Ma 2021 november 30. András, Andor napja van. Holnap Elza napja lesz.
Bayer Zsolt: Az eszem megáll

Bayer Zsolt: Az eszem megáll

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Elöljáróban csak annyit: nagyon ideje lenne egy jó kis “makroagressziót” megvalósítani ezekkel a rohadt patkányokkal szemben.

Elöljáróban csak annyit: nagyon ideje lenne egy jó kis “makroagressziót” megvalósítani ezekkel a rohadt patkányokkal szemben. Például ezt a Freddyt addig verni, ameddig jólesik. Szóval sokáig.

Egy oxfordi intézmény végre fellépett korunk legnagyobb veszélye, a keresztény diákszervezet sátra ellen.

Az Oxfordi Egyetem egyik legnevesebb intézménye a nyolcszáz éve, Durham püspöke segítségével alapított Balliol College. Három brit miniszterelnök is tanult itt és az intézménynek mai napig van védőszentje: Alexandriai Szent Katalin.

A minden rendes reakciós szívét megdobogtató múltról csak azért írtam, hogy lássuk, milyen környezetben történt Nagy Britannia legújabb keresztényellenes botránya. A Daily telegraph beszámolója ]]>szerint]]> a Balliol College első éveseinek szervezett vásáráról kitiltották a Christian Union nevű keresztény diákszervezet sátrát, mondván, az „elidegenít” más vallású diákokat és „mikroagressziót” valósít meg.

A diákönkormányzat illetékese, bizonyos Freddy Potts úgy érvelt az abszurd és nevetséges tiltás mellett, hogy egy gondolatrendőrség politikai tisztjének is becsületére válna. A keresztény diákszervezetnek írott levelében leszögezte, „színesbőrű és másvallású diákok sérülékenynek érezhetik” magukat  (sic! – mintha puhatappancsú kiscicákról beszélnénk) az Oxfordi Egyetemen, amely – természetesen – hírhedt „rassziszmusáról” és a „sokszínűség  hiányáról”.

Később a zsenge cenzor nagy kegyesen engedélyezte, hogy a vásáron felállítsanak egy, az összes egyetemi vallásos társulatot bemutató standot, de azt megtiltotta, hogy a keresztény diákok szórólapokat osztogassanak.

A felháborodás és a diáktestület döntése nyomán azonban végül mégiscsak lesz standja Christian Unionnak. Minden jó, ha vége jó.

A Balliol College szóvivője szerint az intézmény „toleráns, barátságos” hely, de valamiért nincs kedvem örömömben rózsaszín unikornisokat rajzolni. Valami azt súgja, nem ez volt a nyugati világban a keresztényellenes intolerancia utolsó megnyilvánulása. 

Forrás: ]]>Heti Válasz]]>

]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (255) Belföld (6) Mozi világ (440) Mondom a magamét (5724) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Történelem (14) Egészség (50) Mozaik (83) Politika (1578) Autómánia (61) Sport (729) Flag gondolja (33) Gazdaság (662) Életmód (1) Tereb (138) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (507) Nagyvilág (1463) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2161) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>