Ma 2023 december 02. Melinda, Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
3b8c94a7282952ebfd3874179f0b4216.jpg

Lissa Price – A testbérlők - Leszámolás

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Aki szerette az Éhezők viadala trilógiát, vagy úgy általában kedveli a disztópiákat, az dörzsölheti már a kezét, mert itt a Testbérlők folytatása.

Callie Woodland rendkívüli lány: nem elég, hogy tökéletes szépség, de a fejében egyedülálló chip lapul. Ő az egyetlen Több FelHasználós Donor, vagyis egyszerre többen is belekerülhetnek a testébe, és irányíthatják őt.

De még így sem olyan egyszerű Callie Woodlandet irányítani, mert aki valami gonoszságra akarja kényszeríteni, az előbb-utóbb rajtaveszt. Legyen bármilyen ravasz vagy bármilyen kegyetlen.

Callie Woodland rendkívüli lány: szép, okos és talpraesett, aki nem hagyja, hogy a gyengéket kihasználják, és nem lankad addig, amíg a szerettei biztonságba nem kerülnek ebben a spóraháborúk, ínség és egyenlőtlenségek sújtotta új világban.

Callie Woodland rendkívüli lány, akinek talán sikerül visszaszereznie még a saját testét is.

Maga az írói stílus elég jellegtelen, nem ez az erőssége az írónőnek. A fantáziája viszont annál inkább. A sztori alapötlete zseniális, ezért tényleg érdemes volt elolvasni. A történet röviden:

Egy világméretű háború után vagyunk, az emberek képesek végre egy másik ember testébe bújni. A tehetősebbek kiváltsága lett, hogy bérbe vehetik más, szegényebb, rászorulók testét. A 16 éves Callie is bérbe adja testét, hogy eltarthassa kisöccsét, akivel árván maradtak. De a fejébe ültetett szerkezet meghibásodása miatt, Callie végig magánál van, miközben a vendég elméje is megjelenik. Miközben a dúsgazdagok életét éli, egy halálos terv részévé válik, és rájön, ha túl akarja élni, ki kell derítenie a rejtélyt.

Az, hogy a test cserélhető lehet egyszer, érdekes ötlet. Hogy mire lesz képes az orvostudomány x év múlva, egyelőre fogalmunk sincs. De a tudósok számára még mindig vannak ismeretlen területek, ami az elménket illeti, és biztosan számtalan kérdés is van még. De az biztos, hogy az irány pontosan ez. A test öregszik, amit az emberek nem hajlandóak elfogadni, főleg, ha a szellem még ép. Már most is rengeteg a kozmetikai készülék, amivel fiatalodhatunk, számtalan plasztikai beavatkozás közül választhatunk, szinte fel sem merül, hogy együtt éljünk ráncainkkal.

A szerzőnő elég sok dolgon átsiklik, és néhol kissé hiányosra sikeredik a karakterek kidolgozása, sőt, sokkal többet ki lehetett volna hozni a környezetből és a jövő technikai fejlődéséből. Az sem ártott volna, ha a főszereplő kissé karakteresebb. De az ügyesen adagolt feszültség és az érdekes környezet azért jócskán eltereli erről a figyelmünket.

Sőt, itt-ott még némi áthallást is érzek a Burok c. könyvből (Stephenie Meyer), nem mondom, hogy lopta az ötletet, de aki olvasta Meyer könyvét, az tudja miről beszélek. (Egy test, két lélek ötlete)

(Könyvkuckó) - ]]>http://pauza.cafeblog.hu]]>

Megrendelhető:

]]>http://www.agavebolt.com/840-a-testberlk-leszamolas.html]]>
 A kötetet köszönjük az ]]>Agave kiadónak]]>!

 

Flag - Könyvek - www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2722) Mozaik (83) Életmód (1) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Flag gondolja (34) Kultúra (6) Gazdaság (693) Mondom a magamét (7244) Nézőpont (1) Belföld (10) Tereb (146) Gasztronómia (539) Egészség (50) Politika (1581) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (16) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (531) Heti lámpás (281) Sport (729) Nagyvilág (1309) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>