Ma 2024 április 15. Anasztázia, Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.
Hun örökségünk, szkíta dicsőségünk

Hun örökségünk, szkíta dicsőségünk

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

A Hun történelmi örökség nemzeti ügy, mely minden Magyart érdekel.
 

Némäti Kálmán őstörténeti hagyatéka - 27 őstörténeti tanulmány

Budapest, 1925, Némethi János kiadása (M. Kir. Büm. Kisérleti Nyomda, Bp.), 24 p. Első kiadás. Hun-történelmi örökségünk. Némethi (Némäti) Kálmán irodalmi hagyatékából...)
*
Némäti Kálmán, névváltozatok: Németi, Némethi (Szécsény, 1855. szeptember 23. – Budapest, 1920. február 15.) tanár, író, postatanácsos, könyvtárnok, őstörténet-kutató. Ő szerkesztette az első magyar-török, török-magyar szótárat...
*
A „Hun Örökségünk, Szkíta Dicsőségünk” című eme kötetben a bölcsész végzettségű kutató görög, török, kínai, egyiptomi, héber, német és latin írásokból keresi a választ a magyar nép eredetére. Számtalan meglepő választ talál a kérdéseire, bizonyítva, hogy az ősi magyar nép mekkora hatással volt az egész addig ismert világ történelmének alakulására...

*

„Az a nemzettőke, amely a volt osztrák-magyar birodalom népfajai fölé emeli a Magyart: államtörténelmi nagykorúságunkkal nem versenyezhet egy népfaj sem. A magyar nemzetnek nemcsak Európára, hanem Ázsiára meg Afrikára szóló Hun történelmi öröksége forog szóban: nemzeti ügy, mely minden Magyart érdekel.

A Hun nép eredetének és pogánykori történetének világhíre - úgy Európában, mint Ázsiában meg Afrikában is - lelki szemeim előtt hasonlít a Nap fényéhez, mellyel a zsidó keresztény és mohamedán népek csillagainak együttes fényözöne sem versenyezhet.

Eredetüket a gót hagyomány szerint csodálatos természetfölötti módon Maga nevű varázslónőknek démoni szellemekkel való ölelkezése hozta létre. Nemzeti krónikásaink Nimród hagyományának megfelelően Egyiptomban az óriás-szfinx, mint a magia prófétája nemcsak ókori hieroglif nyelven, hanem a körüllakók arab élőnyelvén mai napig is Hun nevet visel. Kínában a legelső uralkodó család a Hiungnu = Hunok őse volt.

A szabirokkal együtt délre szakadt onugur azaz nagyugor nép a VI. század derekán még drága prémekkel való kereskedésről volt nevezetes, amely azt jelenti, hogy az Ural aljában lakó rokonokkal állandóan fenntartotta az összeköttetést.

Etelközben a szomszéd szláv népek meg ugor, a többi nyugati népek pedig a régi onugur, helyesebben Un-ugor változata gyanánt ungár formában ismerték meg. Őseink tehát a mai hazát ungár néven foglalták el.

Ismeretesek Közép-Ázsiában és Indiában a Kusán-, Hara-Huna-, Chionita-, Kidarita- meg Eftalita-Hunok; Perzsiában a Parthus-Hunok; Szarmatiában a Kimeri-, Akaczir-, Kuturgur-, Hunugur- meg Szavir-Hunok; Pannoniában Attilának Scytha- meg Massageta-Hunjai, azonkivül Bajánnak Avar-Hunjai...”
*

]]>Kiemelten ajánljuk mellé: ]]>A magyarság őstörténete és őshazája]]> ]]>

A bor és a szőlő ősi magyar titkai]]>

 

]]>]]>

]]>]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2786) Sport (729) Mondom a magamét (7536) Belföld (10) Tereb (146) Heti lámpás (312) Gazdaság (704) Életmód (1) Vetítő (30) Mozi világ (440) Politika (1582) Autómánia (61) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (7) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Történelem (18) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>