Ma 2024 április 15. Anasztázia, Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.
Elhozzuk a világot neked!

Elhozzuk a világot neked!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Április 25-én nyitja kapuit a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál.

Az idei, immár 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon 24 ország képviselteti magát, a három és fél nap alatt közel 850 vendég – művészek, írók, tudósok – részvételével. 145 kiállító várja a közönséget színes könyvkínálattal, valamint író-olvasó találkozókkal, könyvbemutatókkal, dedikálásokkal, felolvasásokkal, koncertekkel és kiállításokkal – összesen csaknem 400 eseménnyel – 2019. április 25–28. között a Millenárison.

A könyvkínálat és a programkínálat szerteágazó, minden korosztály számára tartogat újdonságokat. A programokról, a kiállítókról és a könyvfesztiváli újdonságokról folyamatosan frissülő információkat teszünk közzé a ]]>www.bookfestival.hu]]> honlapon és a ]]>https://www.facebook.com/budapestinemzetkozikonyvfesztival/ ]]>facebook oldalon.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése Budapest főpolgármesterével, a Főváros támogatásával huszonöt esztendeje alapította meg a Budapest Nagydíjat, amely azóta a Magyarországon külföldi írónak adható legrangosabb elismeréssé vált, részben annak köszönhetően, hogy olyan, világviszonylatban rangos alkotók vették át, mint Mario Varga Llosa, Michel Houellebecq, Jorge Semprún, Günter Grass, Ljudmila Ulickaja, Umberto Eco, Jonathan Franzen, Amos Oz, Bret Easton Ellis vagy Daniel Kehlmann. A korábbi díszvendégek teljes arcképcsarnoka megtekinthető a fesztivál oldalán: ]]>http://bookfestival.hu/visszatekinto]]> Az idei díszvendég-író a napjaink északi irodalmának nemzetközileg elismert norvég alkotója, Karl Ove Knausgård, a Magvető Kiadó szerzője.

A Könyvfesztivált Romsics Ignác Széchenyi-díjas magyar történész nyitja meg, melyet Frank Rossavik norvég író, újságíró, a Fritt Ord Alapítvány kuratóriumának tagjának köszöntője követ. A díszvendéggel Tóth Krisztina író laudációját követően Bősze Ádám beszélget, majd a világhírű író Budapest humán területért felelős főpolgármester-helyettesétől, Szalay-Bobrovniczky Alexandrától és az Egyesülés elnökétől, dr. Gál Katalintól veszi át a 2019-es Budapest Nagydíjat.

]]>http://bookfestival.hu/karl-ove-knausgård ]]>A norvég díszvendég stand megvalósulása lehetőséget kínál arra, hogy számos norvég író, műfordító, könyves szakember látogasson el Közép-Kelet-Európa e rangos könyves eseményére, elősegítve, hogy a magyar könyves szakma és az olvasók is megismerjék a norvég irodalmat. Karl Ove Knausgård mellett Klara Hveberg, Vigdis Hjorth, Marta Breen, Bjørn Berge, Tomas Espedal, Åsmund H. Eikenes, Thomas Hylland Eriksen és Bjarte Breiteig norvég szerzők látogatnak Budapestre.

]]>http://bookfestival.hu/norvégia]]> Tizenkilencedik alkalommal adunk otthont Európa legtehetségesebb pályakezdő prózaírói nemzetközi bemutatkozásának. Az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljára idén 22 országból érkeznek fiatal írók. Hazánkat a Margó-díjas Mécs Anna képviseli.

]]>http://bookfestival.hu/európai-elsőkönyvesek-fesztiválja ]]>Az Európai Unió budapesti hivatalos intézménye, az ugyancsak a Millenáris parkjában található Európa Pont munkatársaival együttműködve folytatjuk az Európai Írótalálkozó hagyományát a könyvfesztiválra látogató, külföldi írók, köztük számos díjazott alkotó részvételével.

]]>http://bookfestival.hu/európai-írótalálkozó ]]>Nagyon büszkék vagyunk rendezvényünk nemzetközi rangjára, ugyanakkor a Könyvfesztivál a magyar könyvkiadás bemutatkozásának fontos lehetősége: a kortárs magyar szépirodalom mellett a könyvkultúránk minden ágazatában jelennek meg a kiadók újdonságaikkal.

Ezen a hétvégén többek között Bodor Ádám, Eszterhai Katalin, Háy János, Nógrádi Gábor, Spiró György, Száraz Miklós György, Turczi István vagy Vámos Miklós új kötetének bemutatójára is ellátogathat a közönség. Felsorolni is nehéz azt a sok játékos ötletet, amivel a gyermekkönyvkiadók ráébresztik a gyerekeket az olvasás szeretetére, egyben megszólítják szüleiket és tanáraikat.

Lesz mesemondás, koncert és közös éneklés, felolvasó- és papírszínház, játszóház, gyermekfoglalkoztató, emellett több vetélkedő – és persze könyvbemutató, dedikálás a Gyerek(b)irodalomban, amely idén a Millenárison, a Nemzeti Táncszínház vadonatúj épületének előcsarnokában kap helyet. ]]>http://bookfestival.hu/gyerekbirodalom]]> Ebben az évben is sor kerül az Irodalom Jelmezben versenyre, a nevező iskoláscsapatok jókedvű, szórakoztató bemutatkozására.

A versenyfelhívás megtalálható a Könyvfesztivál honlapján: ]]>http://bookfestival.hu/irodalom-jelmezben]]>. Az olvasási szokásokkal, az olvasási készségek fejlesztésével kapcsolatos, izgalmas rendezvényekkel jelentkezik a könyvtárosok szakmai fóruma, a Könyvtáros Klub.

]]>http://bookfestival.hu/könyvtáros-klub-programja ]]>A 8. Kis Könyves Éjen közel 30 budapesti és vidéki, független könyvesbolt szervez jobbnál jobb kulturális programokat kora estétől éjfélig április 26-án. Részletes információk: ]]>https://kiskonyves.blog.hu/]]> és ]]>https://www.facebook.com/kiskonyvesej/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Nagyvilág (1310) Tereb (146) Sport (729) Jobbegyenes (2786) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Történelem (18) Tv fotel (65) Belföld (10) Egészség (50) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Gazdaság (704) Heti lámpás (312) Irodalmi kávéház (537) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (7) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Életmód (1) Mondom a magamét (7536) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>