuk, ez mellékes. Őnekik ez semmit sem jelent. Ők az Olduvai-szakadék lakóit szeretik itthon látni.

Mi pedig őket látnánk már szívesen az Olduvai-szakadékban. Úgyis, mint a Homo Sapiens felé vezető hosszú út egyik kihalt zsákutcáját...

Bayer Zsolt

forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2024) Életmód (1) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (657) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (505) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (5290) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (171) Nagyvilág (1454) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Heti lámpás (255) Politika (1578) Sport (729) Tereb (140) Kultúra (6) Mozaik (83) Egészség (50) Vetítő (37) Belföld (6) Történelem (14)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>